Rahalaitos

Lainasummat: 1000€ - 60000€
Laina-ajat: 1v - 15v
Ikäraja: 20v
Korko: 4.6% - 20%
Esimerkkilaina: Nimelliskorko 4,50%, Todellinen vuosikorko 4,59%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Korkokulut 11 733€, Kokonaiskulut 81 733€. Tarjottava laina-aika voi olla 1 - 15 vuoden välillä ja korko 4,5% - 20%.
9.2 KÄYTTÄJÄT
6.5 arvosana

Rahalaitos kokemuksia

Info

Rahalaitos.fi palvelun omistaa ja ylläpitää Eone Oy. Rahalaitos on perutettu vuonna 2001 tarjoamaan puolueettomia laina-, luotto- ja rahoitus-alan palveluita. Eone Oy on suomalaisomisteinen teknologiaan ja rahoitusalaan keskittynyt yritys, jolla on toimintaa usealle eri osa-alueella.

Lainatuotteet

Rahalaitos saa lainatuotteet arvioissa 7.5 / 10 pistettä, menetyksiä arvosanaan tulee koska laina-aikojen rajoituksista. Lisäpisteitä Rahalaitos saa kyllä lainatuotteiden summista, sen voi vapaasti valita ja on otettu lähes kaiken kokoiset lainat huomioon. Kaikkia summia voi myös saada ilman takuita tai vakuuksia.

Rahalaitos antaa lainaa 500 – 50000 euroa, eli pienlainasta aina isoon käyttölainaan asti. Lainasumman voi portaattomasti valita itse. Minkä tahansa lainapalvelun summan voi saada ilman vakuuksia, mutta se päätetään tapauskohtaisesti.

Lainan takaisinmaksuaika on 1 – 12 vuotta, mikä on hieman ihmeellistä: pienlainoille olisi hyvä saada lyhyempi maksuaika kuin 12 kuukautta. Toisaalta ison lainan takaisinmaksuun 12 vuotta voi olla liian lyhyt aika, joten palvelu on tarkoitettu keskikokoisille lainoille. Lainatuotteet palvelevat parhaiten keskikokoista lainaa hakevaa henkilöä.

Kulut ja korot

Kulut ja korot saavat arvioissamme täydet 9.2/10, koska todellinen vuosikorko asettuu todella matalaksi. Matalaa korkoprosenttia ei ole yritetty selättää kalliilla kuukausi tai avausmaksuilla, joten tässä ei ole mitään mistä valittaa. Lainamarkkinoilla harvoin näkee näin reilua ja avokätistä hinnoittelua.

Todellinen vuosikorko voi yllättää lainaa hakevan pahasti, mutta Rahalaitos on tässä kohdassa piristävä poikkeus. Todellinen vuosikorko vaihtelee laina-ajasta ja summasta riippuen 5,9 – 50,5 %, mikä on todella edullinen. Usealla lainapaikalla peruskorko voi olla jo 40 – 70 % tai enemmän, joten tässä saa lainaa halvalla.

Muita kuluja Rahalaitos ei asiakkaalta tiedettävästi veloita. Tilin avaaminen, käsittelykustannukset ja tilin hoitomaksut ovat asiakkaalle ilmaista, mikä tekee Rahalaitoksen lainasta erään edullisimmista vaihtoehdoista markkinoilla.

Lainaehdot

Lainaehdoista annamme arvosanan 7.8/10. Pisteitä laskee tarkka vaatimus vuosituloista, mikä ei ole yleistä lainapalveluissa. Lisäpisteitä myönnämme matalasta ikärajasta, joka ei silti rajoita lainan saamisen mahdollisuuksia.

Rahalaitoksen lainaa saadaksesi olet vähintään 20-vuotias Suomen kansalainen, jolla on vakituinen osoite. Lisäksi tulee käytössä nettipankkitunnukset, tai henkilökohtainen puhelinnumero.

Luottotietojen tulee olla tietenkin moitteettomat. Tiedot tarkistetaan lainan hakemisen yhteydessä, minkä lisäksi lisädokumentteja voidaan pyytää.

Palvelu on asettanut 7200 euron vaatimuksen hakijan vuosituloille. Ilman tuota rajaa lainaa ei voi saada ollenkaan. Markkinoilla lainapalvelut ei yleensä selkeästi rajata tulovaatimuksia, vaan asia on paljon tapauskohtaisempi. Tämä on toisaalta hyvä asia selkeyden kannalta, mutta valitettavasti  rajaa pois osan hakijoista joilla muuten

Hakuprosessi

Hakuprosessi toimii erittäin hyvin, ja annamme sille arvosanan 8.8/10. Hakukaavake löytyy helposti, ja kaikki vaadittavat tiedot ovat tarkasteltavissa ilman turhaa klikkailuja. Pisteitä vähennetään lainan käsittelyajoista joista ei anneta selvää lupausta, ja sivusto yleisestä suunnittelusta.

Hakukaavaketta pääsee täyttämään helposti, ja suoraan sivustolle saavuttaessa. Lainalaskuri on suoraan lomakkeen yhteydessä, mikä helpottaa hakemuksen suunnittelua. Muut mahdolliset lisätiedot, kuten palkkatodistuksen voi lähettää palveluun kirjautumisen jälkeen turvallisesti.

Sivuston muusta suunnittelusta joudumme ottamaan yhden pisteen, koska se ei ole selkeästi suunniteltu. Kaikki tiedot löytyvät, mutta se vaatii selaamista ja naksuttelua. Kunnollinen kysymykset – osion puuttuminen vaikeutta mieltä askarruttavien kysymysten selvittämisestä vaikeampaa.

Asiakaspalvelu on aktiivinen ja palvelee hyvin puhelimitse sekä sähköpostilla. Sivuilta voi jättää yhteydenotto pyynnön helposti lomakkeen avulla.

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan Rahalaitos saa hyvän arvosanan tiukassa arvostelussamme. Rahalaitos palvelu on hoitanut erittäin hyvin Kulut ja korot – osaston, missä matalat korkokulut kohtaavat ilmaiset tukipalvelut kuten tilinhoito ja avaaminen. Tämä on markkinoilla erittäin harvinaista, koska matalia korkoja usein kompensoidaan korkeammilla tukipalveluiden maksuilla.

Hakuprosessi on tehty selkeäksi itse lainan hakemisen osalta. Usein lomake on jaettu täysin turhaan usealle sivulle, mutta Rahalaitos on viisaudessaan yhdistänyt sen lainalaskurin kera suoraan etusivulle. Sivuston muu suunnittelu saa hieman kritiikkiä sekavuudesta.

Lainatuotteet ja lainaehdot ovat suunniteltu hyvin, mutta pienet puutteet esimerkiksi takaisinmaksun suunnittelussa laskevat kokonaispisteitä.

Rahalaitoksen lainanvälitys on palvelu missä on monia asioita toteutettu esimerkillisesti. Yhtiö ei sorru ahneeksi korkojen kanssa, vaan kaikki hinnoittelu tuntuu järkevältä.

Rahalaitosta pyörittävät taustavoimat ovat täysin kotimaiset, ja yhtiön varallisuus on kasvanut viimeisen 2 vuoden aikana huomattavasti. Tämä luo turvallisen pohjan yrityksen toiminnalle, joten lainaa voi huoletta ottaa pitkälläkin sopimuksella.

Hyvää

 • Rahalaitos tarjoaa lainoja 500 – 50000 euron suuruiselta skaalalta
 • Todellinen vuosikorko ja muut kulut ovat palvelussa vertaillen matalat
 • Palvelu ilmoittaa tarkat tulovaatimukset, mitä hakijalla tulee olla
 • Sivuston on suunniteltu ja toteutettu erittäin hyvin

Huonoa

 • Laina-aikoja ei ole tarkoitettu pienille summille, vaan keskikokoisille tai suurille
 • Vaaditut vuositulot ovat korkeammat kuin muissa lainapalveluissa
 • Lainahakemukselle ei luvata selkeää käsittelyaikaa
 • Takaisinmaksun suunnittelussa on puutteita, ja kaikki tiedot eivät ole selkeitä

Tietoa

 • Yritys on perustettu jo vuonna 2001, ja on toiminut siitä asti vakituisesti
 • Rahalaitoksen omistaa eOne Oy, jolla on erittäin paljon osaamista laina-alalta
 • Täysin kotimaisten osaajien omistama ja ylläpitämä palvelu
 • eOnella Oy:llä on erittäin vakaa taloudellinen tilanne0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 60000€
Ikäraja
20 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 15v
Nopeus
0 -2 vrk
Tulojen varmistus
Kyllä
Tulot
7200 euroa vuodessa
Lainan kulut
Ei kuluja
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot