Laina puhelimella tai tekstiviestillä

Laina puhelimella tai tekstiviestillä

Pikalainan hakeminen onnistuu matkapuhelimen avulla usealla eri tapaa ja netistä löytyy palveluja, joista voit hakea tekstiviesti vippiä. Luottopalvelut tarjoavat mahdollisuuden täyttää lainahakemuksen matkapuhelimella, tai nostaa jo myönnettyä pikavippiä omalle tilille tekstiviestin avulla. Ikärajat ovat alkaen 18v, mutta luottolaitokset voivat määrittää korkeampia ikärajoja. Löydät lainaa k18 hakijoille tämän linkin kautta.

Myös henkilökohtainen puhelinnumero hyväksytään vahvistuksena lainapalveluun, mutta tämä vaatii virallisen mobiilivarmenteen hankkimisen. Mobiiivarmenteen avulla hyväksytään lainatarjous.  Mobiilivarmennetta ei käytä kaikki lainantarjoajat, mutta kerromme jokaisen pankin arvostelussa saako lainaa ilman puhelinta vai ei.

Soittamalla suoraan lainapalveluun luoton saaminen on haastava, koska puhelimessa ei voi tehdä henkilön tunnistamista. Netistä myönnettävät pikavipit luottavat asiakkaan sähköiseen tunnistamiseen, koska perinteisiä lainapapereita ei enää allekirjoiteta luottopalvelun konttorissa.

Älypuhelinten myötä lainan hakemisen mahdollisuudet ovat laajentuneet. Tarjolla on applikaatiota vippilaitosten palveluihin, mahdollisuus käyttää mobiiliselainta lainahakemuksen täyttämiseen, tai nostaa jo myönnettyä lainaa omalle tilille tekstiviestillä. 

Pikalainan hakeminen matkapuhelimella

Pikalainojen hakeminen matkapuhelimella käy usealla eri tavalla. Melkein kaikki luotonmyöntäjät mahdollistavat muutaman eri keinon, missä kännykällä lainaa onnistuu helposti. Lainasummia ei ole rajoitettu sen mukaan, hakeeko lainaa millä tunnistautumisella. Luottolaitokset myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takaajia kaikille hakijoille.

Vuosikorko lainasummalle määräytyy kuukausierän, maksuajat, lainasumman sekä luottoarvion perusteella. Vuosikorko voi olla määritetty lainaehdoissa myös kiinteäksi jolloin sen on tilanteesta riippumatta aina sama. Vuosikorko vaihtelee myös lainatuote kohtaisesti eri luotonmyöntäjien välillä.

Älypuhelin on helpoin keino hakea lainaa matkapuhelimen avulla. Älypuhelimet toimivat nykyään samalla tavalla kuin tietokoneet, joten tarjolla vippipaikasta riippuen muutamakin eri vaihtoehto, miten hakea vippiä.

Osalla luottolaitoksista on tarjolla ladattava ohjelmisto, missä lainanhaun kaikki vaiheet onnistuvat erittäin helposti. Hakemuksen täyttäminen, dokumenttien toimittaminen tarkastettavaksi, oman lainasaldon tai seuraavan maksuerän tarkastaminen ja paljon muuta onnistuu omalla applikaatiolla.

Jos pankilla ei ole omaa ohjelmistoa tarjolla, on luottoportaali yleensä optimoitu myös mobiililaitteille, joten lainan hakeminen onnistuu varmasti pelkästään mobiililaitetta käyttämällä. Pikavippi oli yleisin pikalaina, mitä mobiililaitteilla myönnettiin.

Nykyisellään on mahdollista saada myös joustoluotto ja kulutusluotto mobiilivarmenteen avulla.

Hakemukseen vastataan lainapäätöksellä, jossa mukana on myös tarjous. Lainatarjouksesta löytyy kaikki tiedot koskien korkoa, kuten kuukausikorkoa tai todellista vuosikorkoa.

Soittamalla kulutusluoton tai minkään vipin saaminen ei ole mahdollista, koska henkilön tunnistaminen puhelimessa ei ole onnistu. Tämä takia on käytettävä joko lainaa verkkopankkitunnuksilla tai mobiilikirjautumista tarjoavaa palvelua.

Soittamalla saa kyllä lisätietoja koskien lainojen ehtoja, neuvoja sekä apua epäselvien tilanteiden varalta, mutta hakemuksen jättäminen puhelimessa ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Prepaid liittymällä saa nykyään lainaa netistä, kun aiemmin siihen tarvitsi henkilökohtaisen puhelinnumeron. Prepaid numero ei ole rekisteröity hakijan henkilötunnuksilla, joten sen avulla ei voi tehdä osittaista henkilöllisyyden varmistamista.

Jos lainapalvelussa on mahdollista tehdä tunnistautuminen ilman matkapuhelinta, saa lainaa silloin haettua silloin ilman henkilökohtaista puhelinnumeroa. Tässä tapauksessa tunnistamiseen käytetään verkkopankkitunnuksia, joiden avulla varmistetaan hakijan henkilöllisyys.

Ilman verkkopankkitunnuksia ei ole mahdollista hakea lainaa, mikäli käytössä on ainoastaan prepaid liittymä. Mobiilivahvistuksen avulla voi hakea muutamista lainapaikoista eri pikalainoja kuten kulutusluottoa, mikäli käytössä ei ole verkkopankkitunnuksia.

Saako pikalainaa ilman puhelinta?

Pikalainan hakeminen ilman puhelinta onnistuu nykyään vaivattomasti. Aiemmin oli ehdoissa usein vaatimuksen henkilökohtainen puhelinnumero, eikä edes prepaid-liittymä riittänyt lainan ottamiseen.

Enää pikalainan hakemiseen ei tarvita enää välttämättä puhelinta, kunhan käytössä on verkkopankkitunnukset. Nettipankkitunnuksien avulla on korvattu puhelimella tehtävä tunnistautumisen osuus kokonaan, joten nyt tarvitaan pelkästään tietokone pikalainan hakemiseen.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, niin kannattaa hankkia ne välittömästi, jos haluat saada lainaa netistä. Saat omasta pankista tunnukset muutaman päivän kuluessa, ja sen jälkeen pikalainan hakeminen onnistuu kaikista vippipaikoista markkinoilla.

Viimeksi muokattu: