Bank Norwegian

Bank Norwegian

Lainasummat: 1000€ - 60000€
Laina-ajat: 1v - 15v
Ikäraja: 23v
Korko: 4.99% - 14.99%
Esimerkkilaina: Esim. 12,86 % korolla (todellinen vuosikorko 15,89 %) 10 000 € lainan kokonaishinnaksi tulee kahdessa vuodessa 11 604 € ja kuukausieräksi 483,50 € (24 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € ja kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.
9.5 KÄYTTÄJÄT
7.3 arvosana

Bank Norwegian kokemuksia

Info

Bank Norwegian saapui Suomen lainamarkkinoille 2015. Lainapalvelun omistaa Norwegian Airlines, ja sitä ylläpitää Norwegian Finance Holding ASA, joka on rekisteröity Norjaan ja perustettu vuonna 2007.

Lainatuotteet

Bank Norwegian lainatuotteet saavat arvosanan 10 / 10, pisteitä tuo palveluiden lainasummat, jotka ovat hyvin laajat. Maksuajat ovat markkinoiden pisimpiä, ja antavat mahdollisuuden valita joustavasti takaisinmaksuajan.

Lainaa palvelusta voi hakea 1000 – 50 000 euroa. Maksimaalinen lainasumma on erittäin korkea markkinoiden muihin toimijoihin verrattuna. Norwegianin tuotevalikoimaan kuuluu myös luottokortti, jonka turvin tarjotaan 45 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Korteille myönnetään luottoa jopa 10 000 euroon asti  .

Pisin mahdollinen maksuaika lainalle on 15 vuotta, joka on kilpaileviin tuotteisiin verrattuna erittäin pitkä aika.

Bank Norwegianilta on mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia ilman ylimääräisiä kuluja. Toiset palvelut perivät korvauksen maksuvapaasta kuukaudesta, joten kuluton maksuvapaa kuukausi on erittäin arvokas lisä, joka kannattaa ottaa huomioon pitkäaikaista lainaa suunnitellessa.

Kulut ja korot

Bank Norwegian saa Kulut ja korot -  arvosanaksi 9/10. Arvosanaa nostaa muut lainalle muodostuvat kulut, jotka ovat keskivertoa matalammat. Todellinen vuosikorko vaihtelee laina-ajan mukaisesti, mutta on keskivertoa matalampi. Kiinteä avausmaksu voi tuntua korkealta, tulee asiakkaalle halvemmaksi.

Tilin avaamisesta peritään 45 tai 95 euron suuruinen maksu. Tämä on kilpailijoista poikkeava ratkaisu, sillä usealla muulla toimijalla avauskustannukset ovat kiinteät summasta riippumatta.

Halvimmillaan nimelliskorko lainalle voi olla 8,99% - 22,49% vuodessa ja todellinen vuosikorko sijoittuu 9,54% – 39 % välille. Lopullinen korko määräytyy aina lainakohtaisesti. Tämä on vertaillen edullinen, sillä toisilla lainayrityksillä vuosikorko on 70 - 200 %.

Luottokortissa todellinen vuosikorko on vähintään 21,92 %.

Kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 euroa, joka on erittäin edullinen verrattuna muihin yrityksiin. Kilpailevat yritykset veloittavat usein prosenttiosuus lainasummasta tilinhoitomaksuna ja tämä malli on lähes kauttaaltaan paljon epäedullisempi vaihtoehto lainan hakijan kannalta.

Perittävä viivästyskorko on 7 %, Maksumuistutuksesta veloitetaan 5 euroa. Tämä on erittäin edullinen ratkaisu asiakkaan kannalta, sillä lyhytkestoisten lainojen myöhästymiskorko voi usein olla yli 25 %.

Lainaehdot

Bank Norwegianin lainaehdot saavat arvostelussa 8/10. Pisteitä laskee vaatimukset lainan saamiselle, joita voi sanoa tiukoiksi. Ikäraja on korkeampi mitä monessa muussa palvelussa, ja tiedot tarkastetaan jokaisen hakija kohdalla.

Bank Norwegianin lainaehdot ovat hieman tiukemmat kuin monen muun kilpailijan. Tämä selittyy isoilla lainasummilla, joita myönnetään pääsääntöisesti ilman vakuuksia. Vakuudettomia lainoja on tarjolla Norwegianilla enemmän kuin muilla, mikä antaa lisäpisteitä.

Hakijalta vaaditaan vakituinen osoite Suomessa 36 kuukauden ajalta ennen lainan hakemista.

Ikäraja palvelussa on 23 vuotta, mikä on normaalia korkeampi ikäraja lainan saamiselle.

Bank Norwegian vaatii vakituisia tuloja lainaa hakevalta, mutta ei varsinaisesti erottele tulojen lähdettä. Eläkeläinen ja opiskelija voi siis hakea lainaa, kunhan tulot ovat tarpeeksi suuret. Bank Norwegian tekee selvityksen maksukyvystä ennen lainan myöntämistä.

Hakuprosessi

Hakuprosessin pisteytämme arvosanalla 9/10, ja pisteitä vähennetään huonojen aukioloaikojen takia. Palvelu ei ole auki viikonloppuisin ollenkaan. Sivustolla täytettävä lainahakemus on pääosin selkeä, mutta jaettu usealle sivulle mikä vaikeuttaa etukäteen kaikkien tietojen ja dokumenttien hakemista valmiiksi.

Pisteitä annamme palvelun nopeudesta lainan käsittelyssä ja rahojen siirtämisessä. Hakeminen on suoraviivaista ja koko prosessi on mahdollista hoitaa Bank Norwegianin nettisivuilta.

Henkilökohtainen matkapuhelinnumero on vaatimus lainan hakemiselle. Myös verkkopankkitunnukset tulee olla palveluun kirjautumista varten.

Hakemuksella on nopea käsittelyaika. Saat vastauksen yleensä saman päivän aikana, mikäli kaikki tarvittavat dokumentit on toimitettu. Virallisesti hakemuksen käsittelyaika palvelussa on 0 – 2 vuorokautta, mutta yleensä vastaus tulee paljon nopeammin.

Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin 11 – 17 välisenä aikana. Viikonloppuisin lainahakemuksia ei käsitellä, vaikka lainsäädäntö ei tätä rajoitusta määritä.

Hakija voi pyytää myös rinnakkaislainaa, jota haetaan yhdessä esimerkiksi puolison kanssa. Rinnakkaislaina mahdollistaa suuremman lainasumman ja pienemmän korkoprosentin takaisinmaksuun.  

Yhteenveto

Erityishuomiota annetaan lainasummista, sekä järkevistä koroista ja kuluista. Parhaillaan Bank Norwegianin lainat ovat koroiltaan edullisempia, kuin suomalaisten kivijalkapankkien tarjoamat lainat.

Luoton saaminen voi olla hieman vaikeampaa kuin moni muilta palveluilta, mutta hyvin raha-asiat hoitanut henkilö yleensä saa hakemansa lainan.

Bank Norwegialla ei ole suomessa konttoreita. Konttoreiden puuttuminen ei kuitenkaan ole syy vierastaa pankin palveluita; se toimii suomen lainamarkkinoilla täysin laillisesti ja on tunnetusti luotettava sekä vakavarainen yritys.

Hyvää

 • Lyhennysvapaat kuukaudet onnistuvat Bank Norwegianin lainapalvelussa
 • Mahdollisuus saada luottokortti Bank Norwegianin kautta
 • Maksuaikaa aina 15 vuoteen saakka, mikä on loistava etu isoille lainoille
 • Jopa 50 000 euroa lainaa ilman vakuuksia tai takaajia

Huonoa

 • Korkea ikäraja lainapalvelun asiakkaille
 • Palvelussa rajoitetut aukioloajat million hakemuksia käsitellään
 • Asiakaspalvelu on rajoitetusti auki
 • Kaikkien hakijoiden tulot tarkistetaan lainan suuruudesta riippumatta

Tietoa

 • Suurin omistaja on Norwegian, mikä toimii myös lentoyhtiönä
 • Suomessa ei ole konttoritoimintaa, vaan kaikki palvelut ovat internetissä
 • Bank Norwegian aloitti toiminnan Suomessa vuonna 2015
 • Bank Norwegian on erittäin vakavarainen rahoitusyritys0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 60000€
Ikäraja
23 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 15v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
Ei luottokortissa
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot