Hae vertaislaina tilille ja säästä lainan kuluissa

Hae vertaislaina tilille ja säästä lainan kuluissa

Vertaislainat ovat uusi tapa lainata rahaa! Vertaislainoissa lainan myöntää toinen yksityinen ihminen, eikä pankkilaitos. Kyseinen rahoitusmuoto lainalle tunnettaan nimellä joukkorahoitus. Vertaislaina on huomattavasti edullisempi versio pikavipeillä ja suurelle osasta joustoluotoista.

Lainatuotteet vertaislainoissa on eroja tuttuihin pikalainojen tuotteisiin eli vippiin, joustoluottoon sekä kulutusluottoon. Lainaehdot ovat pääsääntöisesti samat kuin tutuissa pikalainojen tuotteissa, mutta mukana on muutoksia asiakkaan eduksi!

Kun lainan myöntää yksityinen henkilö eikä luottolaitos, saadaan lainalle huomattavasti matalampi korko. Myös muut kustannukset ovat yleisesti matalampia kuin pankkien rahoittamissa lainoissa.

Vaikka lainan järjestävä välittäjä ottaa oman palkkionsa, säästää lainahakija silti koroissa sekä muissa kustannuksissa selvää rahaa!

Mitä on vertaislainat?

Vertaislaina on joukkorahoituksella myönnettyä lainaa. Joukkorahoitus (Peer to Peer tai P2P rahoitus) on sosiaalisen rahoittamisen muoto. Yksittäiset ihmiset sijoittavat rahojaan lainattavaksi, ja lainan järjestämisen hoitaa välityspalvelu. Välityspalvelu hoitaa kaikki muodollisuudet, sopimukset ja varmistaa että takaisinmaksu sekä muut velvoitteet on hoidettu huolellisesti.

Lainojen välittäjä mahdollistaa anonyymin toiminnan, eli et voit tietää vaikka naapurisi olisi luoton antaja. Luonnollisesti kukaan ei voi myöskään tietää että olet hakenut palvelusta lainaa, vaan kaikki toiminta pysyy täysin nimettömänä.

Vertaislainan voi nähdä olevan jatkoa internetissä kehittyneelle ajattelulle, missä yksityiset ihmiset eivät halua olla enää pankkien toiminnan sanelemana.

Vertaisluotto lainatuotteena

Vertaislainalla ei ole suurta eroa pikalainojen lainatuotteisiin, jos katsotaan kulujen ja rahoittajan ulkopuolelle. Lainan takaisinamksun voi sopia kuten pikavipissä, joustoluotossa tai vertailainassa. Sama pätee lainasummaan ja korkoprosenttiin, mutta kannattaa pitää mielessä lainaehtoja tehdessään että luotolle pitää löytyä myös sijoittaja.

Vaikka lainan myöntää yksityinen taho, niin vertaislainaa sitoo samat lait kuin pikalainoja. Luottotiedoissa ei saa olla häiriöitä, pitää voida esittää vakituinen osoite ja olla vähintään 18 - vuotta täyttänyt. Myös vakituiset tulot vaaditaan hakijalta.

Miksi hakea vertaislainaa?

Vertaislaina on uusi pikalaina

Vertaislainaa kannattaa hakea ehdottomasti matalampien korkojen takia. Vertaislainojen korot ovat huomattavasti alhaisemmat kuin pikavipeissä. Joustoluottojen korot eivät myöskään kilpaile vertaislainan tarjoaman korkoprosentin kanssa. Tämä on lainanhakijalle loistava etu, koska korot ovat aina lainan suurin menoerä.

Korkoprosentin lainalleen voi siis sanella itse, mutta kannattaa kiinnittää huomiota tarjouksen tekemiseen: Jos korkotuotto ei ole houkutteleva, niin lainaa ei välttämättä löydy helposti. Koska vertaislaina myönnetään usealta eri rahoittajan sijoituksista, voi sijoittajien hakemiseen kulua hetki.

Yhteisölainat eivät välttämättä ole nopein vaihtoehto hakea lainaa, mutta etuna on huomattavasti paremmat lainaehdot joten odottaminen on kirjaimellisesti rahan arvoista.

Vertaislainojen maksuaika on sovittavissa, vaihtoehtoina on kaikkea 14 vuorokaudesta aina useaan vuoteen maksuaikaa. Joustava laina-aika yhdistettynä matalaan korkoon tekee vertailainasta todella houkuttelevan vaihtoehdon. Vertaislainaa kannattaa verrata aina lainaa hakiessa vaihtoehdoksi pikavipille ja joustoluotolle.

Mistä haen vertaislainoja?

Vertaislainoja on erikoistunut välittämään muutama lainapalvelu. Vertaislainojen välittäjät toimivat samalla tavalla kuin mitkä muut rahoituspalvelut jotka myöntävät joustoluottoja sekä pikavippejä. Lainan välittänyttä yritystä sitoo samat ehdot, kuin perinteisiä pikalainoja myöntäviä pankkeja. Kaikki suosittelemamme palvelut on laillisia luotonvälittäjiä, voit siis hakea vertaislainaa täysin turvallisin mielin.

Löydät vertaislainojen välittäjät helposti listattuna lainahakumme avulla, voit helposti suodattaa listalta esiin vertaislainoihin erikoistuneet välityspalvelut. Vertaislainoja välittäjiä kannattaa ehdottomasti vertailla samalla periaatteella kuin perinteisiä lainapalveluita.

Lainanhakijan pitää käyttää vertaislainaamiseen erikoistunutta pikavippifirmaa. Vertaislainaaminen on eri asia kuin muut pikavipit, koska lainanantajana toimii yksityinen henkilö. Vertaisluotot myönnetään aina ilman takajia tai vakuuksia. Lisää vipeistä ilman vakuuksia.

Koska kyseessä on sijoituskohde, lainaa ilman korkoja tai kuluja ei onnistu vertaislaina palveluista.

Vertaislainapalvelu ei myönnä kulutusluottoa tai tililuottoja, vaan myöntää ainoastaan vertaislainauksella rahaa.

Lainanottaja tekee vertaislainayrityksen avulla sopimuksen lainanantajan kanssa. Vertaislainaus ei ole riskitöntä, luottotappioriski on aina olemassa.

Välittäjissä on eroja ja vertailemalla eri palvelut keskenään löydät itsellesi parhaan vaihtoehdon vertaislainan hakemiselle. Vertaislainoissa on myös usein tarjouksia, missä ensilainan voi saada halvemmalla palvelusta.

Kannattaa lainahaun avulla etsiä vaihtoehdot ja vertailla esiin voittaja!

Mitä vertaislainat voi antaa sijoittajille?

Hae vertaislainaa tilille

Sijoittajille vertaislaina tarjoaa mahdollisuuden voittoihin jotka ovat normaalia säästö tai talletustiliä korkeammat. Useat vertaislainapalvelut lupaavat sijoittajilleen 7 - 10% vuosittaista korkoa sijoitukselle. Koska kyse on lainaamisesta niin toimintaan sisältyy luonnollisesti riskejä rahoittajan näkökulmasta.

Vaikka välityspalvelu tarkistaa kaikkien hakijoiden luottotiedot ja maksukyvyn, ei se takaa ettei ongelmia voi syntyä tulevaisuudessa. Suomessa on yli 350 000 ihmistä jolla on maksuhäiriö merkintä, joten kannattaa ottaa tämä huomioon sijoitusmahdollisuutta pohtiessa.

7 - 10% vuosikorko on kova, mutta niin ovat mahdolliset riskitkin. Riskejä hajautetaan välittäjien toimesta investoimalla yhteen lainaan vain pieni summa, sen sijaan että koko sijoitus laitettaisiin yhden lainan rahoittamiseen.

Näin jos syntyy maksuvaikeuksia niin tappiot eivät tule yhden ihmisen maksettavaksi, vaan vahinko jakautuu laajemmalle joukolle sijoittajia.

Sijoitusmuoto antaa mahdollisuuden hajauttaa usean lainasumman välillä riskien minimoiseksi. Vertaislainaamiseen kuuluu pienet riskit, jotka näkyvät lainaajan tuotto odotuksissa sijoitukselle.

Sijoitetulle rahalle ei myönnetä vakuuksia, joten hajauttaminen on järkevää.

Lopuksi

Vertaislaina on uusi haastaja, joka kilpailee perinteisten pikalainojen kanssa. Vertaislainaa ei voi sanoa pikalainaksi varsinaisesti, vaikka sekin on mahdollista saada tilille minuuttien kuluessa. Jos ehdot on asetettu sijoittajia houkuttavasti, voi saada heti rahaa tilille. Muuten lainojen käsittelyaika voi olla pidempi, mutta tämä on täysin palvelusta riippuvaista.

Todellinen vuosikorko lainalle on halvempi kuin pikavipeissä tai joustoluotoissa. Tämä tulee asettaa vertaislainat kovaan kilpailuasemaan perinteisiin pikalainoihin verrattuna. Lainaa asuntoa varten tai autolaina onnistuu myös yhteisölainan avulla.

Vertaislainan vaihtoehto kannattaa ehdottomasti tarkistaa lainahaun yhteydessä. On hyvin mahdollista että välittäjällä on valmiina lainapaketti, mikä voittaa kaikki pikavipit ja joustoluotot lainaehdoissa, vuosikoroissa ja muissa kustannuksissa!

Viimeksi muokattu: