Etua.fi

Lainasummat: 500€ - 60000€
Laina-ajat: 1v - 15v
Ikäraja: 20v
Korko: 4.68% - 20%
Esimerkkilaina: Suuntaa-antava kuukausierä kyseisen suuruiselle lainan määrälle. KSL:n mukainen lainan todellinen vuosikorko on 11,6%, kun lainan määrä on 10 000 euroa, laina-aika on 12 vuotta ja lainan nimelliskorko on 10%, avausmaksu 80 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa/kk. Laina-aika 1-15 vuotta. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,68% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€
8.5 KÄYTTÄJÄT
8.4 arvosana

Etua.fi kokemuksia

Info

Etua.fi on rahoitus ja pankkipalveluita välittävä yritys, joka on perustettu suomessa 2008. Yritys ei itse toimita pankkipalveluita, vaan sillä on useita yhteistyökumppaneita. Etua.fi yrityksen omistaa joukko suomalaisia yksityishenkilöitä, jotka toimivat pankki ja rahoitusalalla.

Lainatuotteet

Lainatuotteet arvostelemme 9.4 / 10, ja pisteitä vähensi lainasummat ja maksuaika, jotka ovat tarkoitettu ainoastaan isompiin lainoihin. Lyhyt kestoisia pienlainoja Etua.fi ei myönnä ollenkaan. Pisteitä nostaa laaja valikoima lainatuotteita ja maksuajan joustavuus.

Etua.fi välittää muiden pankkien lainatuotteita, eikä sillä itsellä ole pankkitoimintaa. Etua.fi yhteistyökumppaneihin kuuluu 15 suomessa toimivaa rahoitus ja pankkialan yritystä, ja heidän tuotteita Etua.fi välittää. Tämä antaa suuren etulyöntiaseman lainatuotteiden laajuudessa.

Lainatuotteita on tarjolla lukuisia, kuten kulutusluottoa 2000 – 50000 euroa, ja asuntolaina 10000 – 500000 euron suuruisina lainoina. Maksuaikaa muille lainoille on 1 vuosi – 15 ja asuntolainalle 1 – 30 vuotta. Tämä tekee Etua.fi lainapalvelusta todella monipuolisen lainanvälityspalvelun.

Kulut ja korot

Kulut ja korot arvioissa annamme Etua.fi palvelulle arvosanan 10/10, koska palvelun tarjoamat korkoprosentit ovat erittäin kilpailukykyiset, ellei suorastaan halpa. Jos jotain negatiivista pitää mainita, niin avaus ja käsittelymaksut ovat hieman korkeita.

Etua.fi tarjoaa lainoja, missä todellinen vuosikorko asettuu 7 – 49,9% välille. Tämä on muihin lainapalveluihin markkinoilla verrattuna erittäin edullinen korkoprosentti. Markkinoilla on yleistä että todellinen vuosikorko nousee 50 – 100 % välille, ja jossain tapauksissa jopa yli 150%. Joten tässä valossa Etua.fi tarjoaa mahdollisuuden saada todella halpaa lainaa.

Palvelu perii avausmaksua 80 euroa ja tilinhoitomaksu 5 euroa/kk, mikä on markkinoihin verrattua hieman normaalia korkeammat kulut. Mutta matala todellinen vuosikorko kompensoi tätä puutetta.

Lainaehdot

Lainaehdot saavat arvioin 8.6 / 10, pisteitä laskee hieman ilmoitettu vaatimus tuloista. Matala ikäraja lainan hakemiselle nostaa pisteitä arvostelussa. Muihin arvioiden Etua.fi lainaehdot ovat yleistä keskitasoa, mitä tulee rajoituksiin lainan saamiselle.

Etua.fi vaatii että hakija on vähintään 20-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva henkilö. Lisäksi tulee olla moitteettomat luottotiedot, ja vaadittavat tulot lainan saamiselle. Tulojen tulee olla vähintään 850 euroa verotettavan alaista tuloa per kuukausi.

Palvelussa on myös mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia. Tämä mahdollistaa sen, että maksat ainoastaan lainan korot, mutta et tee kuukausittaista lyhennystä. Tämä mahdollisuus antaa tilaa suunnitella rahan käyttöä paremmin, mikäli talous hetkellisesti enemmän tiukalla.

Hakuprosessi

Hakuprosessi saa arvosanan 8.8 / 10, missä pisteitä vähentää palvelun hitaus. Lisäpisteitä Etua.fi saa hakemisen helppoudesta ja vaivattomuudesta.

Hakemus täytetään Etua.fi sivustolla, mikä on helppoa ja vaivatonta. Etua.fi ei itse myönnä lainaa, vaan pyytää hakemuksen perusteella yhteistyökumppaneilta tarjouksia, ja välittää tiedot saatavissa olevista lainoista eteenpäin asiakkaalle. Tämän ansiosta yhdellä hakemuksella saa monta ei lainatarjousta.

Koska Etua.fi ei itse käsittele, eikä myönnä lainoja, ovat he välikädessä palvelun pyörittämisen kanssa. Tämän takia tarkkaa vastausaikaa hakemukselle ei luvata suoraan, vaan saman päivän aikana luvataan tarjouksia lainalle. Tämä voi hidastaa lainahakemuksen käsittelyä hieman enemmän, mitä kilpailevissa palveluissa.

Jotta käsittely sujuu nopeammin, niin hakemukseen voi liittää pankki ja palkkatiedot välittömästi, näin niitä ei tarvitse erikseen lähettää myöhemmin. Kaikki pankit eivät lisätietoja pyydä, mutta jos mahdollista niin kannattaa pelata varmaan päälle palvelun nopeuttamiseksi.

Yhteenveto

Vaikka Etua.fi ei ole itse pankki, tai myönnä suoraan lainoja, on se onnistunut kehittämään hyvän palvelun. Palvelu joka tukee asiakkaiden tarpeita monella tapaa, antaen samalla mahdollisuuden hakea lainoja usealta eri tarjoajalta yhtä aikaa.

Lainasummien suuruus vaihtelee melkein kaikkien tarpeiden mukaisesti. Ainoastaan lyhytkestoiset pienlainat ovat jätetty kokonaan pois valikoimasta: lyhin laina-aika on 1 vuosi ja pienin lainattava summa on 2000 euroa.

Etua.fi on saavuttanut markkinoilla luotettavan lainanvälittäjän aseman. Palvelu on erikoistunut kulutusluottoihin, ja on tarkoitettu hieman enemmän lainaa hakevalle henkilölle. Etua.fi on täysin suomalaisten omistuksessa, ja vakavarainen yritys jonka toimintaperiaatteet ovat kunnossa.

Hyvää

 • Palvelussa on matalat vuosikorot muihin verraten lainapalveluihin
 • Lainatuotteissa on useita vaihtoehtoja, myös asuntolaina on mahdollista saada
 • Laina-aika on todella pitkä, asuntolainalle jopa 30 vuotta
 • Palvelusta on mahdollisuus saada lyhennysvapaita kuukausia

Huonoa

 • Pienikokoisia lainasummia palvelusta ei saa ollenkaan
 • Avausmaksu lainalle on hieman normaalia korkeampi kuin markkinoilla yleensä
 • Hakemukselle ei luvata käsittelyaikaa, vaan se vaihtelee tapauskohtaisesti
 • Lyhin laina-aika on 1 vuoden mittainen

Tietoa

 • Etua.fi on toiminut vuodesta 2008 asti
 • Yritys välittää yhteistyökumppaneiden lainatuotteita
 • Palvelu on täysin suomalaisten omistama ja ylläpitämä
 • Palvelulla on useita yhteistyökumppaneita, joiden lainoja he välittävät0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
500€ - 60000€
Ikäraja
20 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 15v
Nopeus
0 - 4 vrk
Tulojen varmistus
Tulot
850€/kk
Lainan kulut
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot