Zmarta

Zmarta

Lainasummat: 1000€ - 60000€
Laina-ajat: 1v - 15v
Ikäraja: 18v
Korko: 5% - 20%
Esimerkkilaina: Luoton ollessa 10 000 €, 6 v. laina-ajalla, on kuukausierä 183 €. Tällöin luoton kokonaiskulut on 14 114 €, nimelliskorko 11,00% ja todellinen vuosikorko 12,85% (sis. 0€ laskutuslisän ja avausmaksun 0€).
9 KÄYTTÄJÄT
8.8 arvosana

Zmarta kokemuksia

Info

Zmarta on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2015. Se on erikoistunut auttamaan ihmisiä kilpailuttamaan lainoja ja yhdistämään eri rahoitusratkaisuja parhaiksi kokonaisuuksiksi lainan hakijan kannalta. Smarta ei itse myönnä lainoja, vaan käyttää laajaa verkostoa hyödykseen parhaiden tarjousten saamiseksi.

Zmarta luottaa toiminnassaan rahoitusalan asiantuntemukseen, ammattilaisten näkemyksiin sekä pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön. Zmartan omistaa vuodesta 2003 toiminut Freedom Finance konserni, joka lanseerasi vuonna 2015 Zmarta -tuotemerkin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

Lainatuotteet

Zmartan lainatuotteille annamme arvosanan 9/10, koska se on kattaa kaikki lainatarpeet. Yhden pisteen pudotamme laina-ajan takia.

Zmarta tarjoaa lainoja isolla hintahaarukalla. Summat lainoille on valittavissa 500 – 50000 euron väliltä. Lainasumman voi valita täysin portaattomasti kyseisten summien väliltä, ja laina-ajan voi asiakas myös valita koko skaalalta.

Lisäksi Zmartalla on mahdollista yhdistää lainoja. Tämä tuo mahdollisuuden niputtaa kaikki olemassa olevat lainat Zmartan palvelun alle niin, ettei tarvitse enää huolehtia kuin yhden lainan lyhennyksistä ja kuluista.

Laina-aika palvelussa on 1 – 15 vuotta, mikä on erittäin laaja haarukka yleisesti vertaillen. Ainoastaan joudumme esittämään kritiikkiä laina-ajan rajaamisesta yhteen vuoteen. Tämä ei tunnu järkevältä, koska palvelusta voi nostaa lainaa, mikä on pikavipin suuruinen. Jos alle vuoden lainat olisivat mahdolliset, tämä olisi täyden kympin palvelu.

Kulut ja korot

Kulut ja korot saavat arvosanan 8/10, pisteitä laskee palvelun korkea lainaprosentti pitkille laina-ajoille, ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Pisteitä nostaa lyhyt kestoisten lainojen matala korkoprosentti.

Zmarta perii tilin avaamisesta 49 euron maksun, mikä on normaalia keskitasoa markkinoihin vertailtaessa. Lisäksi joka kuukaudelta peritään 5 euron laskutuslisä, mikä on myös keskitason hinnoittelua.

Koroissa Zmartalla on todella suurta vaihtelua, koska skaala lainasummalle, sekä maksu-ajalle on niin laaja. Todellinen vuosikorko asettuu 5 – 50 % välille riippuen edellä mainituista tekijöistä. Palvelun keskiarvo todelliselle vuosikorolle asettuu noin 25 – 30 % välille. Tämä ei ole ollenkaan korkea verrattuna muihin vastaaviin palveluihin.

Halvimmillaan Zmartan korot ovat lyhytkestoisissa lainoissa. Mikäli tarvitset keskisuurta lainaa lyhyeksi aikaa, saat parhaat edut Zmartan kautta.

Lainaehdot

Lainaehdot arvioidaan numerolla 8/10, missä pisteitä vähennetään 20 – vuoden ikärajasta, ja tiukasta vaatimuksesta mitä tulee luottotietoihin. Koska Zmarta ei itse myönnä lainoja, vaan välittää yhteistyökumppaneiden lainatarjouksia, lopulliset ehdot määräytyvät aina sen palvelun mukaan, mistä lainaa haetaan. Kiitos annamme mahdollisuudesta yhdistää lainoja erittäin joustavasti.

Lainaehdoissa on erikseen mainittu kiinteät kuukausitulot, vaikka yleensä ehdoissa on mainittu riittävät tulot. Tämä jättää osan lainan hakijoista automaattisesti palvelun ulkopuolelle. Zmartalta lainaa hakevan tulee saada yli 1000 euroa kuukausittaisia tuloja, jotta lainahakemus käsitellään.

Lainojen yhdistäminen on tehty erittäin toimivaksi mahdollisuudeksi Zmartan palvelussa. Sen avulla voikin saada paljon etuja, mikäli lainoja on useita kappaleita yhtä aikaa. Lisäksi palvelusta saa parempia lainaehtoja, kuin mukana on rinnakkaishakija, eli toinen ihminen joka jakaa lainan hakemisen riskit.

Hakuprosessi

Lainan hakuprosessin arvioimme 9/10, koska Zmartalla hommat toimii loistavasti! Zmartan palvelusta saat ensimmäisen tarjouksen erittäin nopeasti. Lisäpisteitä Zmartan palvelu saa myös laajasta yhteistyökumppaneiden listasta.

Zmartan yhteistyökumppaneiden lista on laaja, mikä mahdollistaa lainatarjousten hankkimisen erittäin laajalta skaalalta. Sivustolla lainan hakeminen on tehty loistavasti, joka sivulla on laina kuukausierän laskemiseen soveltuva työkalu, mistä pääsee halutessaan erittäin kätevästi hakemaan lainaa.

Sivustolla onnistuu myös mobiilisti lainan hakeminen erittäin helposti! Mobiilipalvelut on tuettu täydellisesti, ja koko lainan haku prosessi onnistuu joko tietokonetta, tablettia tai matkapuhelinta käyttäen.

Yksi piste arvosanasta vähennetään kattavan ”Usein Kysytyt Kysymykset” osion puuttumisesta, tällä hetkellä sivusto ei vastaan helposti löydettävästi yleisimpiin kysymyksiin, mitä tulee lainan hakemiseen palvelusta.

Yhteenveto

Kokonaisarvioina Zmartan lainapalvelulle annamme arvosanan 8.5/10. Erityisen hyvää palvelussa on laaja valikoima tuotteita mitä asiakkaille voidaan tarjota, Zmartan lainapalvelu ottaa hyvin huomioon kaiken kokoiset lainatarpeet.

Lisäksi Zmarta on toteuttanut sivustonsa, ja lainan hakemisen prosessin erittäin onnistuneesti. Lainalaskurin avulla voi helposti määrittää itselleen sopivat lainat, ja hakemuksen pääsee täyttämään heti, kun oikea laina on löytynyt. Lainahakemuksen käsittely, ja lainan siirto tilille tapahtuu myös nopeasti.

Parannuksia toivotaan Zmartan lainaehtoihin, sekä korkoihin sekä kuluihin. Lainaehdoissa on tiukkoja pykäliä, joka rajaa osan hakijoista ulkopuolelle, vaikka olisivat muuten sopivia lainaa hakemaan. Korot ja kulut ovat hieman keskitasoa korkeammat, mutta ei vielä kalleinta lainaa mitä markkinoilla tarjoillaan.

Zmarta koki laajan uudistumisen vuonna 2015, jolloin kansainvälistymisen myötä kaikki konsernin lainapalvelut koottiin Zmarta tuotemerkin alle. Tarkoitus on yhtenäistää kansainvälisten lainapalvelujen toimintaa, ja vahventaa tunnettua tuotemerkkiä.

Hyvää

 • Lainoja myönnetään 500 – 50000 euron välillä, eli kaikki lainatarpeet on huomioitu
 • Pitkät laina-ajat palvelevat hyvin suurta lainaa hakevia asiakkaita
 • Korkoehdot ovat suunnattu keskisuurille lainoille, jotka ovat vertaillen halpoja vastaaviin lainoihin
 • Kaikki Zmartan toimittavat lainat saa ilman vakuuksia, tai takaajia

Huonoa

 • Zmartan palvelusta ei saa lyhyt kestoisia lainoja, vaan lyhin laina-aika on 12 kuukautta
 • Opiskelija ja työttömät eivät saa lainaa ollenkaan Zmartan palvelusta
 • Korkoprosentit palvelusta vaihtelevat suuresti riippuen sen mukaan, mistä palvelusta Zmarta lainan välittää
 • Luottopalvelut tekevät itse riskilaskelman, joka määrittää lainan korkoprosentin mihin Zmarta ei voi itse vaikuttaa

Tietoa

 • Zmartan on toiminut Suomessa lainanvälittäjänä vuodesta 2015 alkaen
 • Freedom Finance – konserni omistaa Zmartan
 • Zmarta toimii myös Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa
 • Lainapalvelu on myös erikoistunut yhdistämään asiakkaiden lainoja yhdeksi isoksi lainaksi Zmartan palvelun alle0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 60000€
Ikäraja
18 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 15v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
N/A
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot