Morrow

Lainasummat: 1000€ - 50000€
Laina-ajat: 1kk - 8v
Ikäraja: 23v
Korko: 4.9% - 19.99%
Esimerkkilaina: 15 700 €/5 v, korko 12,3 %, todellinen vuosikorko 14,29 % , avausmaksu 49 €, tilinhoitopalkkio 8 €/kk, yht. 21 643 €, maksuerä 361 €/k. *Kun lainatyyppi on luotto, eli kertaluotto, on takaisinmaksuaika 3-15 vuotta. Suurin todellinen vuosikorko 22,58 %.
8 KÄYTTÄJÄT
7.5 arvosana

Morrow kokemuksia

Info

Komplett bank aloitti toiminnan Suomessa vuonna 2016. Komplett Bank tarjoaa asiakkailleen joustoluottoja, missä maksuaika vaihtelee asiakkaan suoritusten mukaisesti.

Yrityksen omistaa Komplett Group, joka on norjalainen pankkipalveluihin erikoistunut konserni. Komplett Group perustettiin vuonna 2014, ja se on Norjan valtion finanssivalvonnan hyväksymä pankki Norjassa yrityksellä on laajempi valikoima lainatuotteita tarjolla kuin Suomessa.

Lainatuotteet

Komplett Bank saa arvosanaksi lainatuotteista 8.4/10, koska tässä palvelussa on oikea vapaus valita. Asiakas itse määrittää paljonko lainaa lyhentää, mikä on erikoislaatuisen harvinaista lainapalveluissa. Yksi piste vähennetään alle 1000 euron summien puuttumisen takia.

Kerralla palvelusta voi hakea 1000 euroa – 50000 euroa, mikä jättää pienten lainojen hakijat palvelun ulkopuolelle. Isot lainasummat on otettu huomioon loppuun asti, mikä tulee palvelemaan hyvin monia asiakkaita.

Lainapäätös on voimassa jatkuvana, eli lainaa voi nostaa palvelusta silloin kun sitä tarvitsee. Edellinen laina pitää olla maksettuna ennen seuraavan nostamista. Joten laina-aikaa ei periaatteessa ole määritetty, ja asiakas voi halutessaan jättää kuukauden lyhentämättä, jolloin velan päälle lisätään korot ja kulut.

Kulut ja korot

Kulut ja korot kategoriassa arvioimme Komplett Bankin palvelut arvosanalla 7.9/10. Pisteitä vähennetään korkeasta avausmaksusta ja tilihoitopalkkiosta. Kiitoksia annamme palvelun järkevästä korkohinnoittelusta, joka on halvempaa keskitasoa yleisessä vertailussa. Avausmaksu lainalle on 95 euroa, joka tuntuu kalliilta, mutta pitkään jatkuvassa asiakassuhteessa ei lopulta ole niin paljoa. Kuukausittain kuitenkin peritään automaattisesti 5 euron tilinhoitomaksu. Yksi piste arvosanasta verotetaan siitä, että kaikkia kustannuksia ei sivuilla selkeästi ilmoitettu, vaan niiden löytämiseen joutuu näkemään hieman vaivaa.

Korkoprosentti asettuu yleensä 12- 20 prosentin välille Komplett Bank palvelussa. Se on markkinoiden yleiseen korkotasoon verrattaessa erittäin edullinen korko lainalle, jonka takaisinmaksuaikaa ei ole määritetty lainaehdoissa.

Lainaehdot

Arvioimme lainaehdot 7.2/10 arvosanalla. Pisteitä vähennetään korkeasta ikärajasta, harva lainapalvelu laittaa alaikärajan noin ylhäälle. Kiitosta annamme lainaa koskevien ehtojen selkeydestä, ja kohtuullisuudesta.

Jotta voi hakea Komplett Bankin joustoluottoa pitää myös asua suomessa vakituisesti, olla säännölliset tulot, eikä luonnollisesti ole maksuhäiriömerkintää. Lainaehdot ovat täysin perinteistä luokkaa muuten, paitsi ikärajan kohdalta. Kaikki nämä ovat erittäin kohtuullisia ehtoja lainan myöntämiselle, eikä eroa muista palveluista erikoisesti.

Palvelun korkea ikäraja on lainaehtojen suurin puute, koska se jättää automaattisesti ulkopuolelle ihmisiä, jotka voisivat hyötyä tästä palvelusta.

Hakuprosessi

Lainan hakuprosessista annamme 7.1/10. Ainoat pisteet vähennetään sivuston epäselvän suunnittelun takia. Lainalle luvataan nopea käsittelyaika, ja tietojen täyttäminen sekä tarvittavien dokumenttien toimittaminen ovat erittäin helppoa.

Lainahakemuksen pääsee täyttämään todella helposti Komplett Bankin sivuilla. Sivustolla on tehty lainan haku mahdollisimman helpoksi, ja lainalaskurin kaikki arvot näkyvät myös lainahakemuksessa. Hakemus on kätevästi täytettävissä heti etusivulla., mutta lomake myös seuraa käyttäjää, mikäli sivustolla liikkuu linkkien avulla.

Vaikka sivusto on hyvin toteutettu, on suunnittelussa toivomisen varaa. Linkkejä on paljon, mutta tietoa ei oikein löydy siltikään helposti ja nopeasti. Ja monessa kohtaa on käytetty pientä pränttiä turhaan, joka tekee ehtojen lukemisesta vaikeampaa.

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan Komplett Bank on keskitasoa vertailtaessa muihin alan yrityksiin.

Lainatuotteita Komplett Bankissa ei ole montaa, mutta se on juurikin niin toimiva, kun lainapalvelu yhdellä tuotteella voi olla. Yhdellä erittäin joustavalla lainamallilla saadaan katettua suurimman osan asiakkaiden tarve. Vapaus valita oma maksuaikataulu antaa lainan ottajille uuden vapauden suunnitella lainanmaksun, sekä lainasummat kattavat melkein kaikki tasot.

Miinuksia tulee palvelulle ainoastaan sivuston suunnittelusta, mikä tuntui sekavalta sekä sisälsi paljon pienellä painettua tekstiä. Lisäksi ikäraja 23 vuotta on suhteessa korkea, ja tuntuu hieman liioittelemiselta nykypäivänä.

Komplett Bank on vielä uusi palvelu Suomessa, mutta se on jo nyt löytänyt innokkaita asiakkaita itselleen. Erikoistunut lainamalli asettaa sen hyvään asemaan kilpailussa rahamarkkinoilla, ja tuo asiakkaille uutta valinnan vapautta, mitä ei aiemmin ole ollut tässä muodossa nettilainoissa tarjolla.

Hyvää

 • Lainapalvelussa asiakkaan on mahdollista itse päättää paljonko lainaansa kuukausittain lyhentää
 • Lainasummat vaihtelevat 1000 – 50000 euron välillä
 • Korkotaso Komplett Bankin lainapalvelussa on normaalia halvempi
 • Lainan hakeminen on tehty erittäin toimivaksi palvelun sivustolla

Huonoa

 • Palvelun alaikäraja on 23 vuotta, mikä on vertaillen korkea
 • Avausmaksu ja tilinhoitopalkkiot ovat suuret Komplett Bankin lainapalvelussa
 • Kaikkia kustannuksia ei ole ilmoitettu sivustolla selkeästi, vaan niitä joutuu hieman hakemaan
 • Alle 1000 euron lainasummat puuttuvat palvelusta kokonaan

Tietoa

 • Komplett Bank on Norjalaisen Komplet Groupin omistama, joka on rekisteröity Norjaan
 • Yritys aloitti lainapalveluiden tarjoamisen Suomessa vuonna 2016
 • Komplett Group on Norjassa rekisteröity pankiksi, ja sillä on viralliset luvat lainatoiminnan harjoittamiseen
 • Komplett Bank on tuonut markkinoille uuteen lainamalliin pyrkiviä tuotteita, jotka antavat asiakkaalle enemmän mahdollisuuksia tehdä valintoja lainan lyhennystä koskien0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 50000€
Ikäraja
23 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1kk - 8v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
N/A
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
5€ kk
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot