Freedom Rahoitus

Lainasummat: 1000€ - 60000€
Laina-ajat: 1v - 15v
Ikäraja: 18v
Korko: 4.99% - 20%
Esimerkkilaina: Luoton ollessa esimerkiksi 10 000  € ja takaisinmaksuajan 6 vuotta on kuukausierä 183  €. Kuukausierään lisätään 5  € laskutuslisä. Lisäksi tulee avausmaksu 49  €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 567  €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,21 %.
6 KÄYTTÄJÄT
8.5 arvosana

Freedom Rahoitus kokemuksia

Info

Freedom Rahoitus aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2008. Se on erikoistunut välittämään yhteistyökumppaneiden lainatarjouksia. Freedom Rahoituksen omistaa Freedom Finance, joka on kansainvälinen lainoihin ja lainojen välittämiseen keskittynyt yritys.

Lainatuotteet

Freedom Rahoituksen lainatuotteille annamme arvosanan 9/10. Näissä lainatuotteissa on hyvin vähän parannettavaa, koska ne ottavat huomioon kaikenkokoiset lainatarpeet. Ainoa mistä vähennämme yhden pisteen, on alle 1 vuoden maksuaikojen puuttuminen.

Freedom Rahoitus kattaa erittäin hyvin kaikkien lainojen tarpeet. Lainasummat vaihtelevat 500 – 50000 euron välillä, eli kaikki muut paitsi pienimmät pikavipit ovat hyvin edustettuna. Lainapalvelussa on mahdollista saada lainalleen 1 – 15 vuoden maksuajan. Tämä mahdollistaa edullisen lainan hakemisen, koska maksuaikaa on riittävästi.

Ainoa valituksen kohde mitä Lainatuotteista keksimme, on alle 1 vuoden laina-aikojen puuttumisen. Lyhyin laina-aika on 1 vuotta, mikä on mielestämme hieman turhan pitkä 500 euron lainalle. Olisi hyvä saada edes kuuden kuukauden vaihtoehto pienemmille lainoille, jolloin kulut jäisivät hieman pienemmiksi lainan hakijalle.

Kulut ja korot

Arvioimme palvelun kulut ja korot arvosanalla 9/10, pisteitä annamme erityisesti järkevistä korkoprosenteista. Vähennämme yhden pisteen lainapalvelun asettamista aloitus ja nostokuluista.

Lainapalvelusta saa lainaa laajalla valikoimalla maksuaikoja, joten korkoprosentti vaihtelee suuresti lainojen välillä. Mutta kaikkien lainojen todellinen vuosikorko asettuu 4,99–50,5 % välille. Tämä on verraten edullinen korko isolle lainalle, jonka saa ilman vakuuksia tai takaajia.

Vähennämme arvostelusta yhden pisteen, koska palvelusta muodostuu jonkun verran muita kuluja. Kuukausittainen laskutuslisä on 5 euro, mikä ei ole kallis varsinaisesti. Mutta lisäksi tulee lainan avaamisesta maksu, mikä on 0 – 200 euroa. Useat lainapalvelut perivät kustannuksensa lainan myöntävältä taholta, joten tämä käytäntö on mielestämme hieman kyseenalainen käytäntö.

Lainaehdot

Lainaehdot arvioimme arvosanalla 8/10, pisteitä vähennetään hiukan epäselvistä lainaehdoista, ikärajasta ja sekä tiukoista tulovaatimuksista. Kiitosta myönnetään vakuudettomista lainoista, ja mahdollisuudesta yhdistää lainoja.

Palvelussa tarjotaan mahdollisuutta yhdistää kaikki omat lainat yhdeksi isoksi lainaksi. Lainasta pitää maksaa korkoa, kuukausittaista lyhennystä ja käsittelymaksuja. Yhdistämällä lainat ei tarvitse huolehtia kuin yhdestä kuukausittaisesta lyhennyksestä. 

Kaikki Freedomen lainat ovat vakuudettomia ja haettavissa ilman mitään takaajia. Tämä on aina positiivinen mahdollisuus.

Koska Freedom Rahoitus ei itse myönnä lainoja, vaan välittää lainatarjouksia usealta eri yhteistyökumppanilta, niin lopulliset lainaehdot ja tiedot selkiytyvät vasta lainatarjouksen myötä. Tämä tekee vertailusta hieman haastavaa.

Palvelussa on 20 – vuoden ikäraja, mikä on mielestämme korkea. Pienlainojen kohdalla olisi reilua antaa nuoremillekin mahdollisuuden hakea lainaa, ja tämä ikäraja jättää osan hakijoista ulkopuolelle.

Hakuprosessi

Lainan hakuprosessin arvosanaksi annamme 8/10, se on hyvin toteutettu pääosin, mutta muutamia puutteita oli havaittavissa. Vähennämme pisteitä epäselvästä suunnittelusta ohjeistuksen ja esimerkkien kohdalla. Annamme lisäpisteitä palvelun nopeudesta hakemusten käsittelyssä.

Sivusto on suunniteltu pääosin onnistuneesti, ja se auttaa lainoja vertaillessa, sekä yleisesti sivustoa tutkittaessa. Kaikki linkit löytyvät suhteellisen helposti, ja vastaukset kysymyksiin löytyvät sivustolta. Mutta ongelma on esimerkkilainoissa, missä muotoilu on tehty vaikeasti luettavaksi.

Lisäksi sivusto ei opasta etukäteen tarkasti, mitä tietoja tulisi lainahakijalla olla valmiina. Tämä on tärkeää, että hakija tietää varata kaikki tarvittavat dokumentit kerralla, jotta hakemuksen käsittely käy mahdollisimman nopeasti

Freedom Rahoitus käsittelee hakemukset nopeasti, ja vastauksena postilaatikkoon tulee lainatarjous seuraavien kymmenien minuuttien kuluessa. Lainatarjouksen toimittamiseen menee hieman kauemmin kuin useimmissa palveluissa, mutta se johtuu vaihtoehtojen suuresta määrästä. Tämä on loppujen lopuksi lainan hakijan etu!

Yhteenveto

Annamme Freedom Rahoitukselle yhteisarvosanan 8.5 Erittäin hyvin palvelussa on hoidettu lainatuotteet, sekä kulut ja korot. Lainatuotteet kattavat suurimman osan kaikista lainatarpeista, sekä maksuaikaa on riittävästi. Palvelusta saatavien lainojen kulut ja korot ovat myös erittäin järkevät.

Parannusta toivoisimme näkevän lainaehdoissa ja sivuston suunnittelussa. Koska palvelu välittää yhteistyökumppaneiden lainatuotteita, ja jokainen lainanhakija arvioidaan erikseen, niin täysin tarkkojen tietojen löytäminen sivustolta on ymmärrettävästi vaikeaa. Toivottavasti tulevaisuudessa palvelu panostaa hieman sivujen tietojen ja esimerkkien suunnitteluun.

Freedom Rahoitus on ammattimainen ja laajalla alalla toimiva lainanvälityspalvelu. Sen omistava Freedom Finance on Pohjoismaiden suurin lainapalveluiden tarjoaja, ja on palvellut miljoonia asiakkaita vuodesta 1999 alkaen. Voit siis olla varma että Freedom Rahoituksen kanssa asioit todellisten ammattilaisten parissa.

Hyvää

 • Lainasummat ovat palvelussa erittäin laajalla skaalalla 500 – 50000 euroa
 • Lainapäätökset suurille summille käsitellään samana päivänä
 • Kaikille asiakkaille nimetään henkilökohtainen lainaneuvoja Freedom Rahoituksen toimesta
 • Yhdellä hakemuksella voi kilpailuttaa 10 eri pankin ja rahoituslaitoksen lainat helposti

Huonoa

 • Lyhin laina-aika on 12 kuukautta, joka on pitkä 500 euron lainalle
 • Pitkä laina-aika nostaa pienikokoisten lainojen kustannuksia
 • Alle 20 vuotiaat eivät voi hakea palvelusta lainaa ollenkaan
 • Palvelun sivusto on hieman epäselkeästi suunniteltu käyttämisen kannalta

Tietoa

 • Freedom Rahoitus Oy:n omistaa Freedom Finance
 • Freedom Financea hallinoi ja ylläpitää myös Zmarta lainapalvelua
 • Freedom Financen ja myös Freedom Rahoituksen suurin omistaja on nykyään Bauer Media Group
 • Palvelu on erikoistunut myös lainojen yhdistämiseen, missä asiakkaan kaikki lainat tuodaan Freedom Rahoituksen alle, ja asiakas maksaa lyhennyksiä vain yhdestä lainasta0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 60000€
Ikäraja
18 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 15v
Nopeus
1 - 3 vrk
Tulojen varmistus
N/A
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
0 - 200 euroa
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot