Hae lainaa venettä varten - Edullinen korko ja pitkä maksuaika!

Hae lainaa venettä varten - Edullinen korko ja pitkä maksuaika!

Onko haaveissa oma purjevene, tai joku muu kulkupeli suomen upeille vesistöille? Veneilyyn liittyvät haaveet on mahdollista toteuttaa lainarahan avulla! Voit hakea kulutusluottoa tai joustoluottoa netistä myös veneen ostamiseen.

Veneen ostaminen pelkästään säästöillä vaatii paljon resursseja, eikä monelta löydy tuollaisia rahoja säästötililtä käytettäväksi. Onneksi vipin avulla voi tavoitella asioita jotka muuten olisivat saavuttamattomissa.

Veneen ostaminen lainarahalla ei ole huono ajatus, kun veneeseen suhtautuu sijoituksena. Hyvin ylläpidetty ja huollettu vene säilyttää arvonsa pitkään ostamisen jälkeen. Purjevene on pitkäaikainen sijoitus hyvällä hoitamisella ja säilytyksellä.

Veneen ostaminen

Netti on tuonut venemarkkinat kuluttajien ulottuville, eikä ole tarvetta tyytyä enää vain keltaisten sivujen tarjontaan. Jokainen voi etsiä netin useilta myyntipalstoilta itselleen veneen ja hoitaa koko rahoitusprosessin netista haettavan pikalainan avulla. Kulutusluotto tai joustoluotto venettä varten molemmat sopivat hyvin veneen ostamiseen.

Pankista on myös mahdollista hakea luottoa venettä varten. Täysin uuteen veneeseen saa pikalainan helpommin ja useat venekauppiaat tarjoavat rahoitusratkaisuja veneen ostajille. Käytetylle veneelle ei pankista luottoa saa, tai ainakaan venettä ei voi käyttää pankkilainalle vakuutena.


Vuosikorko, kuukausikorko ja muut kulut venerahoitukselle kannattaa vertailla huolellisesti ennen lainan ottamista. Luottopalveluissa on isoja eroja lainojen ehtojen ja koron muodostumisen suhteen.

Mistä voin hakea lainaa veneeseen?

Pikalainaa veneeseen

Veneeseen voi hakea lainaa joko kivijalkapankista, venekaupan rauhoituspalvelun kautta tai ottaa omatoimisesti pikalaina millä vene maksetaan kerralla pois esimerkiksi Lainaaheti.fi venelainapalvelusta. Myös mikä tahansa lainapalvelu josta saa tarpeeksi luottoa järkevillä vuosikoroilla sopii veneen rahoittamiseen.

Lainayritykset tekevät luottohakemuksen perusteella lainapäätöksen. Lainapäätös määrittää kuinka ison on lainasumma mikä myönnetään, ja minkä verran on kuukausierä mitä pikalainaa lyhennetään lainanhakijan toimesta.

Pankista haettu vippi vaatii takuita, netistä haettut pikalainat kuten joustoluotto tai kulutusluotto on täysin ilman vakuita tai takaajia. Laina ilman tuloja on haastava saada veneeseen.

Opiskelijalle lainaa onnistuu myös luottolaitoksilta, mutta tuloja on oltava esittää riittävästi.

Venelainaa ilman vakuuksia

Lainaa ilman vakuuksia venettä varten onnistuu helpoiten netistä haettavien pikalainojen avulla. Voit hakea lainaa joko joustoluottona tai kulutusluottona 2000 - 50000 euroa. Maksuaikaa vipille saa 2 - 15 vuotta, eli isommankin luoton saa helposti hoidettua nettilainan avulla.

Vertaile lainat ja kilpailuta lainatarjoukset ennen hakemista. Nopealla vertailulla voit helposti säästää useita tuhansia euroja! Lainahaun avulla voit helposti etsiä haluamasi summalla eri luottopalvelut jotka tarjoavat sopivaa pikalainaa.

Netistä haettavien lainojen parhaat puolet on joustavuus ja vapaus. Voit hakea vippiä täysin omin päin ilman vakuuksia tai takaajia. Pikalainan hakeminen on myös erittäin nopeaa, parhaillaan isonkin luoton saa tililleen alle tunnin kuluessa. Tämä mahdollistaa nopean reagoimisen netissä käytävään kauppaan, mikä voi olla todella nopeaa!

Laina venerahoitusta varten kannattaa hakea käyttäen kulutusluottoa. Kulutusluottovertailu on hyvä keino etsiä parhaat vaihtoehdot minne lähettää lainahakemus. Lainahakemus on ilmainen, eikä sido mihinkään, mutta saat vastauksean henkilökohtaisen lainatarjouksen.

Venelainaa vakuuksilla

Vakuudellinen venelaina onnistuu joko perinteisesti pankista tai venekaupan maksusopimuksen avulla. Pankit tarjoavat luottoa suurempien sijoitusten ostamiseen. Usein niissä on vaatimuksena ostettavan veneen asettamisen vakuudeksi lainalle. Jos vakuuksia lainalle ei hyväksytä, voi joutu hankkimaan takaajahenkilön lainalle.

Pankeista haettavat luotot vaativat tiukemmat selvitykset ja paremmat tulot kuin netistä haetutuissa pikalainossa. Korkoprosentti vakuudellisissa lainoissa on matalampi kuin pikalainoissa, mutta veneen omistaa rahoituslaitos siihen asti että vippi on maksettu.

Kivijalkapankeista saa haettua isompia lainoja kuin netistä, joten jos harkinnassa on yli 50000 euron vene,  niin lainaa ei voi hakea netistä.

Kysymyksiä ja vastauksia venelainasta

Pankit netissä myöntävät vippejä aina 50 000 euroon asti. Isoja lainasummia varten käytetään kulutusluottona myönnettyä tililainaa. Venekauppojen rahoitus on yleensä myös tililuottona myönnetty kulutuslaina, mutta siinä joutuu uuden veneen laittamaan vakuudeksi luotolle. Netist haettavat vipit saa aina ilman vakuuksia, myös isot 30 000 - 50 000 euron lainat.

Luottolaitokset eivät ole kiinnostuneita mihin lainarahat käytetään, vaan jokaiselle myönnetään maksuaika mikä sopii luottoarvioon sekä omiin tarpeisiin. Isoihin lainoihin tarjotaan pitkää maksuaikaa, parhaillaan jopa 15 vuoden maksuajalla. Isot luotot vaativat hyvät tulot, mutta rinnakkaishakijan kanssa vipin saaminen käy huomattavasti helpommin, kuin täysin omatoimisesti. Rinnakkaishakija ei toim luoton takaajana, vaan osallistuu velan maksamiseen täysipainoisesti yhdessä päähakijan kanssa.

Venelaina ei välttämättä ole oma lainatuotteensa, mutta kulutusluottoa tai joustoluottona otettu laina sopii myös veneen ostamiseen. Sen takia ei kannata nirsoilla minne lainahakemus lähetetään, vaan ottaa vastaan kaikki lainatarjoukset mitä tarjotaan. 

Työttömyys ei ole este luoton saamiselle, mutta helppoa se ei ole. Hakijalla tulee olla riittävästi tuloja luoton maksamiseen takaisin, joten täysin tulottoana ei mitään vippiä tule saamaan. Hyväksyttäviksi tuloiksi ei lasketa sosiaalisia etuuksia, kuten asumistukea tai toimeentulotukea. Sijoituksien osingot sekä muut vastaavat tulot katsotaan hyväksyttäväksi tulonlähteeksi vipin hakemista varten.

Viimeksi muokattu: