Hae Asuntolaina - Rahaa asunnon ostoon minuuteissa

Hae Asuntolaina - Rahaa asunnon ostoon minuuteissa

Asuntolainan hakeminen on iso askel, koska kyseessä on myös iso laina. Asuntolaina on usein ihmisen elämän suurin rahalaina, joten sitä ei kannata tehdä hätiköidysti. Asuntolainoja on tarjolla kaikkiin tarpeisiin, lyhyestä maksuajasta aina pitkään jopa 20 vuoden maksuaikaan. Vippi auttaa rahoittamaan myös asuntoa.

Koska kyseessä on todella pitkä laina, ei sitä pitä tehdä harkitsematta ja tutkimatta vaihtoehtoja huolellisesti. Nykyään on netissä paljon tietoa eri lainoista ja suurin osa kaikista tarjouksista on löydettävistä netin kautta. Tämä antaa asiakkaalle mahdollisuuden vertailla lainoja joustavasti, ilman pankissa käymistä.

Asuntolainan valinta

Ennen aikaan pankit pitivät korkotiedot ja muut datat sen verran hyvin omassa hallussa, ettei lainatarjouksia tai yksityiskohtia voinut tietää ilman konttorilla käymistä. Netistä haettavat pikalainat vapauttavat lainaa ottavat kivijalkapankkien ikeestä, sekä mahdollistavat laajan vertailun eri tuotteiden välillä.

Asuntolainan hakeminen lähtee tarpeesta, yleensä tarve on rahoittaa oman asunnon ostaminen. Asuntolaina on iso asia, koska lainasummat voivat kasvaa jopa useaan sataan tuhanteen euroon. Harvemmin asuntolainaa otetaan koko asunnon arvosta, vaan se tukee aiempaa asuntosäästämistä.

Ensiasuntoa varten kannattaa hakea valmiiksi lainalupaus. Kun on pankin myöntämä lainalupaus, on helpompi osallistua tarjouskilpailuun kun oma tarkka budjetti on tiedossa.

Parhaa asuntolainan löytäminen

Ensin pitää tietää suurinpiirtein minkälaista asuntoa on hakemassa, jos aikoo siis hakea lainaa ennen kuin itse asunto on löytynyt. Yleensä lainaa haetaan summalle joka kattaa noin puolet tai ylitse asunnon hinnasta. Osa suoritetaan aiemmilla säästöillä tai tukevilla lainoilla. Tukevaksi lainaksi voi hakea kulutusluottoa, koska sitä saa isoillekin lainasummille kuten 20000 - 50000 euroa. Tähän lainaan vaaditaan yleensä vähintään 21 vuoden ikä (lue lisää tästä), jotta lainahakemus voidaan käsitellä.

Asuntolainan kilpailuttaminen eri palveluiden välillä on tärkeää, koska näin saat paremman kuvan siitä mitä tarjouksia eri palvelut voivat lainallesi tehdä. Kaukana ovat ajat jolloin vaihtoehtoina oli kaksi kylän suurinta pankkia, netistä haettavat lainat ovat laajentaneet tarjontaa myös asuntolainojen puolella.

Vertaile asuntolainat ennen hakemista

Asuntolainan hakeminen

Kuten kaikkien lainojen kohdalla, on tärkeää että vertaile lainat ennen valintojen tekemistä. Kun kyseessä on laina jossa maksuaika voi olla yli 20 vuotta, on hyvä pysähtyä miettimään tarkasti minkälaisen rahoituspalvelun kanssa sopimuksen tekee ja millä ehdoilla. Sopimus tulee seuraamaan mukana pitkän aikaa, joten huonon sopimuksen tekeminen voi kostautua takaisinmaksun aikana monta kertaa.

Lainapalvelu määrittää vuosikoron ja muut ehdot mitkä vaikuttavat lainan kustannuksiin kuten tilinhoitomaksut. Kaikkien kulujen vertaileminen on tärkeää pitkissä lainoissa. 20 vuoden aikana maksaa monta lainaerää, joista jokainen sisältää lisäkuluja muiden kustannusten muodossa. Jos tilinhoitomaksu on korkea, tulee tästä iso summa rahaa jonka voisi käyttää lainan lyhentämiseen.

Luotonmyöntäjät voivat antaa lyhennysvapaita kuukausia lainanlyhentämiseen, tarjota mahdollisuuttaa laskea lyhennys uudelleen tai siirtää eräpäivää. Nämä ovat kaikki hyödyllisiä mahdollisuuksia useiden vuosien lainasuhteissa, missä henkilökohtaiseen talouteen voi tulla yllättäviäkin muutoksia työttömyyden tai muiden vastoinkäymisten muodossa.

Asuntolainalaskuri on kätevä työkalu, mikäli haluat suunnitella asuntolainasi lyhennykset tarkasti. Suunnittelua tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota korkokattoon sekä viitekorkoon, mikäli tarkoituksena on tehdä pankin kanssa pitkäaikainen sopimus.

Palvelu, joka lainan myöntää tulee olla hyvämaineinen ja vakavarainen yritys. Pankin meneminen konkurssiin kesken lainan takaisinmaksun ei helpota omaa tilannettaa vaan siirtää takaisinmaksua pahimmassa tapauksessa vuosien ajaksi.

Hae asuntolainaa heti

Jos mieluinen asunto on kiikarissa, ei kannata pitkittää asuntolainan hakemista sekuntiakaan, koska seuravaksi asunto voi olla jo mennyt. On parempi suunnitella etukäteen oma maksukyky asuntolainaa varten niin, että suunnitelmat voi siirtää toteutukseen eli hakea lainaa heti kun miellyttävä asunto tulee vastaan.

Vaihtoehtoisesti voit tietenkin hakea lainaa jo ennakoivasta asuntoa varten, mutta tämä vaikeuttaa lainan hakemista tarkkalle summalle. Kun on tiedossa kuinka paljon tarkalleen uusi asunto tulee maksamaan, niin lainasumman voi paremmin sovittaa vastaamaan tulevan asunnon hintaan. Lainaa heti tilille saa kun lainahakemus on käsitelty sekä lainatarjous allerkirjoitettu.

Samalla voi laskea lainasummaan mukaan lisää remontin tai kalusteiden uusimisen varalta. Uuteen asuntoon poikkeuksetta joutuu tekemään pieni uudistuksia, niin ne voi helposti rahoittaa saman lainan avulla.

Jos tarvitset asuntolainaan lisää potkua, niin voit hakea ison lainan tueksi kulutusluottoa. Kaikki pikalainat on vaivaton tapa saada lisää varallisuutta asunnon ostoon, tai vaikka asunnon remointointiin tai kalustamiseen. Pidä huolta toimivan maksusuunnitelman tekemisestä, jos otat monta lainaa yhtä aikaa!

Kysymyksiä ja vastauksia asuntolainasta

Jos suurin mahdollinen pikalaina, eli 50 000 euroa riittää asunnon ostamiseen, ei ole mitään syytä miksi ostosta ei voi tehdä. Etuna vipillä asunnon ostamisessa on ehdottomasti pikalainan saamisen ilman vakuuksia. Ostettua asuntoa ei tarvitse asettaa vakuudeksi otetulle lainalle, koska kaikki pikalainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia.

Jos asuntolaina on haettu pankista, on sille yleensä asetettu vakuudet. Asuntolainalla jolle on asetettu vakuudet voi olla matalampi korkotaso, mutta ero ei ole yleensä huomattava.

Hakijalla tulee olla käytössä varma keino tunnistautua lainapalveluun, kuten verkkopankki tunnukset tai virallinen mobiilivarmenne. Lisäksi hakijan tulee asua vakituisesti suomessa, olla vähintään 18 - vuotias sekä omistaa puhtaat luottotiedot. Varsinkin isoissa lainoissa tahraton luottohistoria on tärkeä, yli 10 000 euron lainaa tuskin myönnetään vaikka merkinnät olisivat vanhentuneita.

Luoton saamiselle tulee olla tarpeellinen määrä tuloja. Kuukausittainen lyhennys pitää olla suhteessa tuloihin, ja luottopalvelun tekemässä lainaluokituksessa määritetään tulojen ja taloudellisen perusteella myönnetäänkö lainaa, mutta myös vuosittaiset ja kuukausittaiset korot.

Opiskelijalle ei yleensä myönnetä asuntokauppaan riittäviä lainoja, koska takaisinmaksukyvystä ei voi olla täysin varma.

Vipit ovat hyvä remonttilaina, myös jos on tarkoitus tehdä asuntoon pientä pintaremonttia. Joustoluotolla voi rahoittaa pitkäaikaisen pienen puuhastelun, mutta myös isomman remontin asuntoon. Joustoluottoa saa 2000 - 4000 euron luottorajalla, joten se sopii loistavasti remontointiin mikä tehdään pikkuhiljaa. Kulutusluottona haettu laina mahdollistaa kerralla isomman sijoituksen lainalle. 

Viimeksi muokattu: