Vivus.fi

Vivus.fi

Lainasummat: 300€ - 600€
Laina-ajat: 4kk - 4kk
Ikäraja: 20v
Korko: 20%
Esimerkkilaina: Tyypillisessä 300 euron kertaluotossa arvioitu maksettavaksi tuleva kokonaismäärä on 319,96 euroa, josta luottokorko on 14,96 euroa, muut luottokustannukset 5,00 euroa ja luoton kokonaismäärä 300,00 euroa.
4.4 KÄYTTÄJÄT
6 arvosana

Vivus.fi kokemuksia

Info

Vivus aloitti toimintansa Suomessa keväällä 2009 SMScredit.fi nimisenä palveluna. Vuonna 2011 tuotteen korvasi Vivus.fi, kun konsernin yritykset yhdenmukaistivat lainatuotteidensa nimet. Vivus kuuluu 4finance -konserniin, jolla on toimipisteitä Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Britanniassa

Lainatuotteet

Vivuksen lainatuotteet arvioimme arvosanalla 8/10. Pisteitä vähennetään lainasummien suppeudesta, ja maksuajan lyhyydestä. Kiitosta palvelun lainatuotteet saavat lisälainan mahdollisuudesta.

Vivus tarjoaa ensilainaa hakeville 400 euron lainaa, ilman mitään kuluja tai korkoja. Iästä riippumatta ensimmäisellä kerralla lainaa ei voi saada enempää, vaan kaikkia ensilainaa hakevia koskee sama rajoitus. Toisella lainakerralla hakijalle myönnetään 2010 euroa lainaa.

Lainapalvelun laina-aika on 3 -30 vuorokautta, mikä on hieman lyhyt 2010 euron lainasummalle. Parhaiten laina-aika palvelee pieniä lainasummia, kuten 100 – 1000 euron suuruisia lainasummia. Jokainen laina maksetaan takaisin yhdessä erässä, joten osamaksua tarvitseville tämä lainapalvelu ei sovi.

Lainapalvelu antaa mahdollisuuden hakea helposti lisälainaa, kun lainapäätös on tehty. Voit nostaa haluamasi summan, ja hakea lisälainaa aina myönnettyyn lainamäärään asti. Tämä tarkoittaa ettei sinun tarvitse nostaa koko lainaa kerralla, vaan voit itse valita paljonko tarvitset.

Kulut ja korot

Vivuksen kulut ja korot arvioimme 8/10 arvosanalla. Pisteitä vähennetään korkeista kuluista ja koroista, mutta lisäpisteitä annamme täysin kuluttomasta ensilainasta.

Vivus palvelun kulut ja korot ovat normaalia korkeammat. Todellinen kaikki lainalle muodostuvat kulut huomioiva vuosikorko on 2010 euron lainassa 730, 57 %, mikä on vertaillen erittäin korkea hinta lainalle.  Lyhyt laina-aika vääristää hieman todellista vuosikorkoa, mutta silti todellinen vuosikorko on korkea.

Lisäpisteitä arvostelussa annamme täysin aidosti kuluttomalle ja korottomalle ensilainalle. Jokainen ensilainaa hakeva saa ilman kuluja ja korkoja 400 euroa lainaa, missä maksuaika on 30 vuorokautta. Tähän ei tule mitään erillisiä kuluja lainan nostamisesta, tai tilin avaamisesta. Lisäksi eräpäivän siirto on palvelussa täysin maksutonta.

Lainaehdot

Arvioimme Vivuksen lainaehdot arvosanalla 8/10. Pisteitä vähennetään lainakatosta, sekä hieman korkeasta alaikärajasta. Kiitosta arviossa annamme erityisesti yläikärajan puutteesta, sekä eräpäivän siirtämisen mahdollisuudesta.

Palveluun on määritetty lainakatto, mikä rajoittaa mahdollisuuden hakea lainaa ensikerralla. Ensilaina Vivus palvelusta on aina 400 euroa, ja kun se on hoidettu onnistuneesti pois, voi hakija saada 2010 euroa lainaa.  Tämä on mielestämme hieman turha rajoitus, mikä laskee arvostelussa pisteitä

Alaikäraja Vivus palvelussa on 20 – vuotta, mikä on korkea ikäraja pieniä lainoja myöntävälle palvelulle. Pikavippipalveluissa ikäraja on yleensä 18 vuotta, joten Vivuksen ikäraja on hieman normaalia korkeampi.

Vivus palvelu ei ole asettanut palvelulle yläikärajaa, mikä on hyvä asia. Monet palvelut rajaavat yli 70 vuotiaat lainaa hakevat henkilöt ulkopuolelle, joka on mielestämme turha rajoitus. Vivuksella tätä rajoitusta ei ole asetettu, joten palvelu sopii hyvin myös vanhemmalle kansan osalle.

Palvelussa on annettu myös mahdollisuus siirtää eräpäivää ilmaiseksi, ja muutoksen voi tehdä erittäin helposti lainapalvelun portaalin kautta.

Hakuprosessi

Arvioimme lainojen hakuprosessin Vivus palvelussa 9/10 arvosanalla. Erityistä kiitosta annamme palvelun mahdollisuuden hakea lainaa monella eri keinolla, sekä lainapalvelun tarjoamista mahdollisuuksista muuttaa lainaehtoja. Myös sivusto on erittäin hyvin suunniteltu, paitsi lainahakemuksen osalta.

Lainapalvelussa on mahdollista hakea lainaa matkapuhelimella soittamalla, tietokoneella nettiportaalin kautta, tai matkapuhelimen avulla mobiilisivuilta. Tämä antaa asiakkaalle paljon vaihtoehtoja miten laina-asioitaan haluaa hoitaa.

Palvelussa on helposti mahdollista muuttaa eräpäivää pientä maksua vastaan. Muutoksen voi tehdä sähköisesti tai soittamalla asiakaspalvelun puhelintukeen.

Sivusto on erittäin hyvin suunniteltu kaikilta muilta osin, paitsi lainan hakemuksen kannalta. Sivulta on helppo löytää kaikki muu tieto, paitsi mitä kaikkea lainan hakemiseen tarvitsee olla. Sivusto on erittäin hyvin suunniteltu, varsinkin ”Usein Kysytyt Kysymykset” ovat erittäin kattavia, ja antavat paljon apua käyttäjälle.

Yhteenveto

Lainapalvelun yhteisarvosanaksi annamme 8.25/10. Parhaan arvion annamme hakuprosessille, koska se on loppuunsa asti hiottu huippuunsa. Asiakas saa portaalista paljon tukea kaikkiin ongelmatilanteisiin, sekä kysymyksiin mitä lainaa hakiessa voi tulla mieleen.

Kaikki muut kategoriat ovat tasaväkisiä, sekä yleistä keskiarvoa. Hyvää palvelussa on erityisesti asiakkaan mahdollisuudet vaikuttaa oman lainansa hoitamiseen, eräpäivän siirron ja maksusuunnitelman muodossa.

Vivuksen lainapalvelu on harvoja täysin pikavippeihin ja pienlainoihin keskittyneitä lainapalveluita Suomessa. Vivuksen omistavalla 4finance yrityksellä on toimintaa 10 muussa maassa muiden omistamiensa yritysten kautta. 4finance on nopeasti kasvava elektronisen rahoitustoiminnan yritys, joten sillä on pitkä osaaminen, ja tuntemus yksityisille asiakkaille tarkoitetuista lainamarkkinoista.

Hyvää

 • Palvelusta on mahdollista saada markkinoiden pienimpiä lainasummia, 10 – 2010 euroa.
 • Laina-ajat palvelussa ovat myös lyhyitä maksuaikoja, mikä sopii täydellisesti pienille lainasummille. Kaikki lainat ovat 3 – 30 päivän maksuajalla
 • Lainaehdot palvelussa on esitetty erittäin selkeästi ja ymmärrettävästi
 • Ensimmäinen laina on mahdollista saada ilman kuluja tai korkoja

Huonoa

 • Palvelun todellinen vuosikorkoprosentti on todella korkea vertaillen markkinoiden yleiseen korkotasoon
 • Pop Pankin tileille ja Ålandsbankeniin lainan siirto kestää 2 vuorokautta
 • Ikäraja lainapalveluun on 20 vuotta, mikä jättää nuoremmat lainojen hakijat palvelun ulkopuolelle
 • Lainan välityspalkkio on 7,5 % lainan summasta, mikä on normaalia hieman korkeampi

Tietoa

 • Vivus aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2011 nimellä SMSCredit.fi
 • Yritys on osa kansainvälistä 4finance – konsernia, joka toimii yhteensä seitsemässä eri maassa
 • 4finance on erikoistunut tarjoamaan yksityisille ja yritysasiakkaille useita eri lainatuotteita kansainvälisillä lainamarkkinoilla
 • Vivus käsittelee lainahakemuksia viikon jokaisena päivänä, ja maksaa lainoja lain sallimissa rajoituksissa0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
300€ - 600€
Ikäraja
20 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
4kk - 4kk
Nopeus
1-3 vrk
Tulojen varmistus
Ei
Tulot
Ei
Lainan kulut
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot