Omalaina.fi

Lainasummat: 100€ - 60000€
Laina-ajat: 1v - 20v
Ikäraja: 18v
Korko: 4.99% - 20%
Esimerkkilaina: Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk
5.9 KÄYTTÄJÄT
1.2 arvosana

Omalaina.fi kokemuksia

Info

Omalaina on suomalainen lainanvälityspalvelu, jonka omistaa LVS Brokers Oy. Omalaina ei itse myönnä lainoja, vaan välittää yhteistyökumppaneiden lainatuotteita. Omalaina perustettiin vuonna 2012, ja LVS Brokers otti yrityksen haltuun vuonna 2013.

Lainatuotteet

Lainatuotteet saavat arvion 8/10, erityistä kiitosta arviossa annamme lainasummille, ja takaisinmaksu ajalle. Vähennämme pisteitä lyhyiden takaisinmaksuaikojen puuttumisesta.

Palvelusta voi hakea lainaa 100 – 50000 suuruisina summina, eli valikoima lainasummien kohdalla on todella kattava. Palvelusta saa kaikkea pikavipistä kulutusluottoon, ja niihin löytyy myös sopivat maksuajat.

Lyhin maksuaika palvelusta on 1 vuotta, mikä tekee pienien lainojen hakemisesta palvelun kautta epäkannattavaa. Tästä vähennämme arvostelussa pisteitä, vaikka lainapalvelun tuotteet on muuten hyvin suunniteltu.

Kulut ja korot

Lainapalvelun kulut ja korot arvioimme 7/10 arvosanalla. Todellinen vuosikorko nostaa pisteytystä arvioissamme, mutta muut pakolliset maksut laskevat arvosanaa hieman.

Lainapalvelun todellinen vuosikorko asettuu seuraavasti: Lainojen todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä 4,19% - 50,5%. Vaihtelu johtuu lainojen välittämisestä, eli Omalaina tarjoaa asiakkailleen yhteistyökumppaneiden lainatuotteita. Korkoprosentti voi vaihdella lainapalvelun tekemän luottoarvion, laina-ajan mukaan.

Avausmaksu kaikille lainoille on 149 euroa, mikä on verraten kallis markkinoiden muihin vastaaviin palveluihin.

Lainaehdot

Lainaehdot saa arvosanan 8/10, erityisesti kiitämme ikärajoja, sekä palvelun innokkuutta palvella eläkeläisiä ja työttömiä. Vähennämme pisteitä lainaehtojen vaihtuvuudesta palvelujen välillä.

Lainaa Omalaina palvelusta saa kaikki 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Palvelussa ei ole nostokattoa ikärajan perusteella, vaan kaikki hakijat ovat tasavertaisia.

Eläkeläisten ja työttömien on mahdollista saada palvelusta lainaa, mikäli he täyttävät tarpeelliset tulovaatimukset. Poikkeuksellisesti eläkepäätös katostaan hyväksytyksi tuloksi lainapalvelun arviossa.

Hakuprosessi

Hakuprosessille annamme arvosanan 7/10, eniten pisteitä laskee sivuston suunnittelu. Lisäpisteitä tuo hakemusten nopea käsittelyaika, sekä lainahakemus jota pääsee tarkastelemaan ilman kirjautumista.

Lainapalvelun sivuston käytettävyys kaipaisi lisää hiomista. Valikkorakenteen takia tietoja ei löydä helposti, vaan vaatii käyttäjältä omatoimisuutta. Usein Kysytyt Kysymykset osio pitäisi olla kattavampi, nyt se on todella pintapuolinen.

Hakemusta pääsee tarkastelemaan ennen kuin on kirjautunut palveluun, mikä on loistava lisä. Näin hakija voi helposti varmistaa, että kaikki tarvittavat tiedot ovat saatavilla, eikä täyttäminen keskeydy turhan takia.

Lainahakemuset käsitellään yleensä välittömästi, ja parhaassa tapauksessa hakija saa vastauksen minuuttien kuluessa. Jos lainapäätös on myöntävä, niin rahat ovat nostettavissa omalle tilille välittömästi.

Yhteenveto

Omalaina saa arviossamme yhteispisteet 7.5/10. Eniten pisteitä nostaa hakuprosessi, sekä lainaehdot. Lainatuotteet ovat myös erittäin hyvin suunniteltu. Hakuprosessi kaipaa hieman parannusta, erityisesti kotisivujen suunnittelun osalta.

Lainapalvelu sopii useimmille lainaa hakeville asiakkaille. Summien puolesta valinnan varaa riittää kaikkiin eri tarpeisiin, ja laina-ajat ovat hyvin suhteutettu lainasummien suuruuteen. Lainaehdot ovat erittäin reilut, eikä sulje juuri ketään mahdollisia asiakkaita pois lainapalvelusta.

Parannusta ehdotamme sivuston suunnitteluun: Käyttäjä ei löydä tarvittavia tietoja niin helposti, mitä hyvin toimivasta palvelusta odottaisi. Kiitosta annamme lainahakemukselle, jota pääsee tarkastelemaan ennen palveluun kirjautumista.

Omalaina perustettiin vuonna 2012, ja LVS Brokers otti yrityksen haltuun vuonna 2013. LVS Brokers on suomalaisten rahoitusalan ammattilaisten omistama yritys, joka on erikoistunut tekemään vertailuja eri palveluiden hinnoittelujen välillä. LVS Broker tarjoaa palveluitaan yksityisille ja pk-yrityksille.

Hyvää

 • Lainapalvelussa erittäin kattavat lainasummat
 • Laina-aika sopii pitkille lainasummille hyvin
 • Lainojen yhdistäminen palvelussa mahdollista
 • Omalaina tarjoaa useita eri lainatuotteita

Huonoa

 • Verraten kallis palvelun avausmaksu
 • Sivuston suunnittelu voisi olla paremmin toteutettu
 • Palvelun hinnoittelu ei ole selkeästi esillä
 • Asiakaspalvelua ainoastaan sähköpostilla

Tietoa

 • Täysin suomalaisten omistama lainapalvelu
 • Välittää yhteistyökumppaneiden lainatuotteita
 • Palvelu panostaa turvallisuuteen sivustollaan
 • Omalainan omistaa LVS Brokers Oy0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
100€ - 60000€
Ikäraja
18 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 20v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
N/A
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot