Joustoluotto lainat - Kaikki tarvittava tieto yhdessä artikkelissa

Joustoluotto lainat - Kaikki tarvittava tieto yhdessä artikkelissa

Hae joustoluottoa vaivattomasti heti tilille

 1. Suunnittele oma lainantarpeesi etukäteen ja tee alustava vertailu lainahaun avulla
 2. Kun parhaat vippipalvelut on löytyneet, niin jätä kaikkiin luottohakemus
 3. Tee lopullinen vertailu joustoluotoille, kun saat henkilökohtaiset tarjoukset luottopalveluista
 4. Kun olet vertaillut lopulliset tarjoukset, niin siirry allekirjoittamaan lainatarjous käyttäen verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta

Yleisesti joustavista lainoista

Joustoluotto on kasvanut erittäin suosituksi lainatuotteeksi lyhyessä ajassa, eikä se ole varsinaisesti mikään ihme. Joustavana luottona myönnetty pikalaina tarjoaa mahdollisuuksia hakijalle, mihin ei muut pikaluottoina myönnetyt lainat eivät taivu.

Nimensä mukaisesti joustoluotto joustaa hakijan omien tarpeiden mukaan, oli kyseessä sitten lainasumman korottaminen, lainan takaisinmaksu tai luottosuhteen lopettaminen. Kaikki nämä ja paljon muuta on joustoluotossa muutettavissa.

Joustoluotto toimii eri periaatteella kuin muut lainatuotteet: muut lainat maksetaan sopimuksen mukaan tilille kertasummana, ja takaisinmaksu tapahtuu myös sovitussa tahdissa. Joustoluottona myönnetty vippi toimii luottotilin kautta, hakija saa käyttöönsä tilin josta voi nostaa rahaa omalle tililleen.

Joustoluoton luottoraja tilille on yleensä 2000 euroa, mutta myös 3000 euron rajalla varustettuja tilejä myönnetään. Yleisin ikäraja 3000 euron luottorajalle on 20 - vuotta.

Alun perin pikalainoja oli ainoastaan pikavippi ja kulutusluotto, mutta näiden lainojen väliin jäi selkeästi tilausta kolmannelle tuotteelle. Eikä mennyt pitkään, kun joustoluotot tulivat lisäksi pikalainojen valikoimaan, ja laajensi lainatarjontaa kattamaan moninaisimpiin tarpeisiin.

Joustoluotto on tullut pikalainojen markkinoille jäädäkseen, ja se onkin nopeasti löytänyt innokkaat kannattajansa, eikä vähintään edullisen vuosikoron ansiosta. Se täyttää puuttuvat vaihtoehdot pikavipin ja kulutusluoton välissä. Korko pienelle lainalle pitkällä maksuajalla voi kasvaa todella korkealle, ja juuri tähän ongelmaan joustava luotto tähtää.

Joustoluotto sopii moneen tarpeeseen

Joustoluotto nimensä mukaan joustaa hakijoiden tarpeiden mukaan. Lainatuote antaa mahdollisuuden tehdä muutoksia asioihin, jotka ovat yleensä kirjoit ettu selkeästi lainasopimukseen, ja niiden muuttaminen vaatii aina uuden lainasopimuksen kirjoittamista. 

Joustoluottoa

Joustavassa luotossa annettaan hakijalle mahdollisuus tehdä muutoksia lainasummaan, laina-aikaan sekä kuukausittaisten lyhennysten suuruuteen. Joustoluottolainalle tehty sopimus on mallia jatkuva, eli sopimus jatkuu, kunnes luottotilin saldo on maksettu pois, eikä uusia nostoja tililtä enää tehdä.

Jatkuva sopimus mahdollistaa hakijalle paljon pelivaraa vipin kanssa: Halutessaan voi korottaa lainasummaa, pidentää maksuaikaa tai maksaa koko velan pois kerralla. Nämä kaikki ovat mahdollisuuksia mihin yleensä vaatii sopimuksen muuttamisen muissa lainatuotteissa.

Hae joustoluottoa kun

 • Et ole varma tarvittavan rahasumman suuruudesta
 • Laina-ajan tarve voi muuttua kesken kaiken
 • Haluat mahdollisesti maksaa pois koko luoton kerralla

Parhaiten joustoluotto sopii tilanteisiin, missä laina-aika sekä nostettava summa eivät ole täysin varma. Tämä antaa mahdollisuuden sovittaa vipin hoitamisen omaan tahtiinsa, ilman tarvetta suorittaa tietynkokoinen lyhennys kuukaudessa.

Kaikki palvelut myöntää lainaa ilman vakuuksia. Joustoluotto sopii hyvin myös hankintojen tekemiseen, tai vaikka tueksi veneen tai auton ostamiseen. Joustavaa lainaa on mahdollista saada myös ensilainaajan tarjoituksella, missä ensinosto on ilman kuluja.

Ota huomioon joustoluottoa hakiessa

Joustoluottoa hakiessa on hyvä ottaa huomioon muutama juttu. Jokaiselle on varmaan jo nyt selvillä, minkälaisessa tilanteessa joustoluotto on paras mahdollinen vaihtoehto. Silti joustavaa luottoa hakiessa tulee kiinnittää huomioita useisiin asioihin, varsinkin lainan hakemisen aikana - ja jo ennen lainaamista löytääksesi edulliset lainat.

Lainan suunnittelu

Joustoluottoa heti tilille

Vipin hakemisessa on tärkeää suunnitella huolellisesti oma lainantarve, näin tulee haettua sopivaa lainasumma. Joustoluotto on tässä helpompi vaihtoehto, kuin muut pikalainat: Se antaa mahdollisuuden korottaa lainasummaa, mikäli siihen tulee tarvetta.

Suunnittelemalla voidaan helposti määrittää, minkä verran lainaa kuukaudessa maksetaan takaisin. Suurpiirteinen maksuaikataulu kannattaa hahmottaa etukäteen, näin saa jonkun kuvan siitä missä ajassa velan saa maksettua pois.

Joustoluoton ehdot antavat mahdollisuuksia rennommalle lainaamiselle, kuin muissa luotoissa. Lyhennysten minimisummat ovat erittäin järkeviä, ja mikäli talous on tiukalla niin lainan lyhennyksen ei tarvitse syödä siitä leijonan osaa.

Ota huomioon joustoluoton suunnittelussa

 • Laske minkä verran tarvitset lainaa, käytettävissä on 2000 euron lainakatto
 • Joustoluoton voi maksaa takaisin kerralla koska tahansa
 • Arvioi aiot tehdä yhden vai useita nostoja joustoluottotililtäsi

Hyvä suunnittelu auttaa varmistamaan luotonmaksamisen takaisin vaivattomasti. Hyvä lainakokemus lähtee huolellisesta suunnittelusta mikä, varmistaa että haettu luotto on varmasti sopiva vaihtoehto.

Joustoluottojen vertailu ja kilpailutus

Joustavan luoton kilpailuttaminen on ehdottomasti tärkeä muistaa tehdä. Vaikka lainatuote on rennompi, niin pankkien välillä on silti suuria eroja ja näennäisesti sama lainatuote voikin olla hyvin erilainen toisessa luottopalvelussa.

Joustavan luoton hakeminen alkaa lainantarjoajan valinnasta. Lainapalveluiden välillä voi olla suuria eroja esimerkiksi miten määräytyy vuosikorko tai luottosopimuksen ehdot.

Vertailemalla vippipaikat ja lainatarjoukset huolellisesti varmistetaan myös, että tulee haettua edullisin mahdollinen laina. Lainapalveluiden tarjoamissa koroissa, kuluissa sekä ehdoissa on yleensä isoja eroja, vaikka lainattava rahasumma ja maksuaika olisivat identtisiä.

Joustoluottojen vertaileminen, kuten kaikkien pikalainojen vertailu, on aina kaksiosainen operaatio. Ensin lainahaun avulla etsitään parhaat mahdolliset vippipaikat, minne lähetetään lainahakemukset.

Luottopalveluiden antamien esimerkkitietojen pohjalta ei ole mahdollista tehdä lopullista vertailua, vaan siihen on aina käytettävä henkilökohtaista lainatarjousta. Sen takia ensin valitaan esimerkkitietojen perusteella 3 – 5 lainapalvelua, minne laitetaan vippihakemus.

Joustavaa lainaa on tarjolla usealla eri lainaehdoilla. Joustoluotoissa on usein hyvin identtinen luottoraja, joka on yleensä 2000 euroa - 4000 euroa. Tarkat ehdot vipille löytyy lainapäätöksen mukana toimitettavasta tarjouksesta.

Vastauksena saat henkilökohtaisen laintarjouksen, mistä löytyvät kaikki luotolle määräytyvät kulut ja korot. Muista tarkastaa todellinen vuosikorko, nostokustannukset sekä muut mahdolliset lainalle muodostuvat kulut lainaehdoista.

Kun lopulliset tarjoukset on saatu, voidaan siirtyä tekemään itse tarjousten vertailu ja kilpailutus. Tärkeintä on varmistaa, että laina sopi varmasti omiin tarpeisiin, eikä tule maksettua mistään turhasta.

Ohjeet joustavien luottojen vertaluun

 1. Käytä lainahakua sopivien vippiyritysten löytämiseen
 2. Tee alustava vertailu lainapalveluiden välillä, muista tarkistaa ehdot ja kulut
 3. Täytä sopiviin vippipaikkoihin hakemus ja odota henkilökohtaisia lainatarjouksia
 4. Lopullinen lainavertailu tehdään käyttäen henkilökohtaisten lainatarjousten tietoja

Joustoluoton hakeminen ja nostaminen

Kun paras lainapalvelu on vertailun avulla löydetty, on aika siirtyä hyväksymään tarjous ja allekirjoittaa sopimus. Lainapalvelun tekemä tarjous ei ole sitova, vaan se muuttuu sitovaksi sopimukseksi, kun allekirjoitus on tehty.

Allekirjoittaminen tehdään käyttämällä turvallisia tunnistautumiskeinoja. Tämä tarkoittaa että lainaa pankkitunnuksilla onnistuu, mutta myös puhelinnumeron avulla voi saada luottoa. Osa palveluista antaa käyttää prepaid liittymää tunnistautumiseen, mutta osa palveluista vaatii henkilökohtaisen puhelinnumeron.

Sopimuksen allekirjoituksen jälkeen luottolaitos hyväksyy muodostuneen lainasopimuksen, ja lähettää hakijalle tiedot luottotilille kirjautumista varten.

Rahan nostaminen luottotililtä käy vaivattomasti lainaportaalin palvelun kautta, tai tarvittaessa tekstiviestillä. Sopimuksen allekirjoittamisen ja hyväksymisen jälkeen saat tarkat ohjeet, miten saat nostettua lainaa omalle tilille.

Rahaa tilille voi nostaa huolettomasti vuorokauden ajasta riippumatta, jos joustavalla luottotilillä on katetta, niin sitä voi nostaa milloin tahansa. Joustava tililuotto tarjoaa ainoana pikalainana mahdollisuuden siirtää rahaa omalle tilille myös yöllä ja näin ollen on mahdollista saada lainaa heti tilille 24h.


Takaisinmaksuaika joustoluotoissa on useasti hyvin samanlainen: vähintään 1 kuukauden, korkeintaan 60 kuukautta. Eroa eniten on lainalle muodostuvissa koroisa, kuluissa sekä ykeisessä tililuottoa koskevissa ehdoissa.

Kun teet luotonlyhennyksiä, niin lyhennetty summa palautuu nostettavaksi varannoksi joustavalle luottotilille. Näin voit nostaa lyhennyksen jälkeen sen verran vähintään, mitä olet maksanut tilille takaisin. Luottosopimus jatkuu, kunnes luottosumma on maksettu eikä uusia nostoja tililtä enää tehdä.

Joustoluoton erot lainatuotteena

Joustavat luotot eroavat suuresti pikavipeistä ja kulutusluottoa tarjoavista lainatuotteista. Vaikka lainoissa on paljon samoja piirteitä, kuten se kaikki pikalainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia, niin on niissä suuria eroja. Joustoluottoa myönnetään myös nuorille hakijoille, esimerkiksi 19 - vuotiaalle on useita vaihtoehtoja tarjolla.

Mahdollisuus nostaa luottoa useassa erässä monen kuukauden aikana on suurimpia eroja, mikään muu pikalaina ei tarjoa mahdollisuutta tähän. Kaikki muut suoritetaan tilille kerralla, mutta joustoluotossa hakija itse päättää kuinka paljon rahaa luottotililtä nostetaan. Joustoluottojen yhdistäminen yhdeksi suureksi luotoksi ei yleensä onnistu, vaan yhdistelylainaa haetaan muihin tarkoituksiin.

Takaisinmaksaminen eroaa myös joustoluotoissa muissa netistä haettavista vipeistä. Muissa lainoissa on sopimuksessa määritetty vähimmäislyhennykset, jotka ovat suhteutettu laina-aikaan. Kulutusluotossa voit vaivattomasti maksaa koko lainan, tai maksaa pelkästään minimilyhennykset, jos oma talous on tiukalla.

Viimeksi muokattu: