Lainasto Ostosraha

Lainasummat: 100€ - 3000€
Laina-ajat: 2kk - 4v
Ikäraja: 18v
Korko: 20%
Esimerkkilaina: Lainaston korttiluotto on vakuudeton jopa 3 000 euron jatkuva luotto, jonka nimelliskorko on 19,00 %. Luotonhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Esimerkki: 3 000 euron luoton luottokustannukset 12 kk maksuajalla yhteensä 427,20 €, takaisinmaksettava kokonaissumma 3 427,20 €, todellinen vuosikorko 28,48 %
8.5 KÄYTTÄJÄT
8.6 arvosana

Lainasto Ostosraha kokemuksia

Info

Lainasto on tarjonnut suomalaisille lainoja jo vuodesta 2011. Lainasto Oy on Etelä-Suomen aluehallintoviraston rekisteröimä ja hyväksymä luotonantaja. Lainasto myöntää itse lainat, eikä käytä yhteistyökumppaneita lainatarjousten kilpailuttamiseen.

Lainasto siirtyi osaksi GE Money konsernia vuonna 2016, ja sai paljon uusia mahdollisuuksia lainatuotteiden laajentamiseen. Nyt Lainastolla tarjoaakin pikalainaa, joustoluottoa sekä kulutusluottoa.

Lainatuotteet

Lainatuotteet arvioimme Lainastolla 8.8/10, koska lainatuotteiden valikoima on kattava, ja jokainen lainatarve tulee helposti täytettyä Lainaston tuotteilla. Lainatuotteet ovat hyvin suunniteltu, ja ainoa miinuspiste tulee isojen lainasummien puuttumisesta valikoimasta.

Pikalaina kattaa nopeat lainatarpeet pienissä summissa, 400 euroa on pikalainan kautta saatava suurin summa. Siinä on 12 kuukautta maksuaikaa, mistä kuutena kuukautena tulee tehdä lyhennys. Eli todella joustava maksusuunnitelma pikalainalle.

Joustoluotto on tarkoitettu 100 – 3000 euron lainoille. Joustoluotossa ei ole määritettyä takaisinmaksuaikaa, vaan lainasopimus on jatkuvasti voimassa. Rahaa voi siis nostaa tarpeidensa mukaisesti, kuten luottokortilta.

Kulutusluottoa myönnetään 2000 – 5000 euroa. Maksuaika kulutusluotolle voi olla 36 kuukautta, eli hyvin voi isommankin lainan ottaa ilman että kuukausittaiset lyhennykset rikkovat koko taloutta. Mutta 5000 euron ollessa suurin lainasumma, jää remonttilainaajat ja autoa haluavat ilman lainoja tässä palvelussa.

Kulut ja korot

Arvio Lainaston kuluille ja koroille on 7.9/10. Arviotamme nostaa lainaston hinnoittelun järkevyys korkojen osalta, sekä selkeästi ilmaistut kulut mitä lainoihin tulee. Miinusta annamme lainapalveluiden korkeista nostokustannuksista.

Pikaluoton todellinen vuosikorko asettuu alle 50 %, mikä on erittäin järkevä korkoprosentti 6 kuukauden lainalle. Pikaluotossa ei ole muita kuluja kuin korot. Pikaluotosta ei peritä käsittely tai nostomaksuja.

Joustoluotolle muodostuu nimelliskorko noin 60 prosenttia, ja lisäksi jokaisesta nostosta veloitetaan nostoprovisio, mikä on 14 % nostetusta summasta. Tämä ei ole kuluttajan kannalta edullisin vaihtoehto, mutta ei myöskään kallein mitä vertailuissa on nähty.

Kulutusluotossa kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko on n. 65 %, mikä on keskiarvollisesti matalaa tasoa. Nostoista ei ilmoiteta tulevan erillisiä muita kustannuksia.

Eräpäivän vaihto tai maksuvapaa kuukausi ei ilmeisesti maksa Lainasto – palvelussa mitään ylimääräistä.

Lainaehdot

Lainaston ehdot lainoille arvioimme 9/10. Pisteitä vähennetään korkeasta ikärajasta isompien lainojen hakemiselle, sekä määritetystä yläikärajasta. Lisäpisteitä palvelu saa eniten lainaehtojen selkeydestä ja avoimuudesta. Myös eräpäivien vaihtaminen tuo positiivisen merkinnän arvioon.

Pikalainan alaikäraja on 18 vuotta, mutta yli 2000 euron lainoille ikärajaksi on määritetty 22 vuotta. Tämä rajaa pois asiakkaita, joilla olisi maksukyky sekä tarve saada isompiakin lainoja. Ylin ikä jolle lainaa annetaan on 75, mikä on myös outoa: rajoituksen tulisi mielestämme perustua tapauskohtaiseen arviointiin, kuten myös alaikärajassa.

Lainasto vaatii luonnollisesti lainaa hakevalta säännölliset tulot, osoitteen suomessa, pankkitilin ja henkilökohtaisen puhelinnumeron. Ilman näitä ei lainaa voida myöntää. Lainaehdot ovat selkeitä, eikä jätä kysymyksiä ilmaan.

Hakuprosessi

Lainaston hakuprosessi saa arvioin 9/10, pääosin sen loistavan nopeuden ansioista. Miinuksia joudumme antamaan hieman epäselvästi suunnitellusta ”Usein Kysytyt Kysymykset” osiosta.

Lainasto on jaotellut kolme eri lainamallia niin, että jokaisen lainatiedot löytävät helposti erikseen. Lainahakemuksen pääsee täyttämään vaivatta, rekisteröitymisen jälkeen. Siitä eteenpäin lainakäsittely sujuu todella nopeasti, mikäli kaikki tarvittavat tiedot ovat toimitettu. Rahat voivat parhaassa tapauksessa olla tilillä jo tunnin kuluessa.

Epäselväksi sivuston tekee yritys saada kaikki mahdollinen tieto esille samalle sivulle. Tämä ei varsinaisesti haittaa mitenkään hakemuksen tekemistä, mutta selvitysvaiheessa tämä voi tuntua turhauttavalle.

Yhteenveto

Antamamme arvosanat ovat tiukasti pohdittu, ja sijoittuminen tälle tasolle kertoo hyvin toimivasta lainapalvelusta. Mikään osa-alue ei ole alle keskitasoa, ja muutamat ovat loistavia.

Lainaston parasta antia on hyvin suunniteltu ja toteutettu hakuprosessi. Se on nopea, sujuva ja vastauksen hakemukseen saa todella nopeasti. Lainan hakeminen on tehty mahdolliseksi pelkästään matkapuhelimen applikaatiota käyttäen, mikä on hyvä lisä.

Miinuksina pitää mainita sivuston suunnittelun kankeus, mikä tekee vertailemisesta ja ensitutustumisesta hiukan hidasta. Lisäksi tiukat ikärajat suuremmille lainasummille tuntuvat turhan rajoittavalta asiakkaita kohtaan.

Lainasto.fi on kolmen vahvan lainatuotteen yhdistelmä, joka kattaa varmasti usean lainaa hakevan tarpeet. Mikäli tarvetta todella isoille lainasummille ei ole, niin tämä palvelu on varmasti hyvä, sekä luotettava valinta. Konserni-rakenne tuo yritykselle turvaa, joten voi olla aika varma, ettei palvelu ole lopettamassa yllättäen.

Hyvää

 • Lainastolla on tarjolla pienempiä lainasummia laajalla valikoimalla
 • Lyhytkestoisten lainojen todellinen vuorikorkoprosentti on erittäin kilpailukykyinen
 • Eräpäivän vaihtaminen lainasopimuksessa onnistuu vaivattomasti asiakkaan toimesta
 • Pikaluotoista ei peritä käsittely, eikä korkomaksuja ensimmäisellä lainakerralla

Huonoa

 • Lainapalvelussa on vertaillen korkeat kustannukset lainan nostolle
 • Myönnettävä laina-aika on pikalainoille pitkä, 12 kuukautta mistä kuutena pitää lainaa lyhentää
 • Alle 22 - vuotiaan lainan haku mahdollisuuksia on palvelussa rajoitettu 2000 euroon
 • Lainasivuston ”Usein Kysytyt Kysymykset” ovat vaikeasti käytettävät ja epäselkeät

Tietoa

 • Lainasto on perustettu vuonna 2011 palvelemaan suomalaisia lainanhakijoita
 • GE Money – konserni on nykyään Lainaston suurin omistaja
 • Lainasto myöntää itse kaikki lainat, eikä käytä yhteistyökumppaneita lainatarjousten hankkimiseen
 • Lainastolla on tuotteita niin pikalaina, joustoluotto kuin kulutusluotto kategorioissa0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
100€ - 3000€
Ikäraja
18 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
2kk - 4v
Nopeus
Heti
Tulojen varmistus
Kyllä
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot