Lainapäätös

Lainapäätös

Saat lainapäätöksen heti Pikalaina.org palvelun vinkeillä! Seuraa neuvoja ja saat lainatarjouksen varmasti nopeasti sekä vaivattomasti. Haluamme auttaa jokaista hakijaa täyttämään lainahakemus onnistuneesti, ja saamaan myönteinen lainapäätös sekä paras mahdollinen lainatarjous pikalainaa varten.

Pikalaina.org palvelusta löydät kaikki pikalainat, joustavan maksuajan vipit, sekä isot kulutusluotot. Kaikki lainat myönnetään ilman vakuuksia.

Lainahakemus on kaiken alku 

Pikalainan hakeminen lähtee aina lainahakemuksen täyttämisestä. Lainahakemuksessa kysytään tietoja hakijan tuloista sekä varallisuudesta, mutta myös muita tietoja. Lainahakemus on yhteydenotto luotonmyöntäjälle, joka tekee hakemuksen perusteella lainapäätöksen ja mahdollisen lainatarjouksen.

Lisäksi lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä käytetään kolmansien osapuolien tarjoamia tietoja, kuten esimerkiksi luottolaitoksen luottotietorekisteriä. Lainatarjous ei yleensä onnistu, mikäli tiedoissa koittaa johtaa harhaan. Joten lainahakemus tulee aina täyttää rehellisesti ja oikeilla tiedoilla.

Lainahakemuksen jättäminen on aina maksutonta asiakkaalle. Voit pyytää niin monta lainatarjousta eri luottopalveluista kuin haluat, eikä se sido ottamaan pikalainaa. Vasta kun hyväksyt ja allekirjoitat vippitarjouksen, syntyy sopimus luoton myöntämisestä. Voit hakea lainaa heti tästä.

Mikä on lainapäätös?

Lainahakemuksessa saatujen tietojen pohjalta tehdään luottoarvio, mikä määrittää esimerkiksi lainalle muodostuvan koron. Lainapäätös tehdään luottoarvion perusteella. Mikäli arvioissa todetaan, että hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin vaaditusti, tai on muita esteitä kuten häiriö luottotiedoissa, on lainapäätös hylkäävä.

Kun lainapäätös on myöntävä, lähetetään se hakijalle yhdessä lainatarjouksen kanssa. Lainapäätös on voimassa yleensä vähintään 7 vuorokautta, joten välttämättä kiirettä hyväksyä lainatarjous ei ole.

Vasta lainatarjouksesta löydät tarkat tiedot koskien pikalainalle muodostuvaa korkoa sekä muita vipin menoja. Lisäksi löydät tiedon josta on mahdollisuus saada lainaa ilman korkoja ja kuluja. Lue lainatarjouksen tiedot aina huolellisesti yhdessä lainapäätöksen kanssa.

 

Näin onnistuu myöntävä lainapäätös heti pikalainalle

Myöntävä lainapäätös heti onnistuu, kun tiedät mitä olet tekemässä. Oikein täytetty lainahakemus on tärkein osa pikalainan hakemista onnistuneesti. Lisäksi oikean kokoisen pikalaina hakeminen vaikuttaa siihen, annettaanko myöntävä vai kielteinen lainapäätös.

Täytä lainahakemus oikein

Yleisin syy lainahakemuksen hylkäämiseen on väärin tai puutteellisesti täytetty vippihakemus. Lainapalvelut harvemmin käyttävät aikaa puuttuvien tietojen etsimiseen, vaan pikalaina hakemus hylätään automaattisesti, jos tiedot ovat väärin tai puutteellisia. Varaudu siis toimittamaan kaikki tarvittavat tiedot heti.

Tee lainahakemus huolella

Lainahakemuksessa kysytään tietoja koskien hakijan:

 • Varallisuutta koskevia tietoja
 • Työsuhdetta ja sen muotoa
 • Verotietoja sekä muita varallisuuteen liittyvää
 • Vakituista osoitetta sekä yhteystietoja
 • Henkilötietoja

Tietojen täyttäminen oikein on tärkeää, koska vajaasti täytettyä lainahakemus on mahdotonta käsitellä ja lainapäätös tulee olemaan kielteinen.

Toimita lainahakemuksessa vaaditut liitteet

Hakemuksen täyttäminen oikein ja huolellisesti on ensimmäinen askel sille, että luottopalvelusta annettaan myönteinen lainapäätös heti. Toinen tärkeä osuus on vaadittujen liitteiden sekä todistusten lähettäminen. Liitteiden tarkoitus on vahvistaa hakijan ilmoittamat tiedot ja mahdollisesti saada lisäselvyyttä varallisuuteen.

Lainapäätöstä varten voidaan pyytää seuraavat todistukset:

 • Kopio palkkatodistuksesta
 • Kopio verotodistuksesta
 • Tarkentavia tietoja pankkiasioista

Vaaditut liitteet voidaan toimittaa sähköpostilla, perinteisellä kirjepostilla tai faxilla. Nopein keino on toimittaa ne sähköisesti, näin saadaan lainapäätös nopeammin tehtyä.

Lainatarjouksen hyväksyminen

Kun lainatarjoukset pyydetty ja saatu, pikavippivertailut suoritettu ja luotonantaja valittu, on aika allekirjoittaa lainasopimus. Lainatarjoukseen on mukaan liitetty myös sopimus, joka allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

54

Tarkista vielä ennen allekirjoittamista lainan vuosikorko ja takaisinmaksettava kuukausierä, että kaikki tiedot vaikuttavat olevan oikein. Tässä kohtaa ei ole vielä tehty sitovaa sopimusta lainasta, joten jos virheitä löytyy niin vahinko ei ole vielä tapahtunut.

Riippuen lainasummasta ja lainatuotteesta, eli onko kyseessä pikalaina, joustoluotto vai kulutusluotto, rahat siirretään tilille yleensä välittömästi

Useiden lainatarjouksien avulla löytyy paras pikalaina

Kun lainahakemus on hyvin tehty ja kaikki ehdot täytetään, ei lainatarjouksen saaminen ole vaikeaa. Voit hakea niin monta lainapäätöstä ja sekä tarjousta lainoista kuin huvittaa. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään, eikä maksa mitään hakijalle. Voit siis huolettomasti jättää pyynnön lainatarjouksesta niin moneen vippipalveluun, kuin mieli tekee.

Useiden lainatarjousten pyytäminen kannattaa, koska silloin on enemmän materiaalia lainavertailun tekemiseen. Lainavertailu on paras keino selvittää mikä on edullisin pikalaina tarjolla.

Vertailemalla pikalainojen lainatarjouksia säästät rahaa

Lainatarjous antaa parhaat tiedot pikalainojen vertailemiseen. Lainalaskurin avulla löytyy suuntaa antavia tietoja, mutta lopullisen lainavertailun tekemiseen tarvitaan henkilökohtainen lainatarjous. Vertailua varten lainatarjouksesta löytyy paljon tietoja, minkä perusteella löytyy halvin pikalaina.

Lainatarjouksesta löytyy aina seuraavat tiedot:

 • Kaikki lainan korot, eli kuukausikorko, nimelliskorko sekä todellinen vuosikorko
 • Pikalainalle muodostuvat muut kustannukset, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu
 • Lisäpalveluiden hinnoittelu kuten eräpäivän siirto tai maksuvapaa kuukausi
 • Tarjottu maksuaika pikalainalle, mikäli kyseessä ei ole joustava maksuaika
 • Kuukausittaisen lainan lyhennyksen summa tai minimilyhennys osamaksulle

Vertaile seuraavaksi kaikki tiedot ja löydät edullisimman pikalainan lainatarjousten antamien tietojen avulla.

Käytä palveluita jotka kilpailuttavat lainatarjoukset puolestasi

Jos et itse jaksa pyytää useita lainatarjouksia vertailua varten, on olemassa vipin hakemista helpottava keino: Markkinoilla on useita yrityksiä, jotka tarjoavat yhdellä lainahakemuksella useita lainatarjouksia. Täytät vain yhden hakemuksen, ja saat useita lainatarjouksia yhdellä lainapäätöksellä.

Lainapäätös annetaan yleensä heti luotonvälittäjä palveluista, mutta lainatarjous tulee ehkä hieman myöhemmin, koska välittäjäpalvelu etsii parhaita vaihtoehtoja toimitettavaksi hakijalle. Vuorokauden kuluessa saat yleensä useita lainatarjouksia, mikäli luottopäätös on positiivinen.

Suosittuja palveluita ovat muun muassa: 

Lainaaheti.fi

Lainaaheti.fi

(9.7 / 10)   

Lainaa heti on yksi parhaista uusista lainapalveluista, joista voit todella saada lainapäätöksen heti ja rahatkin tilille jopa saman päivän aikana. Voit hakea lainaa 1000 - 60000 euroa edullisesti ilman vakuuksia - kokeile tätä modernia lainapalvelua ja ylläty nopeudesta.

Freedom Rahoitus

Freedom Rahoitus

(8.5 / 10)   

 

Freedom Rahoitus on suosituimpia lainapalveluita, jotka kilpailuttavat pikalainoja. Saat useita lainapäätöksiä ja tarjouksia luotosta yhdellä hakemuksella. Freedom rahoitus myöntää pikalainaa 500 - 60000 euron välillä. Lainapalvelun ikäraja on 20 vuotta. Takaisinmaksulle saa aikaa 1 - 15 vuotta, joten kiirettä vipin hoitamisella ei ole!

 

Zmarta

Zmarta

(8.8 / 10)   

Zmarta on mahdollisesti yksi tunnetuimpia kotimaisia palveluita, mistä saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Lainasummat ovat alkeaen 100 euron pikavipistä  - 60000 euron lainaan, joten jokaiselle löytyy sopiva luotto. Zmartan todellinen vuosikorko on edullinen, alkaen vain 4.99%!

 

Lendo

Lendo

(9 / 10)   

Lendolla on 19 yhteistyökumppania, joiden lainatarjouksia vastaan hakemukset kilpailutetaan. Lendo lupaa tarjouksia 100 - 50000 euron lainasta todella nopeasti. Korko Lendo luotonvälittäjä palvelussa on alkaen 8%, eli todelle edullisia lainatarjouksia on luvassa tältä välityspalvelulta! 

 

Jos tässä ei ollut tarpeeksi vaihtoehtoja, muista tarkistaa kaikki lainat tästä!

Yleisiä syitä kielteiseen lainapäätökseen

Myönteinen lainapäätös onnistuu kaikkein suurimmalla varmuudella, kun haetaan sopiva pikalaina sopivasta lainapalvelusta. Vippiä valitessa tulee kiinnittää huomiota muutamaan eri seikkaan. Ei kannata ainoastaan keskittyä hakemaan edullisinta pikalainaa, vaan kiinnittää huomioita myös muihin seikkoihin.

Kerromme seuraavaksi lisää yleisimpiä syitä, miksi lainahakemus hylätään.

Ei täytä lainaehtojen asettamia vaatimuksia

Lainaehdoissa mitkä asettavat ehdot pikavipin myöntämiselle pitää täyttää. Tiedot ja vaatimukset ovat yleensä seuraavia:

 • Ikäraja lainapalvelussa on vähintään 18 vuotta, mutta voi olla mitä tahansa 18v – 23 vuoden väliltä. Jos lainapalvelun asettama ikärajaan ei oma ikä riitä, ei sieltä lainaa voi hakea. 
 • Ilmoitettu vakituinen osoite tulee olla sama, kuin väestörekisterin tiedoista löytyvän osoitteen. Väliaikainen osoite tai poste restante osoite johtaa lainahakemuksen hylkää
 • Puhelinnumero tulee olla esittää, mutta se voi olla prepaid numero. Laina myönnetään verkkopankkitunnusten avulla, eikä puhelinnumeroa käytetä tunnistukseen lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä

Valitse lainapalvelu sen mukaan, että täytät varmasti kaikki vaaditut ehdot lainan myöntämiselle.

Liian iso lainasumma suhteessa hakijan tuloihin

Jos haetaan omiin tuloihin suhteessa liian isoa lainaa tai lyhyellä maksuajalla suurta summaa, voi lainapäätös olla kielteinen.

Laske paljonko pystyt realistisesti maksamaan takaisin pikalainaa, näin lainapäätös on varmemmin myöntävä. On ajan hukkaamista hakea pikalaina, mitä ei voida myöntää liian pienien tulojen takia. Tulorajat vaihtelevat lainapalveluiden välillä, mutta alle 1000 euron tuloilla ei kannata lähteä hakemaan kuin korkeintaan 200 euron pikavippiä.

Luottotiedoissa häiriöitä tai maksuhistoriassa ongelmia

Mikäli hakijan luottotiedoissa on merkintä, tai maksuhistoriassa on muita epäselvyyksiä, on luottopäätös todennäköisesti negatiivinen. Aktiivinen maksuhäiriömerkintä on este lainatarjouksen antamiselle, mutta mikäli kyseessä on vanhempi tapaus, joka on jo hoidettu niin voidaan asiaa harkita tapauskohtaisesti.

Lainaa ilman tuloja on myös mahdotonta saada, eikä sen hakemiseen kannata tuhlata suuremmin aikaan.

 Lainapäätös kielteinen - ei hätää!

Lainahakemus hylätty – Älä vielä luovuta!

Vaikka kaikki olisi kunnossa hakemuksessa, voi silti käydä niin, ettei lainatarjousta kuulu, koska luottopäätös on ollut kielteinen. Tässä kohtaa kannattaa tarkastaa muutama asia

Miksi lainahakemus hylättiin?

 • Koita saada selville miksi lainapäätös on kielteinen. Syitä hylkäämiseen voivat olla väärin täytetty hakemus, puuttuvat liitteet, liian pienet tulot lainan takaisinmaksuun tai merkintä luottotietorekisteristä.
 • Jos epäilet että ongelma on hakemuksen tiedoissa, kannattaa lähettää hakemus uudestaan tarkemmin täytettynä. Mikäli hylkääminen johtuu merkinnästä luottotietorekisterissä, ei ole paljoa tehtävissä.
 • Liian iso lainasumma suhteessa tuloihin johtaa myös kielteiseen lainapäätökseen, joten yksi vaihtoehto on koittaa toista lainapalvelua.

Pyydä lainapäätös toisesta palvelusta

Jos et ole varma miksi lainapäätös hylättiin, voit aina yrittää hakea lainatarjousta toisesta luottopalvelusta. Luotonmyöntäjien ehdot lainatarjouksen antamiselle vaihtelevat, ja toisesta palvelusta mistä annettiin kielteinen lainapäätös, voi pikalaina onnistua hyvinkin ilman mitään ongelmia.

Lopuksi

Lainatarjouksien saaminen ei ole vaikeaa, kun tiedot ovat kunnossa ja lainahakemus tulee täytettyä oikein. Lainalupauksia, eli lainapäätöksiä voi huolettomasti pyytää ilmaiseksi niin monta kuin jaksaa hakemuksia täyttää.

Lainapäätös heti onnistuu parhaiten seuraamalla tämän artikkelin ohjeita. Tärkeintä on muistaa täyttää pikalainahakemus hyvin ja toimittaa vaaditut liitteet sekä todistukset mahdollisimman nopeasti. Näin luottohakemuksen käsittely käy nopeasti sekä menee varmasti oikein.

Viimeksi muokattu: