Ostosraha.fi

Ostosraha.fi

Lainasummat: 400€ - 3000€
Laina-ajat: 1v - 3v
Ikäraja: 20v
Korko: 19.9%
Esimerkkilaina: Nimelliskorko on 19,9 %, lainojen todellinen maksimivuosikorko 29,4 %
4.4 KÄYTTÄJÄT
7 arvosana

Ostosraha.fi kokemuksia

Info

Ostosraha on suomalaisen OPR-Vakuutus rahoitusyhtiön lainapalveluita tarjoava tuote. OPR-Vakuutus on perustettu 2005, ja Ostosraha palvelu avattiin 2008. OPR-Vakuutuksella on useita muita lainoja myöntäviä palveluita, mistä Ostosraha on tunnetuin suomessa.

Lainatuotteet

Ostosrahan lainatuotteet saavat arvosanan 9/10, koska pisteitä laskee rajoitettu lainasumman suuruus. Suurin mahdollinen lainasumma ei ole markkinoiden muihin palveluihin verrattuna tarpeeksi iso. Pienin lainasumma on lähellä pikavippien tasoa, mutta lyhin mahdollinen maksuaika on 12 kuukautta.

Ostosraha tarjoaa lainatuotteissaan mahdollisuuden hakea kulutusluottoa 400 – 10000 euron väliltä. Useissa lainapalveluissa on mahdollista saada 20000, tai jopa 50000 euroa lainaa.

Maksuaikaa lainalle myönnetään 12- 72 kuukautta. Alle 12 kuukauden maksuaika ei ole mahdollista valita, mikä rajoittaa lyhyt kestoista lainaa hakevia asiakkaita.

Kulut ja korot

Kulut ja korot saa arvosanan 7.8/10, koska sivustolla ei ole selkeästi ilmaistu avausmaksun ja käsittelymaksun suuruutta, vaan ne kerrotaan asiakkaalle vasta lainatarjouksen yhteydessä. Korot lainalle ovat suhteellisen edulliset verrattuna muihin palveluihin, mikä parantaa tulosta hieman.

Todellinen maksimaalinen vuosikorko Ostosraha palvelussa on 49,93%. Tämä on markkinoiden muihin lainapalveluihin vertailtuna silti edullinen. Eräissä palveluissa vuosikorko voi olla jopa 200 %, keskimäärin todellinen vuosikorko on yli 70 %.

Ilmoitettu takaisin maksettava kokonaissumma sisältää kaikki lainaan tulevat kulut. Esimerkkinä 1000 euron lainassa 12 kuukauden maksuajalla korkoja ja kuluja tulee yhteensä 237 euroa. Lyhennykset tehdään tasaerissä kuukausittain. Kiinteä korko ennen muita kuluja on 24,9 %. Lopullinen korkoprosentti lainalle määräytyy haetun summan ja takaisinmaksuajan mukaan.

Hakijalta peritään tilinhoitomaksu ensimmäisen hakemuksen yhteydessä. Sivusto ei ilmoita selkeästi avausmaksun suuruutta, mikä ei ole asiakkaan kannalta optimaalinen ratkaisu lainapaikkaa valitessa.

Lainaehdot

Annamme lainaehdot arvosana 8.6/10, koska ikärajat palvelussa antavat mahdollisuuden nuoremille asiakkaille hakea lainaa. Ensimmäisellä kerralla lainaa hakiessa myönnetty summa on korkeintaan 5000 euroa. Positiivista on asiakkaan mahdollisuus saada maksuvapaita kuukausia. Tämä on hyödyllinen lisä pitkän maksuajan lainoissa.

Ikäraja lainan hakemiselle 20 – 75 vuotta. 20 vuotiaalle lainaa myönnetään 400 euroa, ja 21 – 75 vuotiaille 400 – 10000 euroa. Ensimmäisellä kerralla lainaa myönnetään 400 – 5000 euroa. Yläikärajaa ei yleensä mainita erikseen.

Lisäksi hakijalla tulee olla Suomen kansalaisuus, henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, virallinen osoite Suomessa, moitteettomat luottotiedot ja matkapuhelinnumero.

Hakuprosessi

Hakuprosessi arvioidaan 8.7 / 10. Hyvä arvosana tulee lainan hakemisen helppoudesta ja nopeudesta. Yksi piste menee asiakirjojen tarkistamisen rajoituksista.

käsittelee hakemuksia viikon jokaisena päivänä, mutta maksaa lainoja tilille vain 08 – 22 välisenä aikana. Ensimmäisellä kerralla lainan myöntämisessä kestää hieman pidempään koska dokumentit tarkastetaan lainapalvelun toimesta.

Seuraavat lainahakemukset hoituvat paljon nopeammin, kun tunnukset on luotu ja tiedot. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja suoraviivaista, ja kaikki vaadittavat tiedot ilmaistaan sivustolla selkeästi.

Asiakaspalvelu tarkistaa tietoja kello 08 – 16 välisenä aikana. Jos hakemus on jätetty tämän ajan ulkopuolella, niin tarkistukset voidaan tehdä vasta seuraavana päivänä. Tämä rajoitus koskee ensikertaa lainaa hakevia asiakkaita, vanhojen asiakkaiden tiedot on tarkistettu ensimmäisellä kerralla, ja tämän takia hakemuksen käsittely käy todella nopeasti.

Apua ongelmatilanteisiin ja kysymyksiin saa asiakaspalvelusta apua sähköpostilla ja puhelimitse melkein vuorokauden ympäri.

Yhteenveto

Eniten kiitosta palvelussa saa Ostosrahan hakuprosessi. Rahat tulevat tilille nopeasti, kun lainahakemus on hyväksytty. Asiakaspalvelu on myös hyvin tavoitettavissa usealla eri keinolla, ja lainoja käsitellään lain sallimissa rajoissa.

Kritiikkiä Ostosraha sivusto saa kohdasta kulut ja korot ovat hieman epäselkeästi ilmaistu, eikä kaikkia tietoja löydy helposti lainapalvelun sivulta. Korko lainalle on markkinoiden edullisempaa sarjaa, mikä nostaa pisteitä arvostelussa.

Lainatuotteet ja lainaehdot ovat markkinoiden keskitasoa vertailussa. Ehdoissa on asetettu rajoituksia iän mukaan, mutta myös ensimmäistä lainaa hakevien kohdalla on rajoituksia lainasummassa.

Ostosraha on tunnetun rahoituspalvelun ylläpitämä yritys, joten luotettavuus ei ole ongelma tämän palvelun kanssa. Ostosrahaa pyörittävä OPR-Vakuutus on vakavarainen yritys, joten lainaa voi hakea luottavaisin mielin.

Hyvää

 • Palvelusta on mahdollista saada myös pieniä lainoja
 • Todellinen vuosikorko on vertaillen matala
 • Lainapalvelu myöntää lainoja 20 vuotta täyttäneille
 • Lainahakemuksia käsitellään viikon jokaisena päivänä

Huonoa

 • 20 - vuotiaat eivät voi hakea kuin pieniä lainoja
 • Lainapalveluun on asetettu yläikäraja, mistä ei jousteta
 • Lainojen avausmaksun ja siirtomaksun suuruus ei ilmene sivustolta selkeästi
 • Pieniin lainoihin ei saa alle vuoden maksuaikaa

Tietoa

 • Ostosraha palvelu on perustettu 2008
 • OPR – Vakuus yritys omistaa Ostosraha palvelun
 • Ostosraha palvelu on toiminut pitkään Suomessa, ja sillä on luotettava maine
 • Yritys tarkistaa ensimmäisellä kertaa kaikki dokumentit ja hakijan tiedot0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
400€ - 3000€
Ikäraja
20 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 3v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
N/A
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
N/A
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot