Laina.fi

Laina.fi

Lainasummat: 4000€ - 10000€
Laina-ajat: 3v - 7v
Ikäraja: 20v
Korko: 19.9%
Esimerkkilaina: Kokonaiskustannus 4000 € 36 kuukauden luotolle ovat 5740,22 €.
0 KÄYTTÄJÄT
7.2 arvosana

Laina.fi kokemuksia

Info

Laina.fi palvelu on perustettu Suomeen 2014 tarjoamaan lainapalveluita yksityisille asiakkaille. Laina.fi brändin omistaa DFC Nordic Oy, joka on Suomen johtava kuluttajaluottoja, käyttöluottoja ja verkkokaupan rahoitusratkaisuja tarjoava konserni.

Lainatuotteet

Lainatuotteet saavat arvosanan 8/10, lisäpisteitä annamme kahdesta selkeästi eroavasta lainatuotteesta, ja suhteellisen kattavista lainasummista. Yhden pisteen vähennämme takaisinmaksuaikaan asetetuista rajoitteista.

Lainapalvelussa on tarjolla kahdenlaista lainaa, käyttölaina ja kertalaina. Käyttölaina on nimensä mukaisesti nostettavissa sen verran, kuin hakija lainaa tarvitsee. Lainasummat käyttölainalle on 100 – 5000 euroa, ja lyhennykset tulee maksaan kuun 15 tai 30 päivä.

Käyttölainalle on määritetty laina-aika 3 – 51 kuukautta. Jokainen kuukausittainen lyhennys palauttaa käyttölainaa uudelleen käyttöön. Tämä antaa mahdollisuuden käyttää lainaa joustavasti, eikä uusia hakemuksia tarvitse tehdä, mikäli lainantarve ilmenee uudelleen.

Toinen lainatuote on Kertalaina, missä asiakas voi lainata 600 – 5000 euroa, ja maksuaika on määritetty 1 – 5 vuoden mittaiseksi. Kertalainan lyhennysaikataulu on hieman kankea, koska laina-ajan voi valita vain yhden vuoden tarkkuudella. Joustamattoman lyhennysaikataulun vuoksi vähennämme arvosanasta 1 pisteen.

Kulut ja korot

Lainapalvelun kulut ja korot saavat arvostelussa 8/10. Palvelu saa erityiskiitosta erittäin asiallisista koroista lainaloille. Yhden pisteen vähennämme nostopalkkiosta.

Palvelussa on molemmille lainatuotteille määritetty 9, 3 – 12.5 % nostopalkkio. Tuo veloitetaan nostetusta summasta, eikä päälle tule muita kiinteitä kustannuksia. Hinta nostolle ei ole erityisen kallis, mutta voi suurissa nostoissa muodostua kulueräksi. Tämän takia arvosanasta vähennetään yksi piste.

Erityiskiitosta Laina.fi saa molempien lainatuotteiden koroista. Käyttölainan todellinen vuosikorko asettuu korkeintaan 77.2 % kohdelle, mikä on kaikissa vertailussa suhteellisen edullinen korko. Kertalainan kaikki kulut huomioiva vuosikorko taas on 49,80%, mikä on markkinoille vertaillen erittäin edullinen korkoprosentti tämän aikajanan lainoihin.

Laina.fi palvelun kulut ja korot ovat kaikkiin lainapaikkoihin vertaillen keskimääräisesti edullisia, ja varmasti eräs parhaita tarjouksia markkinoilla.

Lainaehdot

Lainaehdoissa arvioimme palvelun arvosanalla 6/10. Vähennämme pisteitä asetetuista ikärajoista, sekä tuloja koskevista vaatimuksista. Lisäpisteitä annamme lyhennysvapaista kuukausista.

Lainapalveluun on asetettu alaikärajaksi 20 ja yläikärajaksi 75 – vuotta. 20 vuotta on korkea ikäraja pienikokoisille lainoille, yleensä pikavipin kokoisia lainoja myönnetään jo 18 vuotta täyttäneille lainan hakijoille.

Yläikäraja seuraa markkinoiden yleistä tasoa, mutta me olemme sitä mieltä, että ikäsyrjintä ei ole tarpeellista lainamarkkinoilla. Mikäli lainaa hakeva katsotaan olevan kykeneväinen suorittamaan lainan takaisin, ei iän nuoruuden tai vanhuuden tulisi muodostua ongelmaksi.

Palvelusta on mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia, kun 12 kuukauden lainasopimuksesta on tehty lyhennyksiä kolmen laskun verran. Lyhennysvapaata on mahdollista saada kaksi kertaa vuoden aikana.

Hakuprosessi

Lainan hakuprosessin arvoimme 7/10, lisäpisteitä annamme erityisesti sivuston suunnittelusta lainojen tietojen suhteen, käsittelyajasta, ja lainan hakemisen prosessista. Pisteitä vähennämme toimiva UKK sivuston puuttumisesta.

Lainan hakeminen on sivulla toteutettu loistavasti, suoraan lainalaskurista pääsee tunnistautumaan sivustolle, ja täyttämään itse hakemuksen. Lainahakemuksen täyttäminen on suoraviivaista ja nopeaa, kun palveluun on kirjauduttu. Lainapäätöksen saa yleensä välittömästi, ja rahat ovat nostettavissa tililtä erittäin nopeasti.

Sivusto opastaa loistavasti toimittamaan todistukset palkkatuloista heti hakemuksen jättämisen yhteydessä. Tämä nopeuttaa lainapäätöksen saamista huomattavasti.

Vähennämme pisteitä sivustolta puuttuvan Usein Kysytyt Kysymykset – osiosta. Varsinkin kun kyseessä on lainapalvelu, joka tarjoaa useita tuotteita, niin tämä olisi erittäin tärkeä osa-alue päätöksiä tehdessä. Tiedot on löydettävissä sivustolta, mutta vaatii turhan paljon etsimistä.

Yhteenveto

Erityiskiitosta annamme lainapalvelun tuotteista, sekä kuluista ja koroista. Parannusta toivomme hakuprosessin kohdalla kotisivujen suunnitteluun, sekä lainaehdoissa mainittuihin rajoituksiin.

Lainapalvelun tuotteet kattavat useat lainatarpeet erittäin kattavasti. Ainoastaan isoja, pitkäkestoisia lainoja hakevat henkilöt eivät välttämättä löydä palvelusta itselleen sopivia tuotteita. Korot ovat lainamarkkinoiden muihin palveluihin verraten edullisia, eikä nostamisesta tule kuluja niin että siitä kannattaisi erikseen mainita.

Parannuksia palvelun sivustolle voisi toivoa sivuston suunnitteluun, sekä lainaehtojen ikärajoihin. Palveluille asetettavat ikärajat pitäisi mielestämme suhteuttaa lainasummiin, ja asiakkaalle tehtävään luottoarvioon. Pelkästään ikärajaan perustuvat rajoitukset asettavat ihmiset eri asemaan.

Laina.fi on hyvä palvelu, jonka omistaa pitkän linjan rahoitusalan ammattilaiset. DFC Nordic on kansainvälinen yritys, millä on useita lainapalveluita tarjoavia brändejä omistuksessa. DFC Nordic on erittäin vakavarainen, joten heidän kanssaan yhteistyön tekeminen on turvallinen vaihtoehto.

Hyvää

 • Laina.fi on erikoistunut pieniin 600 – 5000 euron lainoihin
 • Lainatuotteita on käyttölaina ja kertalaina, joissa on eroa sen verran että useammat lainatarpeet saa helposti täytettyä
 • Lyhennysvapaa kuukausi on mahdollista saada käyttölainalle kaksi kertaa vuodessa
 • Takaisinmaksu on joustavasti suunniteltu, ja asiakas voi vaikuttaa lyhennysten suuruuteen.

Huonoa

 • Kertalainalle ei saa laina-aikaa kuin minimissään 12 kuukautta
 • Nostopalkkio on ilmoitettu prosenteissa nostettavasta summasta, mikä voi olla asiakkaalle kalliimpaa
 • Käyttölainan todellinen vuosikorko on verraten korkea, yli 77%
 • Kaikkien lainojen yhteydessä palvelu haluaa tuloselvityksen 3 kuukauden ajalta

Tietoa

 • Laina.fi palvelun omistaa DFC Nordic oy, joka tarjoaa useita eri lainapalveluita Suomessa
 • DFC Nordic on osa Dollar Financial Group – yritystä, joka toimii yhdeksässä eri maassa
 • Suomessa Laina.fi työllistää Turussa ja Helsingissä yli 50 ihmistä
 • Laina.fi toiminta on Aluehallintaviraston valvonnassa ja noudattaa European Coalition of Responsible Credit- järjestön asettamia kriteerejä0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
4000€ - 10000€
Ikäraja
20 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
3v - 7v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
Kyllä
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
12,5 % siirtosummasta
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot