Maksuajat pikavipeille

Maksuajat pikavipeille

Pikalainoja myönnetään vaihtuvilla maksuajoilla. Lainatuotteesta riippuen vippi maksetaan takaisin 1 kuukauden – 15 vuoden kuluessa. Suurin osa pikalainoista myönnetään alle 2 vuoden maksuajalla, mutta mahdollisuus on maksaa isoja lainoja useiden vuosien ajan.

Aika missä laina maksetaan takaisin määrää lainalle muodostuvan koron, mutta myös lyhennyksen suuruuden. Mikäli lainasumma on sidottu, määräyty takaisinmaksuaika sen perusteella. Eri lainatuotteille on eri aika takaisinmaksulle, vaikka osa lainoista tarjoaa saman kaltaisia lainoja.

Valitsemalla vippi oikein varmistetaan parhaan lainatuotteen löytyminen, ja sopivan vipin mukana tule myös oikean mittainen maksuaika. Vipit on paras keino saada lainaa heti tilille helposti netistä haettuna.

Pikalainojen maksuajat

Pikalainojen maksuajat riippuvat täysin lyhennyksen suuruudesta ja lainasumman koosta. Perusehdoissa määritetään missä ajassa laina tulee vähintään olla maksettuna takaisin. Lainapalvelut voivat asettaa haluamansa ikärajat lainoille, mutta yleensä lainaa 21v ikärajalla saa jo kaikkia tarjolla olevia vippejä.

1 kuukauden maksuaika

Alle yhden kuukauden luottoajan saa pääsäätöisesti pikavippeihin. Kaikki pikavipit tulee maksaa takaisin viimeistään 30 päivän kuluessa. Nopeimmillaan pikavipin voi maksaa palvelusta riippuen jo 3 päivän kuluessa, mutta tämä ei ole mahdollista kaikissa luottopalveluissa.

Alle kuukauden maksuaika on myös mahdollista saada joustoluotolle. Joustoluottoina myönnettävissä pikalainoissa on joskus tarjouksena ilmainen ensinosto, kunhan laina maksetaan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää.

Joustoluotto toimii samoin kuten pikavippi, kunhan vippi maksetaan pois kokonaisuudessaan ennen ensimmäistä eräpäivää.

6 kuukauden maksuaika

Maksuaikaa pikalainalle

Puolen vuoden takaisinmaksuaika on varattu joustoluottojen käyttöön. Pikavipeille ei saa näin pitkää maksuaikaa, eikä kulutusluottoa saa yleensä alle 1 vuoden maksuajalla.

Joustoluotot myönnetään normaalisti 1 – 3 kk minimi maksuajalla, joten puolen vuoden laina onnistuu vaivattomasti käyttäen joustavaa luottoa.

1 vuoden maksuaika

Vuoden maksuaika onnistuu joustoluottona ja kulutusluottona otetuille lainoille. Kulutusluotot myönnetään aina lainasumman ja lyhennyksen perusteella kiinteällä laina-ajalla.  Esimerkiksi 1500 euron laina 1 vuoden maksuajalla onnistuu helposti.

Joustoluotossa on mahdollisuus maksaa laina pois haluamanaan ajankohtana, joten vuoden aika luoton maksamiseen ei ole mikään ongelma. Joustoluotoissa laina-aika on yleensä korkeintaan 5 vuotta.

5 vuotta ja pidempi maksuaika

5 vuotta ja sitä pidemmät maksuajat ovat yleensä kulutusluotoille tarjottu aika, mutta joustoluottoa voi saada myös 5 vuoden sopimuksella.

Viiden vuoden lainasopimus on suhteellisen pitkä, mutta vain kolmasosa 15 vuoden maksimi maksuajasta. Kulutusluoton isot summat ovat varanneet yli 5 vuoden takaisinmaksuajan yksinoikeudella käyttöönsä, ja täysin oikeutetusti: Pienien lainsummien maksaminen pitkällä maksuajalla voi käydä turhan kalliiksi kertyvien kulujen ja maksujen takia.

    In order to succeed, we must first believe that we can.

-Nikos Kazantzakis

Valitse maksuaika harkiten

Käytä oikean sopimusajan valintaan hieman aikaa. Vippipalvelusta riippuen maksuaika määräytyy lainasumman ja halutun lyhennyksen perusteella, mutta toisissa palveluissa voi pyytää haluamaansa maksuaikaa, joka sitten määrittää korkoprosentin ja kuukausittain maksettavan lainalyhennyksen suuruuden.

Pitkä laina-aika on tarkoitettu isoille lainoille, ja vaikka tarjolla on pieni lainasumma pitkällä maksuajalla, niin sen ottamista kannattaa harkita. Monivuotisessa lainassa kuukausittain perittävät kulut voivat kasvaa nopeasti suuremmiksi, kuin varsinainen lainasumma sekä sen korot.

Oikein suhteutettu lainasumma sekä maksuaika ovat erittäin tärkeitä tekijöitä, mikäli tarkoituksena on löytää edulliset lainat.

Ohjeet maksuajan valintaan

  1. Suhteuta laina-aika aina rahasummaan jonka lainaat
  2. Varmista että kuukausittain kertyvät kulut eivät nosta koko luoton hintaan turhaan
  3. Oikein valittu lainatuote varmistaa sopivan takaisinmaksuajan
  4. Erityisen tarkkana kannattaa olla pienten kulutusluottojen kanssa, ettei valitse kalliiksi käyvää maksuaikaa

Lisää maksuaikaa vipille

Maksuaikaa vipille

Jos tarvitset lisää maksuaikaa pikavipin maksamiseen, niin kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä luottopalveluun mistä vippi on haettu. Hoitamatta jätetty pikalaina voi johtaa pahoihin ongelmiin, kuten maksuhäiriömerkintään tai luottotietojen menettämiseen. Ilman kuluja myönnetty pikavippi voi käydä yllättävän kalliiksi jos maksut myöhästyvät.

Jos pikalainalle tarvitsee lisää maksuaikaa, niin siitä voi joutua maksamaan jotain ylimääräisiä kuluja. Nämä kulut käyvät silti halvemmaksi, kuin luoton myöhästymiskorkojen maksaminen. Pikalainojen myöhästymiskorot nostavat lainalle muodostuvaa hintaa nopeasti, joten niiden kanssa kannattaa olla ehdottoman tarkkana.

Mikäli velan maksamisessa meinaa tulla ongelmia, niin pitää olla heti yhteydessä asiakaspalveluun uuden eräpäivän sopimiseksi. Viivytteleminen johtaa aina suurempiin kustannuksiin ja myöhemmin myös ongelmiin. Lainaa ilman tuloja ei kannatta edes haaveilla ottavansa, koska takaisinmaksu tulee aina suorittaa.

Viimeksi muokattu: