Hae edullista lainaa

 

LainapaikkaKorko alk. %Tutustu
Fixura 2.9 Tutustu
Kulutusluotto.com 4 Tutustu
Lainapaikka 4.19 Tutustu
Rahoituslaitos 4.19 Tutustu
Vippi.org 4.4 Tutustu
Haelaina.fi 4.49 Tutustu
Luottoheti.fi 4.5 Tutustu
Lainarahoitus 4.5 Tutustu
Rahalaitos 4.6 Tutustu
Etua.fi 4.68 Tutustu
Komplett Bank 4.9 Tutustu
Freedom Rahoitus 4.99 Tutustu
Omalaina.fi 4.99 Tutustu
Zmarta 5 Tutustu
Resurs 6 Tutustu
Unolaina 6.9 Tutustu
Alisa Pankki 7 Tutustu
Bondora 9.9 Tutustu
Sweepbank Luottokortti 19.9 Tutustu
Ferratum Joustava 19.97 Tutustu
Lainasto Ostosraha 20 Tutustu
iRaha 20 Tutustu
Qred 20 Tutustu

Hae lainaa edullisesti Pikalaina.org palvelusta

edulliset-lainat-netista

Edullinen laina on sellainen, joka tarjoaa kilpailukykyisen koron ja ehdot, jotka vastaavat lainanhakijan tarpeita ja taloudellista tilannetta. Edullisen lainan tunnusmerkkejä ovat matala korko, joustavat takaisinmaksuehdot, selkeät sopimusehdot ja läpinäkyvät kustannukset.

Millainen on edullinen laina?

Edullisen lainan korko on yksi sen tärkeimmistä ominaisuuksista. Korko on lainan hinta, ja se määritellään prosentteina lainan määrästä. Mitä matalampi korko, sitä vähemmän laina maksaa pitkällä aikavälillä.

Edullinen laina tarjoaa joustavat takaisinmaksuehdot, jotka sopivat lainanhakijan elämäntilanteeseen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi mahdollisuutta lyhennysvapaisiin kuukausiin tai mahdollisuutta muuttaa lainan takaisinmaksuaikataulua.

Selkeät sopimusehdot ja läpinäkyvät kustannukset

Edullisen lainan ehdot ovat selkeät ja ymmärrettävät. Lainan kustannukset, mukaan lukien korot, kulut ja mahdolliset lisämaksut, on esitetty läpinäkyvästi ja ymmärrettävästi. Edullinen laina ei sisällä piilokuluja tai yllättäviä maksuja.

Todellinen vuosikorko

Edullisen lainan tunnistaa usein myös sen todellisesta vuosikorosta. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, mukaan lukien koron, toimitusmaksut, hoitokulut ja muut mahdolliset kulut. Mitä alhaisempi todellinen vuosikorko, sitä edullisempi laina on.

Edullisen lainan löytäminen

Edullisen lainan löytäminen vaatii usein lainatarjousten vertailua. Vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia voit löytää lainan, joka on sekä kustannuksiltaan että ehdoiltaan sinulle sopivin. Muista kuitenkin, että edullisin laina ei ole aina se, jolla on alhaisin korko. Myös lainan muut ehdot, kuten takaisinmaksuaika ja mahdolliset lisäkulut, vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.

Edullisen lainan löytäminen vaatii myös realistista arviota omasta taloudellisesta tilanteesta ja lainan takaisinmaksukyvystä. On tärkeää, että lainan takaisinmaksu ei aiheuta liiallista taloudellista rasitusta.

Kuka voi saada edullista lainaa?

Edullisen lainan saaminen ei ole pelkästään tuloista tai luottotiedoista kiinni. Lainanmyöntäjät ottavat huomioon useita tekijöitä päätöksenteossaan. Tämä tarkoittaa, että lähes kuka tahansa voi saada edullista lainaa, kunhan tietyt ehdot täyttyvät.

Minkälaiset tekijät vaikuttavat edullisen lainan saantiin?

Lainanmyöntäjät tarkastelevat useita tekijöitä arvioidessaan lainanhakijan luottokelpoisuutta. Näitä tekijöitä ovat muun muassa hakijan ikä, tulot, työtilanne, aiempi lainahistoria, luottotiedot ja mahdolliset vakuudet.

Ikä

Useimmat lainanmyöntäjät edellyttävät, että hakija on vähintään 18-vuotias. Jotkut lainanantajat saattavat kuitenkin asettaa korkeamman ikärajan.

Tulot

Hakijan tulee yleensä osoittaa, että hänellä on säännölliset tulot, jotta edullinen laina voidaan myöntää. Tämä voi tarkoittaa palkkatuloja, eläkettä tai jopa opintotukea.

Työtilanne

Työtilanne vaikuttaa myös lainansaantiin. Vakituinen työsuhde lisää mahdollisuuksia saada edullinen laina, mutta myös freelancerit, yrittäjät ja osa-aikatyöntekijät voivat saada lainaa.

Aiempi lainahistoria ja luottotiedot

Lainanantajat tarkistavat myös hakijan luottotiedot ja aiemman lainahistorian. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, se voi vaikeuttaa lainansaantia. Toisaalta, jos hakijalla on aiemmin ollut lainoja, jotka hän on maksanut ajallaan takaisin, se voi parantaa mahdollisuuksia saada edullinen laina.

Vakuudet

Vakuudellinen laina voi olla edullisempi vaihtoehto, koska lainanantaja ottaa vähemmän riskiä. Jos hakijalla on esimerkiksi asunto, auto tai muuta omaisuutta, jota voidaan käyttää lainan vakuutena, se voi parantaa mahdollisuuksia saada edullinen laina.

Miten parantaa mahdollisuuksia saada edullista lainaa?

On olemassa useita tapoja, joilla voi parantaa mahdollisuuksia saada edullista lainaa. Ensinnäkin, on tärkeää pitää huolta luottotiedoistaan. Tämä tarkoittaa laskujen maksamista ajallaan ja velkojen hoitamista vastuullisesti. Toiseksi, hakija voi harkita lainan hakemista yhdessä toisen henkilön, kuten puolison tai vanhemman, kanssa. Tämä voi parantaa lainansaantimahdollisuuksia ja mahdollisesti alentaa lainan korkoa. Kolmanneksi, hakijan kannattaa vertailla eri lainantarjoajia löytääkseen parhaan ja edullisimman lainavaihtoehdon.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan, edullisen lainan saaminen on useiden tekijöiden summa. Vaikka jokainen lainanmyöntäjä asettaa omat ehtonsa, lähes kuka tahansa voi saada edullista lainaa, kunhan tietyt perusedellytykset täyttyvät. On tärkeää muistaa, että lainaa hakiessa kannattaa aina vertailla useita vaihtoehtoja löytääkseen parhaan ja edullisimman lainan.

Kilpailuta ja vertaile edulliset lainat helposti ja nopeasti

Edullisen lainan löytäminen ei ole aina helppoa, etenkin kun tarjolla on lukuisia lainantarjoajia ja lainavaihtoehtoja. Tässä kohtaa tulee mukaan kilpailutus ja vertailu, joka voi auttaa sinua löytämään kaikkein edullisimman lainan. Seuraavassa käsitellään, kuinka voit kilpailuttaa ja vertailla lainoja helposti ja nopeasti.

Miksi kilpailuttaa lainat?

Kilpailuttaminen on ensisijainen keino löytää halvin laina. Se antaa sinulle mahdollisuuden saada yleiskatsauksen markkinoilla olevista lainavaihtoehdoista ja niiden kustannuksista. Kilpailuttamalla lainat voit löytää lainan, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Miten kilpailutus toimii?

Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa useiden lainatarjousten pyytämistä eri lainanantajilta. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti täyttämällä hakemus jokaisen lainanantajan verkkosivustolla, tai käyttämällä lainanvälityspalvelua, joka lähettää hakemuksesi useille lainanantajille yhdellä kertaa. Yhdellä hakemuksella voit hakea edullista lainaa ja voit saada useita tarjouksia - esimerkiksi Kulutusluotto.com kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset jo saman päivän aikana. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 60 000 euroon asti ja lainojen vertailu onnistuu käden käänteessä. On mahdollista saada laina pitkällä maksuajalla aina 15 vuotta. Hakemuksen jättäminen ei sido sinua mihinkään vaan voit vain testata millaisen vakuudettoman lainan sinä saisit ja kuinka nopeasti.

Miten vertailla lainoja?

Kun olet saanut lainatarjoukset, voit alkaa vertailla niitä. Tärkeimmät vertailukohteet ovat lainan korko, todellinen vuosikorko, laina-aika, kuukausittainen lyhennyserä ja mahdolliset muut kustannukset, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu. Vertailun helpottamiseksi on olemassa monia verkkosivustoja, jotka tarjoavat lainavertailutyökaluja.

Miten kilpailutus ja vertailu nopeutuvat?

Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu voi olla aikaa vievää, mutta onneksi on olemassa palveluita, jotka tekevät prosessista nopeamman ja helpomman. Esimerkiksi lainanvälityspalvelut ja lainavertailusivustot voivat auttaa sinua löytämään edullisimman lainan nopeasti, sillä ne kilpailuttavat ja vertailevat lainoja puolestasi.

Muistathan, että edullisin laina ei aina ole se, jolla on alhaisin korko. Kannattaa ottaa huomioon myös muut kustannukset, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut, sekä laina-ajan pituus. Pitkä laina-aika voi tarkoittaa alhaisempia kuukausieriä, mutta se myös tarkoittaa enemmän korkokustannuksia pitkällä aikavälillä.

Vakuudeton laina – eli edulliset lainat ilman vakuuksia netistä

Vakuudettomat lainat ovat yksi suosituimmista lainamuodoista, joita voi hakea netistä. Lainaa ilman vakuuksia tarkoittaa, että lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Tämän tyyppinen edullinen laina tarjoaa monia etuja, kuten helpon ja nopean hakuprosessin, laajan lainasumman valikoiman ja joustavat takaisinmaksuehdot. Mutta miten vakuudeton laina voi olla edullinen? Mitä asioita tulisi ottaa huomioon, kun etsii edullista vakuudetonta lainaa netistä? Tässä osiossa käsitellään näitä kysymyksiä.

Miten vakuudeton laina voi olla edullinen?

Vakuudettomat lainat voivat olla edullisia monesta syystä. Ensinnäkin, koska lainan saamiseksi ei tarvitse antaa vakuuksia, lainanantajan riski on suurempi. Tämä voi johtaa korkeampiin korkoihin, mutta toisaalta se voi myös johtaa kilpailuun lainanantajien välillä, mikä voi laskea lainan hintaa. Lisäksi vakuudettomien lainojen hakuprosessi on yleensä nopea ja helppo, joten lainanottaja voi saada tarvitsemansa rahat nopeasti.

Mitä ottaa huomioon etsiessä edullista lainaa ilman vakuuksia netistä?

Etsiessäsi edullista vakuudetonta lainaa netistä, kannattaa ottaa huomioon useita asioita. Ensinnäkin, on tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja maksuja. Tämä voi auttaa sinua löytämään edullisimman lainan. Toiseksi, kannattaa tarkastella lainan takaisinmaksuehtoja. Joissakin tapauksissa laina, jolla on alhainen korko mutta lyhyt takaisinmaksuaika, voi olla kalliimpi kuin laina, jolla on korkeampi korko mutta pidempi takaisinmaksuaika. Kolmanneksi, on tärkeää tarkistaa lainan ehdot ja säännöt. Esimerkiksi, jotkut lainanantajat saattavat veloittaa ylimääräisiä maksuja, jos haluat maksaa lainan takaisin aikaisemmin kuin suunniteltu.

Lopuksi

Vakuudeton laina ilman vakuuksia tai takaajia netistä voivat olla erittäin hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahaa nopeasti ja et omista vakuuksia. Kuitenkin, on tärkeää tehdä huolellista tutkimusta ja vertailla eri lainanantajien tarjouksia löytääksesi edullisimman lainan. Muista, että halvin laina ei aina ole se, jolla on alhaisin korko, vaan se, joka sopii parhaiten sinun taloudelliseen tilanteeseesi ja takaisinmaksukykyysi.

Todellinen vuosikorko - edullisen lainan mittari

Todellinen vuosikorko on yksi tärkeimmistä mittareista, kun arvioidaan lainan todellisia kustannuksia. Tässä osiossa käsitellään todellista vuosikorkoa ja sen merkitystä edullisen lainan löytämisessä.

Mikä on todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko, eli TVK, on lainan kaikkien kustannusten yhteismäärä vuositasolla ilmoitettuna prosenttilukuna. Se sisältää lainan koron lisäksi kaikki muut lainasta aiheutuvat kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset palkkiot. Todellinen vuosikorko on siis kokonaisvaltainen mittari lainan kustannuksille ja sen avulla eri lainatarjouksia on helppo vertailla keskenään.

Miten todellinen vuosikorko lasketaan?

Todellisen vuosikoron laskeminen ei ole aivan yksinkertaista, sillä se sisältää kaikki lainan kustannukset. Laskentakaava on määritelty laissa ja sen tarkoitus on taata, että kuluttajat voivat vertailla eri lainatarjouksia keskenään. Yksinkertaistettuna todellisen vuosikoron laskentakaava ottaa huomioon lainan nimelliskoron ja kaikki lainasta aiheutuvat kulut, ja muuntaa ne vuositasolle.

Miksi todellinen vuosikorko on tärkeä?

Todellinen vuosikorko on tärkeä mittari, sillä se antaa realistisen kuvan lainan todellisista kustannuksista. Se sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, joten se antaa paremman kuvan lainan hinnasta kuin pelkkä lainan korko. Todellisen vuosikoron avulla on mahdollista vertailla eri lainatarjouksia ja löytää edullisin laina.

Todellinen vuosikorko ja edullinen laina

Edullisen lainan löytäminen ei ole aina helppoa, sillä tarjolla on monenlaisia lainatuotteita erilaisilla koroilla ja kuluilla. Todellinen vuosikorko on kuitenkin avuksi tässä tehtävässä. Mitä pienempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisempi laina on kyseessä. Todellisen vuosikoron avulla voit siis helposti löytää edullisimman lainan tarjolla olevien lainatuotteiden joukosta.

Voiko edullisen lainan saada netistä?

Internet on muuttanut monia perinteisiä toimintoja, myös lainan hankkimista. Nykyään on mahdollista saada lainaa verkosta nopeasti ja helposti. Mutta voiko edullisen lainan saada netistä? Tähän kysymykseen voidaan vastata myönteisesti. Monet rahoituslaitokset tarjoavat nyt lainapalveluitaan suoraan verkossa, mikä mahdollistaa kilpailukykyiset korot ja edulliset ehdot.

Kuinka edullista lainaa haetaan netistä?

Lainan hakeminen netistä on yleensä hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Hakuprosessi alkaa lainantarjoajan verkkosivuilta, jossa täytetään yksinkertainen hakulomake. Tässä vaiheessa hakijalta kysytään henkilökohtaisia tietoja, tuloja ja menoja sekä muita tietoja, jotka auttavat lainanantajaa arvioimaan hakijan maksukykyä.

Lainahakemuksen jättämisen jälkeen se käsitellään yleensä nopeasti. Joissakin tapauksissa lainapäätös saadaan minuuteissa. Lainan saaminen tilille voi kestää muutamasta minuutista muutamaan päivään riippuen lainantarjoajan prosesseista ja pankin siirtoviiveistä.

Miksi edullista lainaa kannattaa hakea netistä?

Internetin kautta haettavat lainat tarjoavat monia etuja. Ensinnäkin, lainan hakeminen netistä on nopeaa ja helppoa. Hakemusprosessi on yleensä yksinkertainen, ja lainapäätöksen saa usein nopeasti. Toiseksi, netissä on mahdollista vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja löytää itselleen edullisin vaihtoehto. Kolmanneksi, lainan hakeminen netistä on mahdollista milloin tahansa, missä tahansa, mikä lisää hakuprosessin joustavuutta.

Netissä on myös mahdollista löytää lainoja, joita ei ole saatavilla perinteisistä pankeista. Esimerkiksi vertaislainat, joissa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisille yksityishenkilöille, ovat yleistyneet viime vuosina. Nämä lainat voivat olla edullinen vaihtoehto perinteisille pankkilainoille.

Netin lainantarjoajien luotettavuus

Internetissä toimii lukuisia luotettavia lainantarjoajia. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että lainanantaja on luotettava ja lisensoitu toimija. Tämä voidaan tarkistaa esimerkiksi tarkistamalla lainanantajan verkkosivuilta, onko sillä tarvittavat luvat ja valtuudet toimia lainanantajana. Lisäksi on suositeltavaa lukea lainanantajan ehdot huolellisesti ja tarkistaa mahdolliset piilotetut kulut ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että edullisen lainan saaminen netistä on mahdollista. On kuitenkin tärkeää tehdä huolellinen vertailu ja valita luotettava lainanantaja.

Yhdistä kalliit lainat

Monet ihmiset saattavat hakea lainaa erilaisiin tarpeisiin eri aikoina. Tämä voi johtaa tilanteeseen, jossa sinulla on useampia lainoja maksettavana samanaikaisesti eri lainanantajille. Näihin lainoihin voi liittyä erilaiset korot, maksuajat ja ehdot. Tällöin voi olla hyödyllistä yhdistää kalliit lainat yhdeksi edulliseksi lainaksi.

Yhdistämällä useat lainat yhdeksi lainaksi voit säästää rahaa. Tämä johtuu siitä, että yhdistelylaina voi tarjota alhaisemman koron kuin yksittäiset lainat. Lisäksi lainojen yhdistäminen voi tehdä lainan hallinnoinnista helpompaa, koska sinulla on vain yksi edullinen laina maksettavana sen sijaan, että sinulla olisi useita lainoja eri lainanantajille.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että haet yhtä suurta lainaa, joka kattaa kaikki nykyiset velkasi. Kun olet saanut uuden lainan, käytät sen maksamaan pois kaikki muut lainasi. Tämän jälkeen sinulla on vain yksi halpa laina maksettavana uudelle lainanantajalle.

Esimerkkilaskelma: Kuinka paljon voit säästää kilpailuttamalla edulliset lainat?

Moni saattaa miettiä, mitä hyötyä lainojen kilpailuttamisesta oikein on. Vastaus on yksinkertainen: kilpailuttamalla lainat voit säästää merkittäviä summia rahaa. Tämä johtuu siitä, että lainojen korot ja muut kulut vaihtelevat suuresti eri lainantarjoajien välillä. Alla esitellään esimerkkilaskelma, joka havainnollistaa kuinka paljon voit säästää kilpailuttamalla edulliset lainat.

Esimerkki 1:

 • Laina 1: 10 000 euroa, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta

 • Laina 2: 10 000 euroa, korko 5%, takaisinmaksuaika 5 vuotta

Laina 1:n kustannukset koko laina-ajalta ovat noin 1 950 euroa, kun taas Laina 2:n kustannukset ovat noin 1 320 euroa. Tämä tarkoittaa, että valitsemalla edullisemman lainan, voit säästää 630 euroa.

Esimerkki 2:

 • Laina 1: 20 000 euroa, korko 7%, takaisinmaksuaika 7 vuotta

 • Laina 2: 20 000 euroa, korko 5%, takaisinmaksuaika 7 vuotta

Tässä tapauksessa Laina 1:n kustannukset koko laina-ajalta ovat noin 5 800 euroa, kun taas Laina 2:n kustannukset ovat noin 4 100 euroa. Säästöä kertyy siis 1 700 euroa.

Kilpailuttaminen kannattaa

Nämä esimerkit osoittavat selkeästi, että lainojen kilpailuttaminen kannattaa. Vaikka lainan korko olisi vain prosentin tai kaksi edullisempi, voi säästö jopa tuhansien eurojen suuruinen laina-aikana. Tämän vuoksi on tärkeää kilpailuttaa lainat ja valita edullisin lainatarjous.

Muista tarkastella myös muita lainaehdoja

Korot eivät ole ainoa tekijä lainan kustannuksissa. Myös muut lainaehdot, kuten mahdolliset avausmaksut, tilinhoitomaksut ja lainan lyhennystapa, vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Kilpailuttamisen yhteydessä onkin tärkeää tarkastella koko lainaehdot ja valita halvin laina, joka on kokonaisuudessaan edullisin.

Yhteishakijan kanssa edullisempi laina

Yhteishaku lainalle voi olla erinomainen keino saada edullisempi laina. Yhteishakija tarkoittaa sitä, että lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla edullisempi monestakin syystä. Ensinnäkin, kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa, lainanantajan riski pienenee. Tämä johtuu siitä, että molemmat lainanhakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos toinen lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi periä lainan toiselta hakijalta.

Miksi yhteishakijan kanssa haettu laina on edullisempi?

Yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla edullisempi, koska lainanantajan riski pienenee. Kun lainaa haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa, molemmat hakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen hakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi periä lainan toiselta hakijalta. Tämä vähentää lainanantajan riskiä ja voi johtaa edullisempaan lainaan.

Kenelle yhteishakijan kanssa haettu laina sopii?

Yhteishakijan kanssa haettu laina sopii erityisesti pariskunnille, ystäville tai sukulaisille, jotka haluavat hakea yhdessä lainaa. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla myös hyvä vaihtoehto esimerkiksi opiskelijalle tai muulle henkilölle, jolla ei ole säännöllisiä tuloja. Yhteishakijan kanssa haettu laina voi olla myös hyvä vaihtoehto, jos hakijalla on heikko luottotieto tai jos hakija tarvitsee suuremman lainan.

Yhteishakijan kanssa haettavan lainan edut

 • Edullisempi laina: Yhteishakijan kanssa haettu laina on usein edullisempi, koska lainanantajan riski pienenee.

 • Suurempi lainasumma: Yhteishakijan kanssa voi olla mahdollista hakea suurempaa lainaa, koska lainanantaja katsoo molempien hakijoiden tuloja ja varallisuutta.

 • Paremmat lainaehdot: Yhteishakijan kanssa haettu edullinen laina voi tarjota parempia lainaehtoja, kuten esimerkiksi alhaisemman koron tai pidemmän maksuajan.

Yhteishakijan kanssa haettu laina voi siis olla hyvä vaihtoehto, jos haluat saada edullisemman lainan tai tarvitset suuremman lainasumman. Muista kuitenkin aina vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja, jotta löydät itsellesi sopivimman ja edullisimman lainan.

Usein kysytyt kysymykset

Mistä saan edullisen pikalainan?

Edullisen pikalainan saa usein parhaiten vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia. Verkossa on paljon sivustoja, jotka vertailevat eri lainantarjoajia ja niiden korkoja. On tärkeää muistaa, että edullisuus ei tarkoita ainoastaan matalaa korkoa, vaan myös muita lainan kustannuksia, kuten avausmaksuja ja tilinhoitomaksuja, tulee ottaa huomioon.

Miten voin varmistua lainan edullisuudesta?

Lainan edullisuuden varmistamiseksi kannattaa tarkastella lainan todellista vuosikorkoa, joka sisältää kaikki lainan kustannukset. Myös laina-ajan pituus vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin: mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoa ehtii kertyä.

Miten pikalainan korko määräytyy?

Pikalainan korko määräytyy usein lainan määrän, laina-ajan sekä asiakkaan takaisinmaksukyvyn perusteella. Suuremmat lainat ja pidemmät laina-ajat saattavat tarkoittaa korkeampaa korkoa. Myös asiakkaan luottotiedot vaikuttavat korkoon: luottotiedoton asiakas saattaa joutua maksamaan korkeampaa korkoa.

Onko pikalainan korkokatto?

Kyllä, Suomessa pikalainojen korkokatto on 20 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että lainan vuosikorko ei saa ylittää tätä prosenttimäärää.

Mikä on todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko on luku, joka kertoo lainan kaikki kustannukset vuositasolla. Se sisältää lainan koron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksun ja tilinhoitomaksun.

Voinko saada pikalainan ilman luottotietoja?

Yleensä pikalainan saaminen ilman luottotietoja on vaikeaa, sillä lainantarjoajat haluavat varmistua asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Joissain tapauksissa lainaa voi kuitenkin saada, jos on esimerkiksi takaaja tai vakuuksia.

Voinko kilpailuttaa pikalainan?

Kyllä, pikalainan kilpailuttaminen on erittäin suositeltavaa. Kilpailuttamalla voit löytää itsellesi edullisimman lainan, sillä lainantarjoajien tarjoukset voivat vaihdella suuresti.

Mistä tiedän, mikä laina on edullisin?

Edullisin laina selviää vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia. Kannattaa tarkastella etenkin lainan todellista vuosikorkoa, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset.

Onko pikalainan saaminen nopeaa?

Pikalainan saaminen on yleensä nopeaa, ja lainapäätöksen saa usein jo samana päivänä. Lainan siirtyminen tilille riippuu kuitenkin lainantarjoajasta ja pankista.

Voinko saada pikalainan ilman kuluja ja korkoja?

Jotkin lainantarjoajat tarjoavat ensilainaa ilman kuluja ja korkoja. Tämä tarjous koskee kuitenkin yleensä vain uusia asiakkaita, ja se on voimassa vain tietyn ajan.

Onko pikalainassa piilokuluja?

Pikalainan ehtojen tulee olla selkeästi esillä, eikä siinä saa olla piilokuluja. On kuitenkin tärkeää lukea lainaehtot huolellisesti läpi ennen lainan ottamista.

Miten voin vertailla pikalainoja?

Pikalainojen vertailu onnistuu parhaiten vertailusivustojen avulla. Vertailusivustoilla voit syöttää haluamasi lainasumman ja -ajan, ja sivusto näyttää sinulle eri lainantarjoajien tarjoukset.

Voinko yhdistää useita pikalainoja?

Kyllä, useiden pikalainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi on usein mahdollista. Yhdistämällä lainat voit saada paremmat ehdot ja säästää kuluissa.

Miten pikalaina maksetaan takaisin?

Pikalaina maksetaan takaisin lainasopimuksen mukaisesti. Yleensä laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä, mutta joissain tapauksissa takaisinmaksu voi olla joustavampaa.

Onko pikalainassa ikäraja?

Pikalainan saamiseksi on yleensä oltava vähintään 18 vuotta. Joillakin lainantarjoajilla ikäraja saattaa kuitenkin olla korkeampi.

Voinko peruuttaa pikalainan?

Kyllä, pikalainan voi peruuttaa 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa lainantarjoajalle kirjallisesti.

Mitä tapahtuu, jos en maksa pikalainaa takaisin?

Jos et maksa pikalainaa takaisin, lainantarjoaja voi periä viivästyskorkoa tai muita kuluja. Jos maksamattomia lainoja on useita, se voi johtaa ulosottoon tai luottotietojen menetykseen.

Edullinen laina heti tilille

Näin löydät edulliset vipit heti tilille

 

 1. Suunnittele oma lainantarve huolellisesti ja tarkasta kaikki kulut ja kustannukset
 2. Käytä aina lainahakua hyödyksi parhaiden  vaihtoehtojen löytämiseen
 3. Vertaile aina kaikki vippipalvelut ja pyydä parhailta lainatarjous
 4. Tee lopullinen valinta käyttäen lainatarjousten tietoja ja edullisin vaihtoehto

Löydä edullisimmat vipit helposti yhdeltä sivulta Pikalaina.org palvelusta. Avullamme löydät markkinoiden parhaat pikalainatarjoukset, jotka kattavat lainasumma 50 – 50000 euron väliltä ja kaikki lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Maksuaikaa lainoille myönnetään 1 kuukausi -  15 vuotta, riippuen lainatuotteesta ja summasta. Löydät edullisimmat lainat nopeasti ja vaivattomasti Pikalaina.org sivun avulla.

Saat edullista lainaa heti tilille käyttämällä loistavaa lainahakuamme!

Ilmainen vippi on edullisin laina

Ilmainen vippi on ehdottomasti edullinen tapa saada lainaa. Ilmainen laina kuulostaa tarjoukselta, mikä on liian hyvää ollakseen totta. Ilmaista pikalainaa on mahdollista saada, kun kyseessä on ensimmäinen pikavippi luottoa myöntävästä palvelusta. Lainatarjoukset ilmaisesta ensilainasta on yleensä helposti löydettävissä ja viimeistään lainatarjouksesta selviää, tarjoaako luottopalvelu ilmaista ensilainaa. Myös ilmaiset ensilainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia.

Edullisin pikalaina

Ilmaisia pikalainoja myönnetään useimmiten pikavippien muodossa. Ensimmäinen pikavippi on täysin kuluton ja koroton yleensä 400 euroon asti, mutta tämä kannattaa tarkastaa aina vippipalvelu kohtaisesti. Laina ilman kuluja ei vaadi mitään muuta, kuin koko pikavipin takaisinmaksamisen ajoissa.

Myös joustoluotossa on mahdollista saada melkein ilmaista lainaa: Joustoluottona myönnettäviä lainoja tarjotaan usein ilmaisella ensinostolla. Joutoluottona myönnettyjä pikalainoja voi nostaa tililleen yleensä korkeintaan 2000 euroa ilman kuluja. Joustoluoton ilmaista ensinostoa koskee suurin piirtein samat rajoitukset ja vaatimukset, kuin ilmaisia pikavippejäkin.

Kulutusluottona myönnettyä lainaa ei voi saada ilman korkoja tai kuluja, mutta myönnetään aina ilman vakuuksia tai takaajia.

Yhteenveto ilmaisista pikalainoista

 • Pikavippejä voi saada ilmaisella ensilainalla
 • Joustoluoto ensimmäisen noston voi saada kuluttomasti
 • Ilmaiset lainat tulee maksaa ajoissa takaisin, tai tulee korot ja myöhästymismaksut
 • Ilman kuluja myönnettävä lainan summaa on yleensä rajoitettu

Ilmainen pikalaina on tietenkin halvin mahdollinen tapa hakea lainaa, koska takaisin maksetaan ainoastaan lainattu summa, eikä lainalle muodostu laisinkaan kuukausikorkoa. Todellinen vuosirkorko ei ole paras tapa arvioida onko pikavippi oikeasti edullinen vai ei, vaan se sopii toisiin lainatuotteisiin. 

Pikalainat pienellä korolla

Edullinen pikalaina pienellä korolla löytyy useasta eri lainapalvelusta ja on saatavilla kaikille eri lainatuotteille. Korko on aina luottopalvelun määrittämä hinta lainatulle rahalle, mutta myös vakuutus lainaamiselle. Mitä suuremmat riskit pikalainan takaisinmaksamisessa on, sen suuremman koron luottopalvelut määrittävät lainalle. Ilman vakuuksia tai takaajia myönnetyissä lainoissa on hieman korkeammat korot kuin pankkien lainoissa. Vakuudeton laina on silti halpa vippi.

Edullinen laina

Eniten luoton koron muodostumiseen vaikuttavat seuraavat kolme asiaa:

 1. Kuinka paljon rahaa lainataan
 2. Mikä on takaisinmaksuaika pikalainalle
 3. Hakijalle tehty henkilökohtainen luottoluokitus

Liian tiukalle vedetty takaisinmaksusuunnitelma nostaa aina luoton korkoa, koska siinä muodostuu suurempi riski, että takaisinmaksussa tulee ongelmia. Vastavuoroisesti liian pitkä maksuaika pienelle lainalle muodostaa myös huomattavasti suurempia korkokustannuksia, kuin oikein suhteutettu takaisinmaksuaika.

Pienen koron voi periaatteessa saada mille tahansa pikavipille. Tärkeintä on, että lainasumma ja takaisinmaksuaika on oikein valittu, sekä pikalainatuote on sopiva. Oikein valittu lainatuote on tärkeä osa edullisimman pikavipin löytämistä. Vakuudettomat ja takaajattomat lainat ovat koroiltaa hieman korkeammat, mutta ero ei ole suuri.

Joustoluotolla ja kulutusluotolla on mahdollista hakea samoja lainasummia, mutta vippien (löydät lisätietoja tästä) välillä on hurjia eroja. Mikäli on tarkoitus hakea alle 1000e euroa lainaa, on se edullisempaa hakea joustoluottona, minkä voi maksaa takaisin halutessaan, sen sijaan että velalla olisi automaattisesti sidottu 1 vuoden takaisinmaksuaika. Kulutusluotto on ehdottoamasti paras vaihtoehto kun on tarkoitus hakea lainoja pitkällä maksuajalla.

Säästä pikavipin kuluissa

Pikalainojen korko ei ole ainoa menoerä mitä vipille muodostuu. Luottopalvelut perivät omista palveluistaan myös maksuja, korko kattaa ainoastaan rahan lainaamisen kulut ja riskit. Kuluihin ei ole asetettu samanlaisia suoria rajoitteita, mitä lainalle perittävään korkoon on määrätty.

Esimerkiksi yleensä jokaiselle pitkäkestoiselle luotolle tulee avausmaksu ja tilinkäsittelymaksut. Mikäli kyseessä on joustoluottona myönnetty maksu, tulee jokaiselle nostolle erikseen nostoveloitus. Lisäksi eräpäivän siirtäminen, uuden lyhennyksen laskeminen tai maksuvapaat kuukaudet voivat myös maksaa, mutta tämä on aina vippipalvelusta riippuva asia.

On tärkeää miettiä mikä on omassa tilanteessa kannattavin vaihtoehto. Tilin avaamisesta perittyä maksua voi maksaa joka kuukausi lyhennyksen yhteydessä, tai sitten lainapalvelulle maksetaan kertasummana kaikki tilinavauksesta ja hoitamisesta seuraavat kulut.

Nämä kulut vaihtelevat luottopalvelu kohtaisesti, joten kannattaa aina laskea auki, mikä on itselleen edullisin vaihtoehto hakea pikalainaa.

Huolellinen lainavertailu vippipaikoille ja myöhemmin lainatarjouksille auttaa löytämään edullisimmat kulut vipille. Vertaile lainat ja löydä erot vippipaikkojen välillä, korkoprosentit useissa lainatuotteissa ovat identtisiä, mutta suuria eroja voi löytyä pikalainalle muodostuvista kuluista.

Yhteenveto pikalainojen kuluista

 • Lainalle muodostuu muutakin kuluja kuin pelkkä korko
 • Luotonmyöntäjien hinnoitteluissa voi olla suuria eroja, muista siis vertailla myös kulut
 • Tarkista aina veloittaako vippipaikka tukipalveluista kuten eräpäivän siirto
 • Muista laskea kulut kuten tilinavausmaksu auki, kannattaako maksaa kertasummana vai joka kuukausi lyhennysten yhteydessä?

Kulujen minimoiseen on yksinkertaisinta keino valita oikea lainatuote, sopiva takaisinmaksuaika ja vertailla eri vippipalvelut huolellisesti ennen lainan hakemista. 

Näin etsit edullista lainaa

Edullisimmat pikalainat löytyvät tekemällä hieman työtä oma-aloitteisesti, paras mahdollinen laina ei yleensä löydy ensimmäisestä vaihtoehdosta minkä näkee. Hyvä suunnittelu, tietoa mihin kiinnittää huomiota lainatarjouksissa, toimiva lainahaku ja huolellinen lainojen vertaileminen varmistaa, että laina mikä haetaan on edullisin mahdollinen. 

Kaikki lainat löytyvät helpoiten hyvän lainahaun avulla.

Löydä edullinen laina

Edullisimman vipin löytäminen vaatii yksinkertaisesti etsimistä, ellei vastaan tule tarjous esimerkiksi ilmaisesta pikavipistä mille ei muodostu mitään kuluja tai korkoja. Muissa tapauksissa omatoiminen etsintä ja harkittu lainavertailu ovat parhaat keinot halpojen lainojen löytämiselle.

Vipin vuosikorko ja kuukausierä selviää pyytämällä lainatarjous. Lainahakemus jätetään netistä ja lainapäätöksen yhtydessä toimitetaan myös tarjous. Lainatarjouksesta selviää sovitut maksuajat lainalle, kuukausierä, mahdollinen raja nostettavalle luotolle sekä muita tärkeitä tietoja.

Pikavippejä myöntävien palveluiden kuluissa on suuria eroja, joten muista aina vertailla vippipaikkaa, vaikka se vaikuttaisikin heti parhaalta vaihtoehdolta. Hyvin pienet asiat voivat vaikuttaa suuresti luotolle muodostuviin kuluihin.

Todellinen vuosikorko on yksi keino tarkastella pankkilainan hintaa. Siinä on otettu huomioon vuosikorko, kuukausikorko, lyhennykset sekä kaikki lainan kulut. Voidaa siis sanoa että todellinen vuosikorko kertoo kaikki vipille muodostuvat kulut vuoden ajalta.

Lainalaskurin avulla voi tarkastaa kuukausierän, mutta lopulliset tarkat tiedot löytyvät lainapäätöksestä. 

Ikärajat voivat vaikuttaa lainan koron muodostumiseen, koska määritetty kuukausikorko heijastelee sijoituksena riskiä lainapalvelulle. 19 - vuotiaalle voi olla tarjolla edullisempia vippejä, kuin nuoremmalle hakijalle.


Pikavippien arviointiin todellinen vuosikorko ei ole pätevä mittari, mutta vertaislaina, kulutusluotto sekä muut vipit joissa on vähintään vuoden maksuaika on hyvä arvioida todellisen vuosikoron perusteella.

Pikalainoissa on eroja, ja suunnittelemalla hyvin niin takaisinmaksu kuin lainasummakin varmistetaan parhaat mahdollisuudet löytää edullinen laina. Mikäli lainasumma ja lyhennyksiin laskettu aika ovat epäsuhteessa, ei luottoa voi saada niin edullisesti, mitä tilanteessa jossa suunnittelu olisi tehty oikein.

Lainojen yhdistäminen on yksi keino säästää lainan kuluissa. Tällainen yhdistelylaina selkeyttää omaa taloustilannetta ja usein säästätkin lainojen kuluissa ja koroissa parkkeeraamalla lainasi yhden katon alle.

Varmista halvan lainan löytyminen

Paras keino löytää edullista lainaa on panostaa sen etsimiseen aikaa ja vaivaa. Harvemmin parhaat tarjoukset tippuvat suoraan sähköpostiin, mutta näitäkin tapauksia tietenkin käy. Jos tarvetta on vain pienelle pikavipille jonka saa ilman kuluja ja korkoja, niin sitä ei tarvitse suunnitella ja vertailla yhtä tarkasti mitä monimuotista kulutusluotto sopimusta.

Mikäli aikomuksena on hakea iso summa rahaa pikalainaa pitkällä maksuajalla, niin kannattaa seurata tässä artikkelissa neuvottuja ohjeita. Seuraavaksi neuvomme miten suunnitella oma pikalaina niin, että se on mahdollisimman edullinen.

Oikea lainasumma

Pikalainan hakeminen alkaa aina lainasumman suunnittelemisella, mikä tarkoittaa suomeksi sanottuna laskelmien tekemistä siitä paljonko rahaa tarvitaan. Lainasumman suunnittelulla varmistetaan, ettei tule yllättävää lisärahoituksen tarvetta, kun lainattu rahasumma ei riitä tarvitsemiisi menoihin.

Pikavippi ja kulutusluotto ovat molempia niin sanotusti kiinteästi maksettavia lainoja. Tämä tarkoittaa sitä, että lainasumma maksetaan tilille kertasuorituksena. Mikäli tämän jälkeen tarvitsee lisää lainaa, joutuu hakemaan kokonaan uutta lainaa. Uuden lainan hakeminen nostaa aina yhteiskustannuksia, joten huolellinen suunnittelu auttaa.

Liian iso lainasumma ei ole myöskään järkevää ottaa, jos tarkoituksena on hankkia mahdollisimman edullinen pikalaina. Lainatulle rahalle muodostuu aina korkoa, ja varsinkin pitkässä luottosuhteessa kulut voivat kertautua ajan kuluessa suuriksi summiksi rahaa.

Vinkit oikean lainasumman valintaan

 1. Laske paljonko todennäköisesti tarvitset lainaa
 2. Parempi ottaa vähä liikaa kuin selvästi liian vähän lainaa
 3. Valitse lainatuote sen mukaan, tarvitsetko rahaa kerran vai mahdollisesti useammin

Joustoluotto on paras lainatuote, jos ei ole täyttä varmuutta siitä paljonko lainaa yhteensä tarvitaan. Joustoluottona myönnetty laina eroaa muista pikalainoista siinä, että sen avulla rahat voi nostaa useassa erässä sekä maksetut lyhennykset palatuvat nostettavaksi summaksi luottotilillä.

Sopiva laina-aika

Lainalle haettu takaisinmaksuaika vaikuttaa luoton korkoon, mutta myös muiden kustannusten kertymiseen. Pitkä maksuaika tarkoittaa useita kuukausittain toistuvia kuluja, jotka kertautuvat suuremmiksi summiksi huomaamatta.

Hyvä suunnittelu on tärkeää tehdä kunnolla, koska iso laina tulee sitomaan vipin maksamiseen vuosiksi eteenpäin. Laina-aika tulee suhteuttaa lyhennettävään summaan, koska nämä ovat sidottuna toisiinsa. Liian pienet lyhennykset venyttävät takaisinmaksuun käytettävää aikaa, mikä taas nostaa lainojen muita kustannuksia.

Joustoluotto antaa eniten mahdollisuuksia valita itselleen sopiva aika missä vippi maksetaan. Pikavippi sekä joustoluotto molemmat on sidottu sopimuksessa kirjattuun takaisinmaksuaikaan, ja niistä poikkeaminen tuottaa kustannuksia lainalle. Tämä vahvistaa sen, että vertailemalla etukäteen tarjoukset säästetään rahaa pikalainan kustannuksissa.

Vinkit sopivan laina-ajan valintaan

 1. Laske minkä verran voit lyhentää järkevästi
 2. Mieti haluatko maksaa lainan nopeasti vai ajan kanssa
 3. Vertaile eri lainatuotteet, että saat selville mikä sopii parhaiten 

Hyvin suunniteltu laina-aika mille tahansa luotolle, vaikka esimerkiksi autolaina, ettei korkokuluja muodostu turhan takia.

Järkevät lyhennykset

Lyhennyksillä suoritetaan vipin takaisinmaksu, ja normaalisti lyhennys maksetaan kerran kuukaudessa. Lyhennys sisältää koron, osan kuluista sekä kuukausittaisen luottosumman lyhennyksen.

Jos kuukausittaiset maksut haluaa jättää maksamatta, onnistuu tämä pankin tarjoaman maksuvapaan tai lyhennysvapaan kuukauden avulla.

Maksuvapaat ja lyhennysvapaat kuukaudet ovat käteviä työkaluja pitkien lainojen maksamisessa. Se antaa mahdollisuuden säästää lyhennysten verran rahaa kuukaudessa, ja tämä voi olla suuri apu, mikäli oma talous on tiukalla.

Liian korkeaksi lasketut lyhennykset voivat johtaa maksujen myöhästymiseen, tai vaikeuttaa muiden laskujen hoitamista. Maksuongelmat pikalainojen kanssa usein johtuvat liian tiukaksi lasketuista lyhennyksistä.

Huolellinen oman talouden auki laskeminen ennen luoton hakemista auttaa hahmottamaan, paljonko lyhennyksiä joka kuukausi voidaan maksaa. Isoissa laina-ajoissa voi maksuaika olla 10 – 15 vuotta, joten lyhennykset tulee suunnitella huolellisesti, vaikka tulevaisuutta ei voi ennustaa

Vinkit järkevien lyhennysten laskemiseen

 1. Suhteutua kuukausittainen lyhennys realistisesti omaan maksukykyyn
 2. Laske huolellisesti oma taloutesi auki ja selvitä oma maksukyky
 3. Muista suunnitelmia tehdessäsi, että lyhennyksiä pitkissä lainoissa maksetaan 10 – 15 vuotta

Hyödynnä kaikki tarjotut edut

Vippejä myöntävät pankit tarjoavat lyhennyksiä helpottavia tarjouksia, kuten lyhennysvapaan kuukauden tai maksuvapaan kuukauden. Näiden tarkoitus on antaa hieman tilaa hengittää ja sijoittaa lainanmaksusta säästyviä rahoja muihin menoihin.

Tulevaisuuden ennustaminen oman rahatilanteen kohdalla on mahdotonta, joten kaikki mahdolliset työkalut lyhentämiseen auttavat vuosien mittaisessa takaisin maksamisesta.

Lyhennysvapaassa kuukaudessa tarvitsee maksaa vain lainan korot ja kulut, mutta ei sovittua lyhennystä. Maksuvapaa kuukausi nimensä mukaisesti tarjoaa kokonaan maksuista vapaan kuukauden, jolloin pankille ei tarvitse maksaa mitään.

Kannattaa tarkastaa lainavertailua tehdessä, että mitä etuja lainan myöntävä pankki tarjoaa. Ilmainen eräpäivän siirto tai uuden lainalyhennyksen laskeminen on myös erittäin tärkeitä työkaluja pitkissä laina-ajoissa.

Vinkit etujen hyödyntämiseen

 1. Maksuvapaa ja lyhennysvapaa kuukausi on parhaat edut
 2. Eräpäivän siirtäminen ja uuden lyhennyksen laskeminen ovat myös hyödyllisiä
 3. Muista varmistaa onko edut ilmaisia vai maksullisia lainapalvelussa jonka valitset

    “Don't cry because it's over, smile because it happened” 

-Dr. Seuss

Edullinen vippi löytyy vertailemalla

Kaikki edellä mainitut toimenpiteet ovat omiaan auttamaan edullisimman pikalainan löytymisessä, mutta operaation onnistuminen vaatii aina huolellisen vertailun tekemistä. Vertailun tarkoitus on selvittää parhaiten omiin tarpeisiin sopiva vippaaja, palveluita on tarjolla jokaiseen tarpeeseen, joten harvemmin tarvitsee tyytyä ensimmäiseen vastaan tulevaan pankkiin.

Voit pyytää lainapäätöksen ilmaiseksi nettihakemuksella usealta eri lainantarjoajalta. Tililuotto lainana myönnetty kulutusluotto kannattaa ehdottomasti valita aina henkilökohtaisen lainatarjouksen perusteella. Lainatarjous kertt mikä on tarkalleen kuukausierä, todellinen korko lainalle, sekä muut olennaiset tiedot.

Kulutusluottona myönnetty tililaina myönnetään aina ilman vakuuksia. Kaikki muutkin pikalainat ovat aina vakuudettomia.

Isot kulutusluottona myönnetyt lainasummat voivat vaatia rinnakkaishakijan. Tililuoton rinnakkaishakija ei ole sama asia kuin lainan takaaja, vaan on toinen lainanhakija. Jos lainalla on rinnakkaishakija, niin se ei myöskään vaadi mitään vakuuksia.

Kun on hakemassa halpaa lainaa, pitää luottovertailu tehdä ehdottomasti kaksi kertaa. Ensin vertaillaan vipin myöntäjät suuntaa antavien tietojen perusteella ja näin saadaan selville, mistä pyydetään henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Henkilökohtainen tarjous muodostuu luottoarvion perusteella ja luotonmyöntäjän lainaehtojen pohjalta. Henkilökohtaisesta vippitarjouksesta löytyy kaikki lainan tiedot, tarkat korkosummat, maksuaika ja kaikki muut ehdot. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari arvioida hintaa esimerkiksi kulutusluotto lainalle. Pikavipeissä ja muissa lyhyen maksuajan lainoissa ei todellinen vuosikorko anna realistista kuvaa lainoille muodostuvista kuluista.

Vinkkejä lainavertailun tekemiseen

 1. Muista aina vertailla ensin luottolaitokset, mistä pyydetään lainahakemuksella tarjous
 2. Lainatarjousten pyytäminen on ilmaista, pyydä niin monta kuin haluat
 3. Lopullinen lainavertailu tehdään aina henkilökohtaisten tarjousten kesken

 

Viimeksi muokattu: