Edullisimmat vipit 2018

 Näin löydät edulliset vipit heti tilille

 

 1. Suunnittele oma lainantarve huolellisesti ja tarkasta kaikki kulut ja kustannukset
 2. Käytä aina lainahakua hyödyksi parhaiden  vaihtoehtojen löytämiseen
 3. Vertaile aina kaikki vippipalvelut ja pyydä parhailta lainatarjous
 4. Tee lopullinen valinta käyttäen lainatarjousten tietoja ja edullisin vaihtoehto

Löydä edullisimmat vipit helposti yhdeltä sivulta Pikalaina.org palvelusta. Avullamme löydät markkinoiden parhaat pikalainatarjoukset, jotka kattavat lainasumma 50 – 50000 euron väliltä ja kaikki lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Maksuaikaa lainoille myönnetään 1 kuukausi -  15 vuotta, riippuen lainatuotteesta ja summasta. Löydät edullisimmat lainat nopeasti ja vaivattomasti Pikalaina.org sivun avulla.

Saat edullista lainaa heti tilille käyttämällä loistavaa lainahakuamme!

Ilmainen vippi on edullisin laina

Ilmainen vippi on ehdottomasti edullinen tapa saada lainaa. Ilmainen laina kuulostaa tarjoukselta, mikä on liian hyvää ollakseen totta. Ilmaista pikalainaa on mahdollista saada, kun kyseessä on ensimmäinen pikavippi luottoa myöntävästä palvelusta. Lainatarjoukset ilmaisesta ensilainasta on yleensä helposti löydettävissä ja viimeistään lainatarjouksesta selviää, tarjoaako luottopalvelu ilmaista ensilainaa. Myös ilmaiset ensilainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia.

Edullisin pikalaina

Ilmaisia pikalainoja myönnetään useimmiten pikavippien muodossa. Ensimmäinen pikavippi on täysin kuluton ja koroton yleensä 400 euroon asti, mutta tämä kannattaa tarkastaa aina vippipalvelu kohtaisesti. Laina ilman kuluja ei vaadi mitään muuta, kuin koko pikavipin takaisinmaksamisen ajoissa.

Myös joustoluotossa on mahdollista saada melkein ilmaista lainaa: Joustoluottona myönnettäviä lainoja tarjotaan usein ilmaisella ensinostolla. Joutoluottona myönnettyjä pikalainoja voi nostaa tililleen yleensä korkeintaan 2000 euroa ilman kuluja. Joustoluoton ilmaista ensinostoa koskee suurin piirtein samat rajoitukset ja vaatimukset, kuin ilmaisia pikavippejäkin.

Kulutusluottona myönnettyä lainaa ei voi saada ilman korkoja tai kuluja, mutta myönnetään aina ilman vakuuksia tai takaajia.

Yhteenveto ilmaisista pikalainoista

 • Pikavippejä voi saada ilmaisella ensilainalla
 • Joustoluoto ensimmäisen noston voi saada kuluttomasti
 • Ilmaiset lainat tulee maksaa ajoissa takaisin, tai tulee korot ja myöhästymismaksut
 • Ilman kuluja myönnettävä lainan summaa on yleensä rajoitettu

Ilmainen pikalaina on tietenkin halvin mahdollinen tapa hakea lainaa, koska takaisin maksetaan ainoastaan lainattu summa, eikä lainalle muodostu laisinkaan kuukausikorkoa. Todellinen vuosirkorko ei ole paras tapa arvioida onko pikavippi oikeasti edullinen vai ei, vaan se sopii toisiin lainatuotteisiin. 

Pikalainat pienellä korolla

Edullinen pikalaina pienellä korolla löytyy useasta eri lainapalvelusta ja on saatavilla kaikille eri lainatuotteille. Korko on aina luottopalvelun määrittämä hinta lainatulle rahalle, mutta myös vakuutus lainaamiselle. Mitä suuremmat riskit pikalainan takaisinmaksamisessa on, sen suuremman koron luottopalvelut määrittävät lainalle. Ilman vakuuksia tai takaajia myönnetyissä lainoissa on hieman korkeammat korot kuin pankkien lainoissa. Vakuudeton laina on silti halpa vippi.

Edullinen laina

Eniten luoton koron muodostumiseen vaikuttavat seuraavat kolme asiaa:

 1. Kuinka paljon rahaa lainataan
 2. Mikä on takaisinmaksuaika pikalainalle
 3. Hakijalle tehty henkilökohtainen luottoluokitus

Liian tiukalle vedetty takaisinmaksusuunnitelma nostaa aina luoton korkoa, koska siinä muodostuu suurempi riski, että takaisinmaksussa tulee ongelmia. Vastavuoroisesti liian pitkä maksuaika pienelle lainalle muodostaa myös huomattavasti suurempia korkokustannuksia, kuin oikein suhteutettu takaisinmaksuaika.

Pienen koron voi periaatteessa saada mille tahansa pikavipille. Tärkeintä on, että lainasumma ja takaisinmaksuaika on oikein valittu, sekä pikalainatuote on sopiva. Oikein valittu lainatuote on tärkeä osa edullisimman pikavipin löytämistä. Vakuudettomat ja takaajattomat lainat ovat koroiltaa hieman korkeammat, mutta ero ei ole suuri.

Joustoluotolla ja kulutusluotolla on mahdollista hakea samoja lainasummia, mutta vippien (löydät lisätietoja tästä) välillä on hurjia eroja. Mikäli on tarkoitus hakea alle 1000e euroa lainaa, on se edullisempaa hakea joustoluottona, minkä voi maksaa takaisin halutessaan, sen sijaan että velalla olisi automaattisesti sidottu 1 vuoden takaisinmaksuaika. Kulutusluotto on ehdottoamasti paras vaihtoehto kun on tarkoitus hakea lainoja pitkällä maksuajalla.

Säästä pikavipin kuluissa

Pikalainojen korko ei ole ainoa menoerä mitä vipille muodostuu. Luottopalvelut perivät omista palveluistaan myös maksuja, korko kattaa ainoastaan rahan lainaamisen kulut ja riskit. Kuluihin ei ole asetettu samanlaisia suoria rajoitteita, mitä lainalle perittävään korkoon on määrätty.

Esimerkiksi yleensä jokaiselle pitkäkestoiselle luotolle tulee avausmaksu ja tilinkäsittelymaksut. Mikäli kyseessä on joustoluottona myönnetty maksu, tulee jokaiselle nostolle erikseen nostoveloitus. Lisäksi eräpäivän siirtäminen, uuden lyhennyksen laskeminen tai maksuvapaat kuukaudet voivat myös maksaa, mutta tämä on aina vippipalvelusta riippuva asia.

On tärkeää miettiä mikä on omassa tilanteessa kannattavin vaihtoehto. Tilin avaamisesta perittyä maksua voi maksaa joka kuukausi lyhennyksen yhteydessä, tai sitten lainapalvelulle maksetaan kertasummana kaikki tilinavauksesta ja hoitamisesta seuraavat kulut.

Nämä kulut vaihtelevat luottopalvelu kohtaisesti, joten kannattaa aina laskea auki, mikä on itselleen edullisin vaihtoehto hakea pikalainaa.

Huolellinen lainavertailu vippipaikoille ja myöhemmin lainatarjouksille auttaa löytämään edullisimmat kulut vipille. Vertaile lainat ja löydä erot vippipaikkojen välillä, korkoprosentit useissa lainatuotteissa ovat identtisiä, mutta suuria eroja voi löytyä pikalainalle muodostuvista kuluista.

Yhteenveto pikalainojen kuluista

 • Lainalle muodostuu muutakin kuluja kuin pelkkä korko
 • Luotonmyöntäjien hinnoitteluissa voi olla suuria eroja, muista siis vertailla myös kulut
 • Tarkista aina veloittaako vippipaikka tukipalveluista kuten eräpäivän siirto
 • Muista laskea kulut kuten tilinavausmaksu auki, kannattaako maksaa kertasummana vai joka kuukausi lyhennysten yhteydessä?

Kulujen minimoiseen on yksinkertaisinta keino valita oikea lainatuote, sopiva takaisinmaksuaika ja vertailla eri vippipalvelut huolellisesti ennen lainan hakemista. 

Näin etsit edullista lainaa

Edullisimmat pikalainat löytyvät tekemällä hieman työtä oma-aloitteisesti, paras mahdollinen laina ei yleensä löydy ensimmäisestä vaihtoehdosta minkä näkee. Hyvä suunnittelu, tietoa mihin kiinnittää huomiota lainatarjouksissa, toimiva lainahaku ja huolellinen lainojen vertaileminen varmistaa, että laina mikä haetaan on edullisin mahdollinen. 

Kaikki lainat löytyvät helpoiten hyvän lainahaun avulla.

Löydä edullinen laina

Edullisimman vipin löytäminen vaatii yksinkertaisesti etsimistä, ellei vastaan tule tarjous esimerkiksi ilmaisesta pikavipistä mille ei muodostu mitään kuluja tai korkoja. Muissa tapauksissa omatoiminen etsintä ja harkittu lainavertailu ovat parhaat keinot halpojen lainojen löytämiselle.

Vipin vuosikorko ja kuukausierä selviää pyytämällä lainatarjous. Lainahakemus jätetään netistä ja lainapäätöksen yhtydessä toimitetaan myös tarjous. Lainatarjouksesta selviää sovitut maksuajat lainalle, kuukausierä, mahdollinen raja nostettavalle luotolle sekä muita tärkeitä tietoja.

Pikavippejä myöntävien palveluiden kuluissa on suuria eroja, joten muista aina vertailla vippipaikkaa, vaikka se vaikuttaisikin heti parhaalta vaihtoehdolta. Hyvin pienet asiat voivat vaikuttaa suuresti luotolle muodostuviin kuluihin.

Todellinen vuosikorko on yksi keino tarkastella pankkilainan hintaa. Siinä on otettu huomioon vuosikorko, kuukausikorko, lyhennykset sekä kaikki lainan kulut. Voidaa siis sanoa että todellinen vuosikorko kertoo kaikki vipille muodostuvat kulut vuoden ajalta.

Lainalaskurin avulla voi tarkastaa kuukausierän, mutta lopulliset tarkat tiedot löytyvät lainapäätöksestä. 

Ikärajat voivat vaikuttaa lainan koron muodostumiseen, koska määritetty kuukausikorko heijastelee sijoituksena riskiä lainapalvelulle. 19 - vuotiaalle voi olla tarjolla edullisempia vippejä, kuin nuoremmalle hakijalle.


Pikavippien arviointiin todellinen vuosikorko ei ole pätevä mittari, mutta vertaislaina, kulutusluotto sekä muut vipit joissa on vähintään vuoden maksuaika on hyvä arvioida todellisen vuosikoron perusteella.

Pikalainoissa on eroja, ja suunnittelemalla hyvin niin takaisinmaksu kuin lainasummakin varmistetaan parhaat mahdollisuudet löytää edullinen laina. Mikäli lainasumma ja lyhennyksiin laskettu aika ovat epäsuhteessa, ei luottoa voi saada niin edullisesti, mitä tilanteessa jossa suunnittelu olisi tehty oikein.

Lainojen yhdistäminen on yksi keino säästää lainan kuluissa. Tällainen yhdistelylaina selkeyttää omaa taloustilannetta ja usein säästätkin lainojen kuluissa ja koroissa parkkeeraamalla lainasi yhden katon alle.

Varmista halvan lainan löytyminen

Paras keino löytää edullista lainaa on panostaa sen etsimiseen aikaa ja vaivaa. Harvemmin parhaat tarjoukset tippuvat suoraan sähköpostiin, mutta näitäkin tapauksia tietenkin käy. Jos tarvetta on vain pienelle pikavipille jonka saa ilman kuluja ja korkoja, niin sitä ei tarvitse suunnitella ja vertailla yhtä tarkasti mitä monimuotista kulutusluotto sopimusta.

Mikäli aikomuksena on hakea iso summa rahaa pikalainaa pitkällä maksuajalla, niin kannattaa seurata tässä artikkelissa neuvottuja ohjeita. Seuraavaksi neuvomme miten suunnitella oma pikalaina niin, että se on mahdollisimman edullinen.

Oikea lainasumma

Pikalainan hakeminen alkaa aina lainasumman suunnittelemisella, mikä tarkoittaa suomeksi sanottuna laskelmien tekemistä siitä paljonko rahaa tarvitaan. Lainasumman suunnittelulla varmistetaan, ettei tule yllättävää lisärahoituksen tarvetta, kun lainattu rahasumma ei riitä tarvitsemiisi menoihin.

Pikavippi ja kulutusluotto ovat molempia niin sanotusti kiinteästi maksettavia lainoja. Tämä tarkoittaa sitä, että lainasumma maksetaan tilille kertasuorituksena. Mikäli tämän jälkeen tarvitsee lisää lainaa, joutuu hakemaan kokonaan uutta lainaa. Uuden lainan hakeminen nostaa aina yhteiskustannuksia, joten huolellinen suunnittelu auttaa.

Liian iso lainasumma ei ole myöskään järkevää ottaa, jos tarkoituksena on hankkia mahdollisimman edullinen pikalaina. Lainatulle rahalle muodostuu aina korkoa, ja varsinkin pitkässä luottosuhteessa kulut voivat kertautua ajan kuluessa suuriksi summiksi rahaa.

Vinkit oikean lainasumman valintaan

 1. Laske paljonko todennäköisesti tarvitset lainaa
 2. Parempi ottaa vähä liikaa kuin selvästi liian vähän lainaa
 3. Valitse lainatuote sen mukaan, tarvitsetko rahaa kerran vai mahdollisesti useammin

Joustoluotto on paras lainatuote, jos ei ole täyttä varmuutta siitä paljonko lainaa yhteensä tarvitaan. Joustoluottona myönnetty laina eroaa muista pikalainoista siinä, että sen avulla rahat voi nostaa useassa erässä sekä maksetut lyhennykset palatuvat nostettavaksi summaksi luottotilillä.

Sopiva laina-aika

Lainalle haettu takaisinmaksuaika vaikuttaa luoton korkoon, mutta myös muiden kustannusten kertymiseen. Pitkä maksuaika tarkoittaa useita kuukausittain toistuvia kuluja, jotka kertautuvat suuremmiksi summiksi huomaamatta.

Hyvä suunnittelu on tärkeää tehdä kunnolla, koska iso laina tulee sitomaan vipin maksamiseen vuosiksi eteenpäin. Laina-aika tulee suhteuttaa lyhennettävään summaan, koska nämä ovat sidottuna toisiinsa. Liian pienet lyhennykset venyttävät takaisinmaksuun käytettävää aikaa, mikä taas nostaa lainojen muita kustannuksia.

Joustoluotto antaa eniten mahdollisuuksia valita itselleen sopiva aika missä vippi maksetaan. Pikavippi sekä joustoluotto molemmat on sidottu sopimuksessa kirjattuun takaisinmaksuaikaan, ja niistä poikkeaminen tuottaa kustannuksia lainalle. Tämä vahvistaa sen, että vertailemalla etukäteen tarjoukset säästetään rahaa pikalainan kustannuksissa.

Vinkit sopivan laina-ajan valintaan

 1. Laske minkä verran voit lyhentää järkevästi
 2. Mieti haluatko maksaa lainan nopeasti vai ajan kanssa
 3. Vertaile eri lainatuotteet, että saat selville mikä sopii parhaiten 

Hyvin suunniteltu laina-aika mille tahansa luotolle, vaikka esimerkiksi autolaina, ettei korkokuluja muodostu turhan takia.

Järkevät lyhennykset

Lyhennyksillä suoritetaan vipin takaisinmaksu, ja normaalisti lyhennys maksetaan kerran kuukaudessa. Lyhennys sisältää koron, osan kuluista sekä kuukausittaisen luottosumman lyhennyksen.

Jos kuukausittaiset maksut haluaa jättää maksamatta, onnistuu tämä pankin tarjoaman maksuvapaan tai lyhennysvapaan kuukauden avulla.

Maksuvapaat ja lyhennysvapaat kuukaudet ovat käteviä työkaluja pitkien lainojen maksamisessa. Se antaa mahdollisuuden säästää lyhennysten verran rahaa kuukaudessa, ja tämä voi olla suuri apu, mikäli oma talous on tiukalla.

Liian korkeaksi lasketut lyhennykset voivat johtaa maksujen myöhästymiseen, tai vaikeuttaa muiden laskujen hoitamista. Maksuongelmat pikalainojen kanssa usein johtuvat liian tiukaksi lasketuista lyhennyksistä.

Huolellinen oman talouden auki laskeminen ennen luoton hakemista auttaa hahmottamaan, paljonko lyhennyksiä joka kuukausi voidaan maksaa. Isoissa laina-ajoissa voi maksuaika olla 10 – 15 vuotta, joten lyhennykset tulee suunnitella huolellisesti, vaikka tulevaisuutta ei voi ennustaa

Vinkit järkevien lyhennysten laskemiseen

 1. Suhteutua kuukausittainen lyhennys realistisesti omaan maksukykyyn
 2. Laske huolellisesti oma taloutesi auki ja selvitä oma maksukyky
 3. Muista suunnitelmia tehdessäsi, että lyhennyksiä pitkissä lainoissa maksetaan 10 – 15 vuotta

Hyödynnä kaikki tarjotut edut

Vippejä myöntävät pankit tarjoavat lyhennyksiä helpottavia tarjouksia, kuten lyhennysvapaan kuukauden tai maksuvapaan kuukauden. Näiden tarkoitus on antaa hieman tilaa hengittää ja sijoittaa lainanmaksusta säästyviä rahoja muihin menoihin.

Tulevaisuuden ennustaminen oman rahatilanteen kohdalla on mahdotonta, joten kaikki mahdolliset työkalut lyhentämiseen auttavat vuosien mittaisessa takaisin maksamisesta.

Lyhennysvapaassa kuukaudessa tarvitsee maksaa vain lainan korot ja kulut, mutta ei sovittua lyhennystä. Maksuvapaa kuukausi nimensä mukaisesti tarjoaa kokonaan maksuista vapaan kuukauden, jolloin pankille ei tarvitse maksaa mitään.

Kannattaa tarkastaa lainavertailua tehdessä, että mitä etuja lainan myöntävä pankki tarjoaa. Ilmainen eräpäivän siirto tai uuden lainalyhennyksen laskeminen on myös erittäin tärkeitä työkaluja pitkissä laina-ajoissa.

Vinkit etujen hyödyntämiseen

 1. Maksuvapaa ja lyhennysvapaa kuukausi on parhaat edut
 2. Eräpäivän siirtäminen ja uuden lyhennyksen laskeminen ovat myös hyödyllisiä
 3. Muista varmistaa onko edut ilmaisia vai maksullisia lainapalvelussa jonka valitset

    “Don't cry because it's over, smile because it happened” 

-Dr. Seuss

Edullinen vippi löytyy vertailemalla

Kaikki edellä mainitut toimenpiteet ovat omiaan auttamaan edullisimman pikalainan löytymisessä, mutta operaation onnistuminen vaatii aina huolellisen vertailun tekemistä. Vertailun tarkoitus on selvittää parhaiten omiin tarpeisiin sopiva vippaaja, palveluita on tarjolla jokaiseen tarpeeseen, joten harvemmin tarvitsee tyytyä ensimmäiseen vastaan tulevaan pankkiin.

Voit pyytää lainapäätöksen ilmaiseksi nettihakemuksella usealta eri lainantarjoajalta. Tililuotto lainana myönnetty kulutusluotto kannattaa ehdottomasti valita aina henkilökohtaisen lainatarjouksen perusteella. Lainatarjous kertt mikä on tarkalleen kuukausierä, todellinen korko lainalle, sekä muut olennaiset tiedot.

Kulutusluottona myönnetty tililaina myönnetään aina ilman vakuuksia. Kaikki muutkin pikalainat ovat aina vakuudettomia.

Isot kulutusluottona myönnetyt lainasummat voivat vaatia rinnakkaishakijan. Tililuoton rinnakkaishakija ei ole sama asia kuin lainan takaaja, vaan on toinen lainanhakija. Jos lainalla on rinnakkaishakija, niin se ei myöskään vaadi mitään vakuuksia.

Kun on hakemassa halpaa lainaa, pitää luottovertailu tehdä ehdottomasti kaksi kertaa. Ensin vertaillaan vipin myöntäjät suuntaa antavien tietojen perusteella ja näin saadaan selville, mistä pyydetään henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Henkilökohtainen tarjous muodostuu luottoarvion perusteella ja luotonmyöntäjän lainaehtojen pohjalta. Henkilökohtaisesta vippitarjouksesta löytyy kaikki lainan tiedot, tarkat korkosummat, maksuaika ja kaikki muut ehdot. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari arvioida hintaa esimerkiksi kulutusluotto lainalle. Pikavipeissä ja muissa lyhyen maksuajan lainoissa ei todellinen vuosikorko anna realistista kuvaa lainoille muodostuvista kuluista.

Vinkkejä lainavertailun tekemiseen

 1. Muista aina vertailla ensin luottolaitokset, mistä pyydetään lainahakemuksella tarjous
 2. Lainatarjousten pyytäminen on ilmaista, pyydä niin monta kuin haluat
 3. Lopullinen lainavertailu tehdään aina henkilökohtaisten tarjousten kesken

 

Viimeksi muokattu: