Fixura

Lainasummat: 1000€ - 20000€
Laina-ajat: 2v - 6v
Ikäraja: 21v
Korko: 2.9% - 9.9%
Esimerkkilaina: Lainasummasta perittävä nimelliskorko on 2.9-9.9% vuodessa. Lainan aloituskorko on 9.9 % ja laskee kuukausittain 0.1 prosenttiyksikön verran joka kuukausi jopa 2.9% asti kun lyhennys maksetaan ajoissa. Jos lyhennystä ei makseta ajoissa, korko pysyy aiemmin saavutetulla tasolla.
8.7 KÄYTTÄJÄT
8.2 arvosana

Fixura kokemuksia

Info

Fixura aloitti lainapalveluiden tarjoamisen suomessa 2010. Fixura on yksityisten henkilöiden omistama osakeyritys, joka myöntää lainoja suomalaisille asiakkaille.

Lainatuotteet

Fixuran lainatuotteet saavat arvosanan 8.4 / 10. Pisteitä vähentää lainasummien rajoitettu valikoima. Lisäpisteitä annamme vakuudettomista lainoista, joita on mahdollista hakea kaikille summille.

Fixuralta voi hakea 1000 euroa – 10000 euron suuruisia lainoja. Lainasumma on valittavissa 100 euron tarkkuudella. Kaikki summat on mahdollista saada ilman vakuuksia, tai takaajia mikäli hakija täyttää tulovaatimukset, ja luottohistoria on moitteeton. Lisäksi hakijan on mahdollista saada Fixuran lainalle lyhennysvapaan kuukauden, jolloin maksetaan ainoastaan korot ja tilin hoitamisesta tulevat kulut.

Lainan takaisinmaksuun voi valita aikaa 24 kk – 60 kk. Alle 24 kuukauden laina-aika ei ole mahdollinen, joten pienille lainasummille tämä ei ole paras valinta. Pitkät laina-ajat mahdollistavat korkojen pitämisen matalalla.

Kulut ja korot

Arvioimme Fixuran Kulut ja korot – luokassa arvosanalla 8.8/10. Vähennämme pisteitä korkeista käsittely ja tilinhoito maksuista, mutta annamme lisäpisteitä järkevistä korkokuluista.

Nimelliskorko Fixuran lainapalvelussa vaihtelee 6 -  27 % välillä, mikä on markkinoille vertailtuna erittäin edullinen korko. Todellinen vuosikorko asettuu kaikkineen kuluineen 14,99 – 50,00% välille. Tämä on edullinen todellinen vuosikorko, jos vertaillaan että usealla kilpailijalla vuosikorko asettuu 70 – 150 % korville.

Lainan muut kulut ovat hieman yleistä tasoa korkeammat. Tilinhoitomaksu on 5.5 euroa per kuukausia, ja avausmaksu on 375 euroa. Nämä nostavat todellista vuosikorkoa hieman, mutta ei tee lainatuotteista kilpailijoitaan kalliimpia.

Lainaehdot

Fixuran määrittämät lainaehdot arvioimme 8.1/10. Lisäpisteitä palvelu saa joustavista mahdollisuuksista lyhentää lainojaan. Vähennämme pisteitä tiukoista ikäraja vaatimuksista ja rajoituksesta käyttää tiettyjä pankkeja.

Fixuran lainaehdot ovat vastaavia kuin muiden markkinoilla olevien lainojen, mutta muutamalla pienellä poikkeuksella. Esimerkiksi lainojen lyhentäminen sovitun aikataulun ulkopuolelta on tehty erittäin joustavaksi ja helpoksi. Asiakaspalvelu tulee vastaan ja laskee mielellään uuden aikataulun, missä on vähennetty korot ja kulut ajalta, mikä on maksettu etukäteen.

Huonoja puolia lainaehdoissa ovat tiukat ikärajat, 21 vuotta on nuorin ja 68 vuotta on vanhin, jolle lainaa myönnetään. Tämä on vertaillen tiukka rajoitus, joka jättää osan ihmisistä lainahakemisen ulkopuolelle.

Lisäksi Fixura vaatii, että hakemuksen nopealle käsittelylle tulee olla tietty pankki käytössä. Myös henkilökohtainen matkapuhelinnumero ja sähköposti ovat pakollisia vaatimuksia lainan hakemiselle.

Hakuprosessi

Hakuprosessin arviomme Fixuran lainapalvelussa 8 / 10. Pisteitä vähennetään käsittelyajoista, joita Fixura ei suoraan ilmoita. Hyvää palvelussa on erittäin selkeästi suunniteltu sivusto, ja hakemus. Lisäksi tulotodistuksen toimittamisessa on ohjeistettu hyvin.

Fixura ei lupaa hakemukselle käsittelyaikaa, vaan se vaihtelee hakija kohtaisesti. Luotonmyöntäjät ovat yksityishenkilö, jotka Fixura palvelu yhdistää luoton hakijoiden kanssa. Mikäli hakemus on mielenkiintoinen sijoittajan kannalta, voi asia edetä hyvinkin nopeasti.

Kun laina on hyväksytty, asiakas saa tekstiviestin ja sähköpostin. Hakijan tulee hyväksyä tarjous, jonka jälkeen rahat siirtyvät tilille 1-2 päivän kuluessa.

Fixuran sivut on suunniteltu erittäin hyvin, ja kaikki tarvittavat tiedot on helppo löytää palvelusta. Lisäksi sivustolla on hyvä Usein kysytyt kysymykset osio. Itse hakemus on erittäin suoraviivainen ja helppo täyttää.

Yhteenveto

Palvelu myöntää vertaislainoja, jotka tulevat yksityishenkilöiltä Fixuran toimiessa välittäjänä. Tämä erottaa Fixuran useista muista suomessa toimivista lainapalveluista.

Keskimäärin Fixuran palvelussa kaikki asiat on hoidettu hyvin, mikään ei ole erityisen hyvää tai huonoa. Lainasummat ovat matalampaa keskitasoa korkeimman summan ollessa 10000 euroa. Suhteutettuna laina-aikoihin summat ovat mielestämme pieniä. Minimissään 2 vuoden laina-aika tuntuu 1000 euron lainalle pitkältä, ja aiheuttaa hakijalle turhia kuluja tilinhoito, korko ja muissa kustannuksissa.

Fixura on luotettavan lainapalvelun maineessa, vaikkei sillä vielä ole erityisen pitkää historiaa lainapalveluita tarjoavana yrityksenä. Yrityksen taloudellinen tilanne on vakavarainen, joten lainaa voi hakea varmasti pidemmäksikin aikaa, ilman pelkoa yrityksen kaatumisesta muuttuvilla markkinoilla.

Hyvää

 • Fixuran tarjoamat korot lainoille ovat erittäin edulliset verrattuna markkinoiden muihin lainoihin
 • Asiakas voi helposti muuttaa lainansa maksusuunnitelmaa omien tarpeidensa mukaisesti
 • Lainan hakemiseen on sivulla ohjeistettu erittäin hyvin, ja kaikki vaadittavat dokumentit ilmoitetaan selkeästi
 • Lainat tulevat yksityishenkilöiltä, joten korot ovat paremmin sovittavissa kuin pankeilta lainaa hakiessa

Huonoa

 • Lainasummien minimi ja maksimi tasot ovat markkinoihin vertaillen suppeat, 1000 – 10000 euroa
 • Käsittelyajoille ei luvata tarkkaa aikaa, koska lainan myöntää yksityishenkilö eikä pankki
 • Lainan avausmaksu on korkea vertaillen muihin palveluihin, 375 euroa
 • Lyhin laina-aika palvelussa on 24 kuukautta, mikä pienelle lainasummalle on erittäin pitkä

Tietoa

 • Fixura välittää vertaislainoja, eli toiset yksityiset ihmiset lainaavat rahat hakijalle
 • Yritys on perustettu vuonna 2010
 • Fixura on täysin yksityisten henkilöiden omistama osakeyritys
 • Fixura lainapalvelu on vakavarainen ja toiminta on ollut kasvavaa vuodesta toiseen0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 20000€
Ikäraja
21 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
2v - 6v
Nopeus
0 - 4 vrk
Tulojen varmistus
Kyllä
Tulot
Minimi 1000€/kk
Lainan kulut
Ei avauskuluja
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot