Credento

Credento

Lainasummat: 1200€ - 5000€
Laina-ajat: 2v - 7v
Ikäraja: 22v
Korko: 21% - 49%
Esimerkkilaina: Todellinen vuosikorko on 25,43 %, kun lainasumma on 3000 euroa, laina-aika 5 vuotta, nimelliskorko 16,32 %, nostopalkkio 159 euroa ja tilinhoitomaksu 6,99 euroa/kk
0 KÄYTTÄJÄT
7 arvosana

Credento kokemuksia

Info

Credento on suomessa toimiva lainapalvelu, joka on erikoistunut tarjoamaan kulutusluottoja yksityishenkilöille. Credento on avattu suomessa vuoden 2014 alussa. Credento lainapalvelun omistaa TF Bank AB, mikä on Ruotsissa vuonna 1987 perustettu pankki.

Lainatuotteet

Arvioimme Credenton lainatuotteet arvosanalla 7/10, pisteitä laskee muiden lainatuotteiden puute, mutta myös rajoitetut laina-ajat. Lisäpisteitä annamme palvelun tarjoamasta mahdollisuudesta maksuvapaisiin kuukausiin.

Credenton lainapalvelusta saa lainaa 1200 – 5000 euroa, ja laina-aika kaikille lainoille on rajattu 24 – 84 kuukauden välille. Laina-ajan voi valita 1 vuoden tarkkuudella, eli esimerkiksi 6 kuukauden laina-aika ei ole mahdollinen.

Isoja lainoja tai pitkää maksuaikaa ei palvelusta saa laisinkaan, vaan se on tarkoitettu pienien tai keskikokoisten lainojen hakemiseen. Palvelusta on mahdollista saada kaksi kuukautta maksuvapaata per vuosi, kun kaikki lyhennykset on hoidettu ajallaan.

Kulut ja korot

Kulut ja korot arvioimme arvosanalla 8/10, arvion pisteitä laskee korkea lainan avausmaksu. Lisäpisteitä annamme kilpailukykyisestä todellisesta vuosikorosta. Myös muiden maksujen puutteesta annamme lisäpisteitä

Credenton lainapalvelussa korot ovat järkevällä tasolla. Palvelun todellinen vuosikorko asettuu 21 – 49 % välille, riippuen täysin lainasummasta sekä maksuajasta. Muihin vastaaviin palveluihin verraten korkoprosentti on erittäin edullinen.

Palvelu veloittaa avausmaksun kaikille lainoille, joka on 159 euroa. Tämä on verraten kallis, vaikka muut kulut puuttuvat palvelusta melkein kokonaan. Nämä ovat selvää säästöä asiakkaalle, ja annamme tästä lisäpisteitä arvostelussa.

Lainaehdot

Lainaehdot saavat arvion 7/10, koska palvelussa on tiukat ikärajat, mikä laskevat tämän osa-alueen arvosanaa. Palvelu saa kiitosta yläikärajan puuttumisesta, sekä myös tuloja koskevista lainaehdoista.

Credento on asettanut alaikärajan suhteellisen korkealle verrattuna muihin vastaavia lainoja välittäviin palveluihin. Alaikäraja on 22 vuotta, mikä on eräs korkein ikäraja mitä vertailuissamme on tullut vastaan. Yläikärajaa palvelu ei ole maininnut laisinkaan, mikä on erittäin positiivista.

Tuloja koskevat lainaehdot antavat pelivaraa työttömille, opiskelijoille sekä eläkeläisille. Sivustolla ei selkeästi ilmaista ehdoissa, että mistä tulojen pitää muodostua, kunhan niitä on tarpeeksi.

Hakuprosessi

Hakuprosessille annamme arvosanan 6/10, koska sivusto on suunniteltu todella heikosti. Hakemuksen käsittelyajat nostavat arvosanaa hieman. Toinen kriittinen puute on lainapalvelun aukioloajat.

Suurin puute Credenton palvelussa on kotisivun suunnittelu. Tarvittavat tiedot on laitettu esille niin, että niiden löytämiseen joutuu näkemään suhteettoman paljon vaivaa.

Credento käsittelee lähetetyt lainahakemukset nopeasti, ja parhaillaan laina on nostettavissa jo saman päivän aikana. Palvelu itse lupaa 1-3 päivää käsittelyaikaa, mutta mikäli kaikki tiedot ovat kunnossa, tulee päätös huomattavasti nopeammin.

Palvelu on auki ainoastaan arkisin virka-aikana, joten viikonloppuna hakemuksia ei käsitellä, eikä lainoja makseta.

Yhteenveto

Credento lainapalvelu saa yhteisarvosanan 7.0/10. Eniten arvostelussamme pisteitä nostaa kulut ja korot osio, joka on parhaiten hoidettu osa-alue arvostelussamme. Pisteitä laskee erityisesti hakuprosessi arvostelu, sekä lainaehdot osio.

Kulut ja korot ovat palvelussa hyvin suunniteltu, kulut pysyvät erittäin järkevinä lainoissa, kuten myös lainojen todelliset vuosikorot.  Lainaehdot ovat myös kohtuulliset, ainoastaan ikäraja on merkillisen korkea.

Huonointa lainapalvelussa on ehdottomasti hakuprosessi. Heikosti suunniteltu sivusto on ikävä käyttää, ja merkittävät tiedot on suorastaan piilotettu eri sivuille. Vertailua tekevä asiakas ei löydä tarpeellisia tietoja ilman vaivannäköä.

TF Bank on erikoistunut tarjoamaan kulutusluottoa yksityishenkilöille, ostorahoitus verkkokaupoille sekä säästötili yksityishenkilöille. TF Bankilla on toimintaa 7 eri maassa, ja heillä on 5 eri tuotemerkkiä valikoimassaan. TF Bank on Ruotsin kaupparekisterissä oleva pankkiosakeyhtiö, jolla on pankkiliiketoimintalain nojalla lupa harjoittaa pankkiliiketoimintaa.

Hyvää

 • Lainatuotteessa hyvin suunniteltu maksuaika
 • Lainasummat ovat järkevän kokoisia
 • Matala korkoprosentti palvelun lainoille
 • Credento tarjoaa jatkuvaa kulutusluottoa

Huonoa

 • Isot lainasummat puuttuvat palvelusta
 • Pitkät maksuajat puuttuvat lainatuotteista
 • Palvelussa suhteessa korkea ikäraja
 • Tilinavauskustannukset ovat suuret

Tietoa

 • Credento on perustettu vuonna 2014
 • Palvelun omistaa TF Bank Ab, joka on perustettu 1987
 • Credento tarjoaa lainaturvaa, yllättävän elämäntilanteiden muuttumisen varalle
 • Kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1200€ - 5000€
Ikäraja
22 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
2v - 7v
Nopeus
1 - 3
Tulojen varmistus
Kyllä
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
Ei kuluja siirrosta
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot