Lainojen yhdistäminen käy helposti

Lainojen yhdistäminen käy helposti

Näin yhdistät lainasi nopeasti

1. Laske kaikkien avoinna olevien lainojen kulut sekä kustannukset, ja laske mitä maksaa sulkea vanha pikalaina etuajassa

2. Kun on tiedossa minkä verran tarvitset uutta lainaa vanhojen velkojen maksuun, niin siirry etsimään sopiva luottolaitos lainahaun avulla

3. Sopivan pikalainan löytyessä haet luottoa ja käytät lainarahaa vanhojen velkonen poismaksuun, nyt on maksettavana vain yksi laina!

Lainojen yhdistäminen on mahdollisuus jolla voi helposti säästää vaivaa, aikaa ja rahaa. Jos tarjolla on vippi lainojen yhdistämiseen, on hyvää harkita mahdollisuutta vanhojen luotto yhdistämiseen.

Mahdollisuus yhdistää useita luottoja yhdeksi on verraten uusi palvelu, joka on kerännyt suosiota lainapalveluiden tuotteena.

Vippejä myönnetään 500 euroa - 50000 euron lainasummille. Riippuen montako vanhaa pikavippiä on avoinna, pitää lainasumma suunnitella tarkasti. Usean luoton yhdistäminen sopii kaikille, esimerkiksi opiskelijan lainat voidaan yhdistää pikalainan avulla.

 

Yhdistä vanhat lainat itse

Ennen nettiä kulutusluotot haettiin perinteisestä pankista vierailemalla konttorilla keskustelemassa eri vaihtoehdoista lainoille. Ajat ovat muuttuneet sitten netin astuttua kuvioihin, nykyään valtaosa lainoista myönnetään nettihakemusten kautta. Kivijalkapankit ovat menettäneet paljon asiakkaita netistä haettaville pikalainoille, onhan vipit ehdottomasti helpompi vaihtoehto hakijan kannalta.

Lainojen yhdistäminen on erittäin kätevä tapa säästää omia resursseja, ja se keskittää kaikki panokset velan pois maksamiseen. Olemmekin tehneet ohjeet mikä perehdyttää lainojen yhdistämisen saloihin. Mielestämme liian moni asiakas maksaa usean lainan lyhennyksiä ja samalla kertyy turhia kustannuksia tilinhoitomaksuista sekä muista menoista.

Mitä lainojen yhdistäminen merkitsee?

Yhdistä lainat ja säästä

Lainojen yhdistämisessä tuodaan usealla eri pankille tai luottolaitokselle auki olevat pikalainat yhden palvelun alle. Jokaisella erillisille lainalle on oma sopimus, omat maksuehdot, mutta myös oma kulurakenne kuukausittaista maksuista ja koroista. Useasta lainasta pääsee eroon niputtamalla kaikki yhden luottopalvelun alle.

Luottopalvelun tekemästä pikalainatarjouksesta selviää, tarjoaako luotonmyöntäjä erillistä yhdistelylainaa. Yhdistelylaina tarjotaan myös ilman vakuuksia tai takaajia.

Käytännössä tämä mahdollistetaan ottamalla luottojen ja korkojen verran lainaa yhdestä lainapalvelusta ja uudella lainalla maksetaan pois auki olevat muut luotot. Näin siirrytään ainoastaan maksamaan yhtä lainasummaa takaisin, mistä seuraa paljon säästöjä lainan korkokustannuksiin ja kuluihin.

Lainaa ilman tuloja ei voi saada, joten lainojen yhdistäminen ei valitettavasti onnistu.

Yhden vipin takaisinmaksu on aina joustavampaa ja helpommin suunniteltavissa kuin usean erillisen lainan. Lainapalvelun jolta ottaa lainan muiden luottojen maksamiseen ei välttämättä tarvitse olla mukana järjestelyissä, vaan koko prosessin voi hoitaa omatoimisesti.

Kannattaa kuitenkin kysyä tuotetta pikalainan yhdistämiseen, siinä voi olla useita yllättäviä etuja tarjolla. Luottopalvelu voi esimerkiksi auttaa asioiden hoitamisessa niin että muut pikalainat saadaan maksettua helposti kerralla pois. Lainatarjouksen tiedoista selviää, auttaako vippipaikka luottojen yhdistämisessä.

Lainojen yhdistämistämistä koskee samat ehdot kuin muitakin vippejä, hakijalla tulee olla mm. vakituinen osoite suomessa, sekä pankkitunnukset hakemuksen allekirjoitusta varten.

Miksi yhdistää monta lainaa?

Syitä yhdistää lainat on useita ja ne kaikki ovat erittäin päteviä. Lainojen yhdistämisen ehdottomasti paras puoli on selkeät säästöt joita syntyy yhden lainan kuluista verrattuna usean eri vipin maksamiseen. Jokaisella erillisellä luotolla on omat lyhennykset, korot, käsittely sekä tilinhoitomaksut.

Lainasopimuksesta riippuen vuoden aikana näistä koostuu jo merkittävä summa rahaa, minkä voisi aivan hyvin käyttää lainan lyhentämiseen. Yhdistämällä vipit säästät omaa aikaa ja vaivaa, kuukausittaistan lyhennysten seuraaminen on oma vaivansa.

Mikäli lyhennyksiä on useita ja lainaehdot sovittu hieman liian kireälle, voi tilanne johtaa jatkuvaan talouden suunnitteluun että lyhennykset saa maksettua. Monesta lainasta koostuu aina enemmän kustannuksia kuin yhdestä, vaikka lainasumma olisikin isompi kuin usean pienen lainan.

Ison lainan maksuaika ja yksi lyhennys on huomattavasti edullisempaa kuin maksaa montaa pientä pikalainaa. Vaikka 10000 euron tai 15000 euron laina kuulostaa suurelta summalta, ei sen takaisinmaksuun normaalituloisella kulu kuitenkaan montaakaan vuotta.

Iso lainasumma ei välttämättä ole huono asia kun lainoja yhdistämistä suunnittelee. Yhdistämällä useat pienet lainat yhden koron alle on myös säästöä menoissa. On helpompi saada isolle lainalle matalampi korko kuin pienelle luotolle. Ison lainasumman voi kilpailuttaa myös luottolaitoksissa missä lainojen yhdistämistä ei tarjota erillisenä palveluna.

  • Säästät rahaa lainojen kuluissa, yksi laina on edullisempi ylläpitää kuin monta
  • Säästät aikaa ja vaivaa koska joudut seuraamaan vain yhtä takaisinmaksua
  • Säästät rahaa myös uuden lainan koroissa, isommalle lainalle saa paremmat ehdot kuin pienille lainoille


Lainan yhdistämistä voi käyttää muuhunkin, kuin usean vipin liittämiseen yhdeksi. Jos sinulla on useita luottokortteja avoinna, voi niistä kertyä vastaava turha kuluerä, kuin useasta pikalainasta.

Yhdistelylaina hakemisesta

Lainojen yhdistäminen on periaatteessa erittäin suorasukainen operaatio, mikä ei välttämättä vaadi uuden luottopalvelun mukana olemista laisinkaan. Muutamat yritykset tarjoavat tuotteina lainojen yhdistämistä ja siihen kannattaa tarttua, jos sellainen mahdollisuus valitsemassasi lainapalvelussa on.Lainojen yhdistäminen kannattaa!

Vanhojen luottojen takaisinmaksua ei välttämättä voi suorittaa kaikkia samaan aikaan, joten voi olla, että joudut muutamassa osassa maksamaan vanhat lainat pois. Mahdollisuus maksaa kaikki lainat pois kerralla riippuu alkuperäiseen lainasopimukseen kirjautuista ehdoista.

Mikäli ehdoissa on määritetty, ettei lainaa voi maksaa pois kerralla ilman uutta suunnitelmaa, niin vaihtoehdot ovat rajattuja.

Jos alkuperäinen velka on otettu joustoluottona tai vastaavalla lainalla, missä koko lainasumman voi maksaa pois kerralla. Näiden lainojen yhdistäminen on yksinkertaisinta järjestelyiden kannalta: uudella lainalla maksetaan pois kerralla vanhat lainat ja maksetaan uuden lainan lyhennyksiä sekä korkoja.

Vinkit lainojen yhdistämiseen

Mikäli auki on monta pikavippiä jotka on erääntymässä samassa kuussa, niin suuria säästöjä voi saada ottamalla kulutusluottoa tai joustolainaa niin, että myöhästymässä olevat pikavipit voidaan maksaa kerralla pois. Näin säästyt todella korkeilta myöhästymisestä johtuvilta koroilta ja maksumuistutusten tuomalta lisähinnalta.

Kulutusluotto on sopivin pikalaina yhdistelylaina rahoitukseen. Kulutusluotto on edullisempi vaihtoehto, kuin useat avoinna olevat pikalainat.Vippien yhdistäminen on kätevä tapa vähentää usean avoinna olevan luoton muodostamia kuluja.

Rahoitusyhtiö joka on lainanvälittäjä, tekee lainahakemusta käyttäen luottoluokituksen. Tämän perusteella tehdään lainatarjous, mistä löytyvät lainasi tarkka vuosikorko, kuukausierät sekä luotolle muodostuvat muut kulut.

Pyydä useita laintarjouksia eri vippipalveluista, niin löydät parhaat vuosikorot ja kuukausierät lainojen yhdistämistä varten. Näin voit valita tarjousten joukosta mikä on se kaikista halvin laina.

 

Sama vinkki pätee huonoilla eduilla varustettuun joustoluottoon. Joustoluotto voi pääsääntöisesti aina maksaa pois heti, joten jos lainasumma on iso ja kustannukset epäedulliset, niin yksittäisen lainan siirtäminen voi olla taloudellisesti kannattavaa tehdä. Yhdistelylainan avulla kallis joustoluotto on helppo maksaa pois.

Lainahakemuksen jättäminen lainojen yhdistäminen mielessä kannattaa suunnitella kunnolla. Kulutusluotto sopii parhaiten monestakin syystä: vuosikorko on matala ja lainanhoitokulut eivät nouse suuriksi. Liian kallis vuosikorko voi tehdä yhdistelylainan edut turhiksi. Järkevät kuukausierät mahdollistava uusien pikavippien maksamisen vaivattomasti.

Vertaislaina voi olla myös hyvä keino millä tehdä luottojen yhdistäminen. Vertaislaina tarjoaa euroissa samoja lainasummia kuin kulutusluotto. Vertaisluottona myönnetyn lainasi korot ovat edullisempia, kuin vipissä jonka antaa lainanvälityspalvelu.

Välillä lainamarkkinoilla tulee vastaan todella edullisia lainoja, missä on kiinteä korko taattuna ehdoissa. Tälläiseen tarjoukseen tarttuminen on hyvä liike, mikäli avoinna on yhtään kalliimpi luottoratkaisu. Lainan siirto vaatii muutaman tunnin opertaation kokonaisuudessaan, mutta voi tarjota huomattavia säästöjä lyhyessäkin ajassa.

Pienlaina kuten joustoluotto tai pikavippi kattaa pienemmät lainasummat, mutta tililuotto on paras vaihtoehto suuremmille lainasummille, kun tarkoituksena on suorittaa lainojen yhdistäminen.

Muista aina tehdä huolellinen lainavertailu käyttäen henkilökohtaisen lainatarjouksen tietoja. Saat lainatarjouksen ilmaiseksi lähettämällä hakemuksen vippiä varten. Luottopäätös ja lainatarjous lähetetään sähköpostilla vastauksena.

 

Viimeksi muokattu: