CashBuddy

CashBuddy

Lainasummat: 1000€ - 3000€
Laina-ajat: 1v - 5v
Ikäraja: 20v
Korko: 34.3% - 63.2%
Esimerkkilaina: Laina 3 000 €, korko 25 %, takaisinmaksuaika 60 kuukautta. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 37.9 %. Maksettava kokonaismäärä on 6 113 € joka muodostuu pääomasta 3 000 € sekä koroista ja kuluista jotka ovat yhteensä 3 113 €, Kulut sisältävät koron, järjestelypalkkion 299 € sekä kuukausittaisen tilinhoitomaksun 9 €.
9.1 KÄYTTÄJÄT
0 arvosana

CashBuddy kokemuksia

Info

Cashbuddy on vuonna 2015 suomeen perustettu kulutusluottoja tarjoava yritys. Cashbuddy palvelun omistaa ruotsalainen JSM Financial Group, joka on ollut toiminnassa vuodesta 2013 asti. Cashbuddy tarjoaa useita eri lainapalveluita internetin kautta suomalaisille asiakkaille. Yritys on keskittynyt tarjoamaan pieniä ja keskisuuria lainoja.

Lainatuotteet

Cashbuddyn lainatuotteille annamme arvion 8 / 10. Lainasummia kapea valinta skaala ja lyhyt maksuaika veivät pisteet arvioinnissa. Lainatuotteet on selkeästi tarkoitettu juuri tietyn kokoista lainaa hakeville, eikä mitään ääripäitä ole otettu huomioon. Lisäpisteen annamme 1000 euron pikavipistä.

Pienin nostettava laina on 1000 euroa, ja suurin 3000 euroa. 1000 euroa on palvelussa pikavippinä, vaikka sitä sitookin samat maksuajat kuin muitakin lainoja. Mutta päätöksen saa pääsääntöisesti aina minuuteissa.

 Maksuajat ovat lyhimmillään 12 kuukautta ja maksimissaan 60 kuukautta Molemmat ovat markkinoihin vertailtuna suppeita, eikä anna asiakkaalle paljon valinnan varaa. Mutta jos tarvetta on juuri tuon kokoisille summille, niin tämä palvelu on hyvä vaihtoehto.

Kulut ja korot

Kulut ja korot saa testissämme 7/10, pisteitä laskee erityisesti lainanjärjestämisestä veloitettava palkkio, joka tuntuu lainasummaan nähden todella suurelta. Korkoprosentista annamme hieman lisäpisteitä arvosteluun, kuten myös rehellisestä tavasta ilmoittaa kaikista kuluista.

Kulut ovat 60 kuukauden, 3000 euron lainassa järjestelypalkkion osalta 299 euroa, mikä on verrattuna kallista. Korkoprosentin perusosuus on 20 % tai 25 % summasta riippuen, joten todellinen vuosikorko asettuu 30 – 49,8 prosenttiin. Tämä on vertaillen keskitason hinnoittelua lainalle tässä luokassa, mutta järjestelypalkkio tuntuu suurelta.

Kulut ja korot asettuvat kokonaisuutena vertaillen korkeampaan keskiluokkaan. Eri lainatuotteilla ei tunnu olevan suuremmin väliä kulujen tai korkojen muodostumiseen. Lisäksi vielä kuukausittain veloitettava 9 euron tilinhoitomaksu tuntuu hieman kohtuuttomalta muiden kulujen lisäksi.

Lainaehdot

Lainatuotteet arvioimme 8/10, koska palvelu asettaa tiukat tulorajat, ja tiukat yläikärajat lainanhakijoille. Tosin muut lainaehdot antavat hieman enemmän joustoa kuin kilpailijat, josta hyvitetään yksi piste.

Lainaehdoissa vaaditaan 800 euron kuukausituloja, mikä tekee 9400 euroa vuodessa. Tämä on muiden esittämään tulovaatimuksiin korkea, yleensä tulovaatimukset ovat 7000 – 8500 euron välillä.

Reiluutta ehdoissa on tulovaatimuksissa erikseen mainittu huomautus, että työsuhteen laadulla tai mistä tulot saa, ei ole merkitystä. Eli tuntisopimuskin riittää lainaan, kunhan tuloja on tarpeeksi.      Pääomatulot ja tukina saadut varat on rajattu lakiteknisistä syistä pois.

Ikärajat palvelussa ovat erikoiset. Nuorin hakija voi olla 20 vuotta, mikä on markkinoilla yleinen ikäraja. Erikoista on 65 vuoden yläikäraja, mikä on 10 vuotta matalampi kuin yleensä ilmoitettu yläikä. Ikärajoihin ei ole sidottu mitään muita rajoituksia, vaan samat lainatarjoukset ovat voimassa kaikille hakijoille.

Hakuprosessi

Hakuprosessi on Cashbuddyllä erittäin onnistunut kokemus, ja annamme siitä arvosanaksi 9/10. Erityisen hyvin on toteutettu lainan hakeminen mobiililaitteella, tukipalveluiden käyttökokemuksista ja lainan käsittelyn nopeudesta. Yksi piste lähtee lainalaskurin hiukan heikosta toimivuudesta ja asiakaspalvelun aukioloajoista.

Hakemuksen täyttäminen käy helposti. Lisäksi sivusto ohjeistaa hyvin mitä dokumentteja kannattaa olla valmiiksi skannattuna, että hakemuksen käsittely käy nopeasti ja vaivattomasti.

Sivusto tukee asiakasta muutenkin hyvin, vaikka lisätietoja- napit on muutaman kerran piilotettu hieman haastavasti kuvien sisälle.

Asiakaspalvelu on auki arkisin aamupäivällä. Apua voi pyytää puhelimitse, tai sähköpostilla. Palveluajan ulkopuolella nettiportaalin ohjeet palvelee asiakasta. Viimeisimmät tiedot omista myönnetyitä lainoista ja maksuista voi tarkistaa myös soittamalla automaattiseen palvelunumeroon.

Yhteenveto

Cashbuddy käyttölainoja välittävä palvelu saa meiltä kokonaisarvioin 8.0/10. Cashbuddy on hieman erilainen lainapalvelu. Sen lainatuotteiden valikoima on suppea, mutta tarjoaa tietyntyyppisille lainan hakijoille toimivan palvelun.

Hakeminen ja lainatietojen ylläpito on tehty Cashbuddy palvelussa erittäin hyvin toimivaksi. Hakemuksen täyttäminen käy vaivattomasti, ja tarvittavista dokumenteista kerrotaan selkeästi. Näin varmistetaan nopea hakemuksen käsittely kaikissa tilanteissa.

Cashbuddyn palvelusta jäi luotettava ja miellyttävä tunne mieleen, vaikka tietyt asiat pistivät silmään hakuprosessin aikana. Mutta palvelu ehdottomasti kuuluu luotettavien lainapalveluiden listalle kaikilla ominaisuuksiltaan tarkistettuna. Kulut kerrotaan harvinaisen suoraan ja rehellisesti heti lainalaskurin yhteydessä, mikä on aina erittäin positiivinen merkki.

Hyvää

 • Palvelusta saa helposti haettua pienikokoisia lainoja
 • Tuloille ei ole määritetty mistä niiden tulee olla ansaittu
 • Lainan hakeminen mobiililaitteella onnistuu erittäin helposti
 • Lainalaskuri kertoo kaikki kulut ja menot selkeästi ennen hakemuksen jättämistä

Huonoa

 • Vaikka palvelu myöntää pikavippejä, niin pienin summa on 1000 euroa
 • Lainanjärjestämisestä veloitettava palkkio on korkea
 • Tilinhoitomaksu on suhteellisen korkea, ottaen huomioon lainajärjestämisestä veloitettava palkkio
 • Yläikäraja on määritetty 65 vuoteen, mikä on todella matala vertaillen muihin palveluihin

Tietoa

 • Cashbuddy on aloittanut toiminnan Suomessa vuonna 2015
 • Yrityksen omistaa JSM Financial Group
 • Yritys on panostanut erityisesti mobiililaitteilla asioivien ihmisten palvelemiseen
 • Cashbuddy on selkeästi suunnattu juuri tietyntyyppisiä lainoja tarvitseville hakijoille0 Arvostelua

0 KÄYTTÄJIEN PISTEET
 • 10
  0
 • 9
  0
 • 8
  0
 • 7
  0
 • 6
  0
 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

Jätä kommentti:

Valitse arvosanat:

etsi lainoja

Lainan tiedot

Lainasummat
1000€ - 3000€
Ikäraja
20 v
Luottotiedot
Ei maksuhäiriöitä
Laina-ajat
1v - 5v
Nopeus
0 - 2 vrk
Tulojen varmistus
Kyllä
Tulot
Säännölliset tulot
Lainan kulut
9 euroa
Ilmainen ensilaina
Yhteishakija
Maksuvapaa /kk
Eräpäivän siirto
Lainojen yhdistäminen
Lainaehdot