Lainavertailu

Lainavertailu

 Näin teet lainavertailun

 1. Etsi lainahaun avulla haluamasi lainasumma ja lajittele tulokset
 2. Vertaile tuloksista esimerkkinä annettuja korkoja, kuluja sekä maksuaikoja
 3. Lähetä parhaisiin vaihtoehtoihin ilmainen lainahakemus
 4. Tee lopullinen lainavertailu käyttäen lainatarjousten tietoja
 5. Hyväksy paras lainatarjous ja käy allekirjoittamassa lainasopimus sähköisesti

 

Vippien lainavertailu käy vaivattomasti, kun käytät avuksi lainahakua lainapaikkojen löytämiseen. Pikalainavertailu onnistuu omatoimisesti, kunhan tietää mitä tietoja lainatarjouksista tulee katsoa.

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit vertailla lainoja vaivattomasti täysin omatoimisesti, ja säästää useita satoja euroja rahaa todella vaivattomasti. Pikalainojen vertailemisella pyritään löytämään paras mahdollinen lainapalvelu luoton ottamiselle. Kaikki pikavipit myönnetään aina ilman vakuuksia tai takaajia.

Jättämällä palveluun ilmainen hakemus lainaa varten, saadaan lainapäätöksiä, ja niiden mukana aina myös lainatarjous. Lainatarjouksesta löydät kaikki lainoille muodostuvat kulut kuten lainan korko, vuosikorko ja maksettavat kuukausierät.

Tervetuloa oppimaan lisään lainavertailun onnistuneesta tekemisestä!

Muista vertailla aina pikalainat

Pikalainoissa on suuria eroja ja paljon tarjontaa, sen vuoksi lainavertailu on tärkeää tehdä, vaikka kyseessä olisikin vain pieni vippi. Nyrkkisääntönä voidaan pitää neuvoa, että laina tulee aina vertailla. Erityisesti tämä pitää paikkansa silloin kun kyseessä on pitkä laina-aika, tai suuri summa rahaa.

Vertaile pikalainat

Eroja pikalainoissa on erityisesti lainatuotteiden maksuajoissa, summissa, sekä niiden ehdoissa. Lainatuotteiden erot on hyvä tietää ja tuntea, joten voi tehdä parhaan mahdollisen valinnan suuresta tarjonnasta. Lainavertailun avulla on tarkoitus varmistaa, että vippi jota haetaan ovat ehdoiltaan ja vaatimuksilta sopiva.

Lainahaku on tärkein työkalu luottopalveluiden hakemiseen. Ilman sitä on vaivalloista erikseen käydä lävitse jokainen mahdollinen pankki, mikä tarjoaa omia versioitaan pikalainoista. Lainahaku on ainoa varsinainen työkalu, muuten onnistunut vertailu tehdään omatoimisesti käyttämällä hyväksi saatuja tietoja.

Itselle tärkeiden lainaehtojen painostusta tulee miettiä, eli mitkä laina ominaisuudet ovat tärkeitä. Tarvitsetko lainaa, jossa on pitkä maksuaika, ja paljon mahdollisuuksia rytmittää takaisinmaksua, vai onko tarvetta lainalle joka joustaa omien tarpeiden mukaan, missä lainasummaa ja aikaa voi muuttaa täysin oman tahdon mukaan?

Mitä voi vertailla pikalainoissa

 • Lainan korko, kuukausikorko, vuosikorko sekä muut muodostuvat kulut
 • Luotolle määritettäviä ehtoja ja rajoituksia
 • Takaisinmaksuaika
 • Maksuvapaat ja lyhennysvapaat kuukaudet, eräpäivän siirto yms. palvelut

Lainavertailussa voi käyttää mitä tahansa itselleen tärkeitä muuttujia, kuten vaikka voiko lainan maksaa kokonaan kerralla pois, tai saako luottoa haettua prepaid-liittymällä. Lainavertailun tekemiseen ei ole mitään varsinaista sääntöä, vaan siinä voi huomioida mitä tahansa itselleen tärkeitä asioita.

Joustoluotto ja kulutuslaina on eniten tarjotut lainatuotteet. Suurin osa suosituista lainasummista katetaan molemmissa lainatuoteryhmissä, ja maksuajat ovat riittäviä hyvän maksusuunnittelman tekemiseen.

Neuvoja lainavertailuun

Onnistunut vertailu voidaan pilkkoa useaan eri vaiheeseen. Käymme läpi lainavertailun tekemisen eri vaiheet, jonka jälkeen jokainen voi vertailla omat lainansa sekä säästää mahdollisesti useita satoja euroja rahaa.

Suunnittelu

Ennen kuin voi vertailla lainatuotteita tai palveluita, pitää selvittää mitä luotolleen tarvitsee. Onko tärkeää saada mahdollisimman edulliset lainat pitkällä maksuajalla, vai tarve on saada nopeasti pieni laina heti tilille?

Oma lainantarve kannattaa selvittää huolellisesti ennen lainavertailun tekemistä. Liian iso laina epäsopivalla lyhennyksillä tulee tuottamaan ongelmia nopeasti, erääntyvät lyhennykset ja myöhästymiskorot ovat usean maksuongelman taustalla.

Hieman pidemmät maksuajat lainalle löytyy tästä. Pitkällä maksuajalla hieman korkeammat kokonaiskulut lainalle ovat pienempi, paha kuin mahdolliset maksuhäiriöt tai pahimmassa tapauksessa luottotietomerkintä maksuongelmien takia.

Suunnittele lainantarve tarkasti, eli kuinka paljon lainaa tarvitset. Liian pieni laina voi pakottaa hakemaan lisärahoitusta, joka taas nostaa luoton kustannuksia huomattavasti. On parempi ottaa hieman liian paljon lainaa, kuin hieman liian vähän. Hyvin suunniteltu lainasumma mahdollistaa hakijalle oikean lainatuotteen valinnan.

Joustoluottoa ja kulutusluottoa voi olla vaikea erottaa toisistaan, mutta kannattaa vertailla mikä vaihtoehto sopii parhaiten.

Liian suuri lainasumma ei ole myöskään järkevää hakea, koska lainatusta rahasta joutuu maksamaan aina korkoa.

Mitä huomioida suunnittelussa:

 • Paljonko lainaa tarvitaan, eli onhan summa sopiva eikä liian iso tai pieni
 • Mikä maksuaika lainalle on järkevintä ottaa
 • Tarvitsetko lainalle joustoa, kuten useita nostoja tai vaihtuva maksuaika
 • Pystythän lyhentämään pikalainan ongelmitta suunnitellussa ajassa

Suunnitteluun ei tarvitse mitään varsinaisia työkaluja, vaan jokainen voi pohtia tahoillaan mitkä asiat omalle lainalle ovat tärkeitä. Kynä ja paperia ovat parhaat työkalut arvostelun tekemiseen. Lisäksi kannattaa varata tietoa omista kuukausimenoista, se helpottaa kuukausilyhennysten suunnittelua omaan talouteen sopivaksi.

Lainahaku

Lainahaku on lainavertailun tekemisen tärkeä työkalu, joka helpottaa operaatiota huomattavasti. Pikalaina.org sivun lainahakuun on kerätty kaikki parhaat ja luotettavat kotimaiset lainapalvelut, jotka myöntävät pikalainoja edullisilla ehdoilla. Sopiva lainavaihtoehdon lyötäminen alkaa aina lainahaulla.

Vippipaikat saa haettua lainahaussa haluamallaan summalla. Syötä haluttu rahasumma lainahakuun, niin näet tuloksissa kaikki sopivat lainapaikat. Voit myös lajitella lainahaun antamia tuloksia eri suodattimien perusteella, esimerkiksi jos haluat nähdä vain lainapalvelut jotka myöntävät pikavippiä 18 – vuotiaille, tai haluat löytää vaikkapa pikalainat pitkällä maksuajalla.

Netistä haettavat pikaluotot myönnetään ilman takaajia tai vakuuksia kaikille hakijolle. Isot kulutusluotto lainasummat voi vaatia rinnakkaishakijan että laina voidaan myöntää.

Lainahausta pääset myös helposti lukemaan arvosteluja luottopalveluista, ja kun paras vaihtoehto on löytynyt, niin pääset suoraan sivultamme täyttämään lainahakemuksen valitsemaasi pankkiin.

Mitä huomioida lainahaun käytössä

 • Käytä lainahakua sopivien lainapalveluiden löytämiseen
 • Lainahaun tuloksia voi listata eri suodattimien avulla
 • Korko ja muut tiedot kuluista ovat lainahaussa suuntaa antavia
 • Pääset suoraan täyttämään hakemusta sivultamme löytyvän linkin kautta

Lainahaun avulle luottojen vertaileminen käy helposti, eikä ole ollenkaan niin iso operaatio mitä omatoimisesti kaikkien eri luotonmyöntäjien etsiminen vertailtavaksi. Lainavertailu tulee aina tehdä käyttäen lainapäätöksen mukana toimitetun tarjouksen tietoja.

Lainapalveluiden vertailu

Luotomyöntäjien välillä on suuria eroja, joten vertaileminen tulee aina aloittaa vippipaikkojen vertailuista. Vippipalveluiden vertailemisella etsitään parhaat paikat, minne lähettää lainahakemus. Lainahakemukseen vastataan aina tarjouksella, josta löytyy tarkat ehdot ja tiedot. Henkilökohtaisen tarjouksen perusteella tehdään lopullinen vertailu.

Vertaile vipit huolellisesti ja säästä

Vippipaikkojen suurin ero on ehdoissa, sekä lainalle muodostuvissa kuluissa ja koroissa. Luotonmyöntäjien tiedoista löytää suuntaa antavat arviot koroista ja kuluista, joiden avulla voi vertailla eri palveluiden eroja.

Lainapalvelut voivat rajoittaa luottojen myöntämistä ikärajan mukaan, joten jos olet nuori hakemassa pikavippiä, niin ikäraja kannattaa tarkastaa huolellisesti ennen pikalainan hakemista.

On hyödyllistä miettiä mitä ehtoja omalle lainalleen tarvitsee, esimerkiksi onko mahdollisuus maksaa pikavippi kerralla tai siirtää eräpäivää. Pitkissä laina-ajoissa on hyödyllistä olla käytössä mahdollisuus laskea uusi lyhennys tai pitää maksuvapaa kuukausi.  

Mitä huomioida vippipaikkojen vertailussa

 • Vertaile vippipalvelun esimerkkinä annetut kulut ja korot
 • Tarkasta antaako pankki mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin
 • Vahvista voiko koko lainan maksaa tarvittaessa kerralla
 • Saako pitkässä lainassa eräpäivän siirtoa tai uuden lyhennyksen laskemista

Lainapalveluiden vertailu on tärkeää, että valitaan parhaat vaihtoehdot pikalainan hakemiselle. Henkilökohtainen lainatarjous määrittää tarkat ehdot, ja lopullinen lainapäätös tulee tehdä ainoastaan käyttämällä tietoja henkilökohtaisesta lainatarjouksesta. 

Lainapaikat voivat asettaa ehtoja kuten ikärajan, kuukausierän vuosikoron ja tulovaatimukset. Lainahakemus käsitellään, ja sen perusteella tehdään myös luottoluokitus. Muista valita vippipalvelu omien tarpeidesi mukaisesti.

Lainatarjousten vertaileminen

Viimeinen osa edullisen pikavipin hakemista on tehdä lainavertailu huolellisesti lopullisten lainatarjousten perusteella.  Lainahakemukseen vippipalveluun vastataan aina tarjouksella, mikä on henkilökohtainen. Vippipaikat tekevät hakijasta luottoarvion, minkä perusteella muodostuu luottoluokitus.

Luottoluokitus määrittää myönnetäänkö lainaa, millä prosentilla ja mikä on takaisinmaksuaika. Luottoarviossa käytetään asiakkaan hakemuksessa toimittamia tietoja, ja korkoprosentti määritetään hakijan tulotason ja taloustilanteen mukaan.

Lopullisten lainatarjousten vertaileminen on suoraviivaista toimintaa, kaikki korkotiedot, ehdot, lainan kulut ja muut ovat helposti löydettävissä. Itselleen merkittävät tiedot löytyvät lainatarjouksista vaivattomasti, ja vertaileminen onnistuu käden käänteessä.

Kannattaa kulujen vertailussa kiinnittää huomioon mm: veloitetaanko lainasta kuukausittainen hoitomaksu, vai maksetaanko avausmaksussa kaikki luotolle muodostuvat kustannukset. Monivuotisessa lainasuhteessa kulut voivat kertaantua, ja pienestä summasta kasvaa vuosien kuluessa huomattava menoerä.

Mitä huomioida henkilökohtaisten lainatarjousten vertailussa

 • Tarkasta kaikki korot ja kulut tarkasti vertailun yhteydessä
 • Laske onko halvempaa maksaa tilinavausmaksu kerralla vai useassa osassa
 • Jos sinulla on kiire saada rahaa tilille, niin tarkasta lainanmaksuaika
 • Muista varmistua lainan kaikista ehdoista ja rajoituksista

Kun lopullinen lainojen vertailu on tehty, voit siirtyä allekirjoittamaan lainatarjouksen käyttäen verkkopankkitunnuksia tai henkilökohtaisen puhelinnumeron mobiilivarmennetta. Lainasopimus astuu voimaan, kun pankki on hyväksynyt allekirjoitetun hakemuksen.

    With the new day comes new strength and new thoughts

-Eleanor Roosevelt

Mitä ottaa huomioon lainojen vertailussa

Pikalainojen vertailussa on tärkeää muistaa ottaa huomioon useita eri asioita. Kuten aiemmin kävimme läpi, onnistunut luottovertailu tehdään useassa osassa. Jokainen hakija on yksilöllinen oman taloustilanteensa kanssa, joten luottoarvio määritys on myös jokaiselle hakijalle yksilöllinen. 

Sopiva lainatuotteen valinta on tärkeä osa onnistunutta pikavipin hakemista. Kulutusluotto ja joustoluotto tarjoavat paljon samanlaisia vaihtoehtoja, mutta ovat kuitenkin hyvin erillaisia lainatuotteita.

Lainahaulla löytyvät tulokset ovat siis suuntaa antavia, eikä niiden perusteella pidä tehdä lopullista pikalainavertailua. Lopullinen päätöksen tekevä vertailu tehdään aina käyttämällä henkilökohtaisen pikalainatarjouksen tietoja.

Pienten pikavippien vertailemisen voi ottaa kevyemmin mielin kuin isojen monivuotisten vippien hakemisessa. Pienet pikavipit jotka maksetaan takaisin 30 päivän aikana ovat lähes identtisiä ehdoiltaan, mutta nämäkin kannattaa ehdottomasti vertailla. Pikalainoja myöntävät pankit nimittäin usein myöntävät ensilainan jopa 400 euroon asti ilman mitään kuluja tai korkoja.

Sama päätee joustoluottoihin:  ensimmäinen joustoluottotililtä nostettu laina on usein ilmainen, eikä siitä tarvitse maksaa mitä kuluja tai korkoa. Kulutusluoton ilmainen ensinosto on yleensä korkeintaan 1000 euroa, mutta tämä kannattaa tarkastaa tapauskohtaisesti.

Pikalainavertailun tekeminen on kuin lukeminen, se kannattaa aina. Ei ole oikeastaan tilannetta missä nopean vippivertailun tekemisestä ei olisi hyötyä.

Vertailun muistisäännöt

 • Lainavertailun tärkein apuväline on lainahaku
 • Ensin vertaillaan luottopalvelut, sitten luottotarjoukset
 • Lopullinen lainavertailu tehdään aina henkilökohtaisesta tarjouksesta
 • Laske aina kaikki kulut koko laina-ajalta

Lainojen välityspalvelut

Ohjeet pikalaina vertailuun

Jos et jaksa tai kerkeä omatoimisesti tehdä lainojen vertailua, on myös mahdollista saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Osa vippipalveluista ei itse myönnä lainoja, vaan välittää omien yhteistyökumppaneiden lainatarjouksia. Näistä lainanvälitys palveluista saa yleensä useita tarjouksia yhdellä hakemuksella.

Yhteistyökumppaneita lainoja välittävillä palveluilla on yleensä 10 – 15 kappaletta, joten kaikille lainatuotteille sekä summille löytyy useita tarjouksia. Välityspalvelut eivät yleensä rajaa mitään ikärajoja pois, mutta tämä kannattaa tarkastaa vippipaikan lainaehdoista.

Käyttämällä välittäjäpalveluita säästetään vaiva sopivan lainapalveluiden etsimiseltä, sekä usean hakemuksen täyttämiseltä. Muuten täytyisi täyttää jokaiseen vippipaikkaan erillinen lainahakemus, jotta pikalainavertailuun saa tarpeeksi materiaalia.

Miksi käyttää lainavälitystä:

 • Saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia eri lainavaihtoehdoista
 • Joudut täyttämään lainahakemuksen ja toimittamaan liitteet vain kerran
 • Lainapalvelu tekee osan vertailusta puolestasi
 • Paras vaihtoehto jos on kiire saada lainaa

Lainojen välityspalvelut eivät maksa asiakkaalle mitään, vaan lainan myöntänyt pankki ja välittäjä hoitavat kulut keskenään. Lainatarjouksen pyytäminen on siis aina täysin ilmaista, ja sen tuomia mahdollisuuksia pikalainojen vertailemiseen ei pidä väheksyä.

Viimeksi muokattu: